Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Pernilla Wahlgren om nya huset: ”Jag är en hemmakatt”

05 maj, 2023 
Frida Funemyr
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren verkar aldrig någonsin vara ledig. Förutom podden, sin realityshow, och föreställningen ”Peter Pan” är hon aktuell med ”Villa Wahlgren”. Där får vi följa Pernilla och hennes inredningsteam – när hon bygger sin drömvilla.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi ses på Ellery Hotell längst ut på Lidingö i Stockholm. Hennes tröja matchar golvet i både mönster och färger och medan Pernilla bättrar på sitt smink berättar hon att det är just härifrån som hon hämtat inspiration till inredningen i sitt nya hus.

– Jag älskar när det är mycket pasteller och lite lekfullt med stora vackra fönster och öppna ljusa ytor. ”Villa Wahlgren” går under mottot ”anything but ordinary” och ”more is less”. Mina barn var till en början enormt skeptiska till så mycket olika tapeter, men när de väl klev in i huset och såg helheten tyckte de att det var så rätt och ”så pernilligt”, säger Pernilla och berättar vidare om alla tak som är rosamålande och om de mintgröna väggarna.

Även om där finns en känsla av Villa villerkulla så finns där en känsla av harmoni. Eller, det är den känslan hon önskar ska infinna sig och att det inte är ”någon skogstokig person som rökt på och fått lite feeling”.

Se också: Pernilla Wahlgren och Christian Bauers kärlekssagaBrand logo
Se också: Pernilla Wahlgren och Christian Bauers kärlekssaga

Det enorma huset är byggt för henne och fästmannen Christian, men drömmen är att hela deras stora härliga familj ska komma och gå som de vill.

Annons

– Jag blir så lycklig när till exempel Benjamin ringer och frågar om han får ta med ett gäng kompisar, spela piano och laga mat hemma hos oss. Det är precis så jag vill ha det, öppet där alla ska känna sig välkomna. Hela nedervåningen är en enda stor sällskapsyta där man kan ha stora fester, utbrister Pernilla.

Det där med att alla ska få komma och gå som man vill har Pernilla fått med sig från sina föräldrar. Till mamma Christina och pappa Hasses hus har barn och barnbarn alltid fått ta med sig hur många kompisar de vill och gästvänligheten har varit enorm.

Pernilla Wahlgrens hus på Lidingö
Huset på Lidingö är byggt för Pernilla och fästmannen Christian

Har stött på en del hinder på vägen

Ingenting med husbygget har varit enkelt utan så mycket mer komplicerat än vad Pernilla hade trott från början.

Annons

– Det har varit en fantastisk resa, men också otroligt utmanande där vi stött på en hel del hinder på vägen. Jag ville ge TV-tittarna en härlig feelgood-serie där man får följa och inspireras av allt ifrån själva husbygget till inredningen och arkitekturen.

Pernilla säger att hon själv slukat olika inredningsprogram så länge hon kan minnas. Det är hennes totala avkoppling, hellre köper hon inredningsmagasin eller kollar på program som ”Grand design” och ”Husdrömmar” än att till exempel plöja en deckarserie.

– Det är hundra procent det bästa jag vet och när jag påbörjade mitt husprojekt insåg jag värdet i att göra ett TV-program av det. Det gick inte att missa ett sådant tillfälle eftersom det är sådant jag själv skulle vilja se. Dessutom är jag redan så van vid att vara omgärdad av ett TV-team, säger Pernilla och betonar att nu är det däremot själva huset som står i fokus, hon är endast en bifigur.

Annons

Hon visste tidigt att hon ville ha sitt hus i New England-stil men medger att hade hon börjat om bygget idag hade det kanske blivit en helt annan stil eftersom hon är både ombytlig och flexibel.

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Ålder: 55 år

Familj: Fästmannen Christian Bauer och barnen Bianca, Theodor, Benjamin och Oliver.

Bor: På Lidingö

Yrke: Artist, programledare, skådespelerska och kläddesigner

Aktuell med: ”Villa Wahlgren” på kanal 5 samt Discovery+, Podden ”Wahlgren & Wistam”,, ”Allsång på Skansen” på SVT samt föreställningen ”Peter Pan går åt helvete” på Circus. Hon är dessutom aktuell med hudvårds-serien L'Acuila samt egen klädkollektion.

Stressar sällan upp sig

Från att Pernilla köpte marken till att huset nu står klart har det tagit tre år. Hon trodde att hon skulle kunna flytta direkt från det gröna radhuset på Lidingö och hit, men det blev en diff på ett år då hon bland annat fick bo i dottern Biancas lägenhet och på olika hotell. Men det var inget hon kände sig stressad över.

– Jag är så van vid att bo på hotell och tyckte mest det var lite kul. Jag visste inte vart jag skulle bo från en vecka till en annan. Det var faktiskt en ganska befriande känsla att också inse vad lite saker man klarar sig på, säger Pernilla som fortfarande har 75 oöppnade flyttlådor därhemma.

Annons

Hon nojar sig för väldigt få saker i livet och på armen har hon tatuerat in orden ”Det löser sig”.

– Jag stressar sällan upp mig i onödan och har inget kontrollbehov alls.

Till sommaren ska hon även leda landets största allsångs-program och på frågan hur hon pallar alla uppdrag rent mentalt menar hon att det är just tack vare den där obryddheten. Hon tycker att hon har världens roligaste jobb, bra kollegor och ett fantastiskt filmteam som hon upplever nästan som ett slags familj.

Visst kan hon känna sig matt när det går flera veckor utan att ha en enda dag ledig, men hon försöker i den mån hon kan att inte längre gå på premiärer. Och hon blir allt bättre på att säga nej, vilket också är ett måste för att hinna lägga tid på det hon prioriterar i livet nämligen familjen och jobbet. Är familjen lycklig så är Pernilla lycklig. Som mamma beskriver sig Pernilla som stolt, kärleksfull och stöttande.

Annons

– Mina barn tycker att jag är rolig också. Vi var ute efter Elle-galan häromkvällen och både Bianca och Benjamin ringde dagen efter och sa att vi måste festa mer tillsammans. Det är ju ett gott betyg, säger Pernilla och skrattar.

Pernilla Wahlgren
Pernilla berättar att hon nojar sig över få saker i livet

Är stolt över barnen

Pernillas barn verkar lyckas med precis allt de tar sig för. Oliver driver en framgångsrik restaurang, Benjamin hämtar hem grammisar, leder TV-program och skriver musik som berör den stora massan och Bianca är en av landets mest framgångsrika entreprenörer och influencer.

Dessutom leder hon sin egna talkshow på bästa sändningstid. Sonen Theo är endast 16 år och Pernilla ser med spänning fram emot vad han ska syssla med. Hon beskriver honom som världens snällaste och lugnaste tonåring. Han spelar fotboll, festar inget och svarar så fort hans mamma ringer eller sms:ar honom.

Annons

– Det är så otroligt skönt! Jag har aldrig pushat mina barn till att bli framgångsrika eller tyckt att de ska jobba med det ena eller andra. Viktigast är att de får utlopp för det de känner passion för. Visst är jag stolt över att det går så bra för dem, men allra gladast och lycklig blir jag över att få höra hur genuina och snälla de är mot folk eller när jag får kommentarer från personer i samma bransch som säger att de är så lätta att samarbeta med. Det gör mig stolt på riktigt.

Som familj ses de varje vecka och hörs på telefon nästan varje dag.

– Vi är nog rätt bra på att styra upp familjemiddagar och sådant. Min familj betyder allt för mig och jag har egentligen aldrig känt så stort behov av att träffa en man då jag fått så otroligt mycket kärlek av mina barn, säger Pernilla.

Hon är glad över att Christian är lika familjekär som hon är.

Annons

– Han älskar sina barn och barnbarn lika mycket som jag och ibland ses vi familjer var för sig och ibland alla tillsammans.

Det är mycket som händer för Pernilla även på det privata planet.

Pernillas 3 främsta inredningstips:

  1. Våga färg! Jag ville inte ha en enda vit vägg hos mig utan en varm och harmonisk känsla.
  2. Tänk på ljuset. En färg kan se väldigt olika ut beroende på hur ljuset faller under dagen. Ta hjälp av färgexperter!
  3. Lek med tapeter, ångrar du dig kan du ju alltid bara måla över.

Längtar efter att bli farmor

Nyligen fick Pernilla veta att hon ska bli farmor. Det är Oliver som har gått ut med att han och flickvännen väntar sitt första barn. Och någon som ser fram familjens tillskott extra mycket är Pernilla.

– Jag grät när han berättade nyheten. Visst har jag längtat efter att bli både farmor och mormor, ändå blev jag både förvånad och chockad när han berättade. Jag blev så otroligt glad.

Pernilla har även hunnit förlova sig och på frågan om de vill gifta sig menar hon att om hon inte hade velat gifta sig hade hon inte förlovat sig.

Annons

– Jag vill jättegärna gifta mig och det ska bli jättekul att planera bröllop ihop. Tänk bara att få planera själva dukningen inför en bröllopsfest. Både jag och Christian älskar att duka fint. Vi gör faktiskt det så fort vi äter ihop hemma, med tända ljus, fina servetter och lite skön musik.

Pernilla säger att hon lever sin dröm och allt har bara blivit bättre efter 50. Aldrig har hon fått så många jobberbjudanden och aldrig har familjelivet känts så stabilt och härligt som nu. Hon tycker det känns hedervärt och roligt att få vara den som leder Allsång på Skansen i sommar.

– Det känns fint att få sådana här förfrågningar, att få känna mig omtyckt för den jag är. Jag har aldrig hållit upp någon fasad eller strävat efter att vara perfekt utan visat upp mig i TV precis som jag är med alla olika fel och brister. Kanske är det just därför det känns extra kul att de som tittar tycker om mig.

Annons

Känner sig starkare idag

Det går inte en dag utan att Pernilla tackar Gud för att hon får ha det så bra som hon har det.

– Min största skräck är sjukdomar och död. Jag är tacksam för varje dag som jag och mina nära får leva och vara friska. Jag har nog bett till Gud så länge jag kan minnas. Det är som att när jag känner mig så här lycklig måste jag få rikta min tacksamhet till något som är större än mig själv.

Självklart är inte Pernilla mer förskonad än någon annan, hon berättar om kriser som däremot gjort henne starkare. Tuffaste tiden i hennes liv var efter sina separationer.

– Brustet hjärta och att inte få vara en kärnfamilj var en stor sorg för mig. Det tog flera år för mig att inse att vi inte var en mamma, pappa och barn som åkte på familjesemestrar och liknande ihop.

Idag känner sig Pernilla så mycket starkare. Hon berättar att det både var skrämmande och modigt att inleda en ny relation ”så här på lite äldre dar” och kärnan i hennes och Christians relation förklarar hon handlar om att de båda är 2.0 av sig själva.

Annons

– Vi är två mogna och lugna människor som båda står med fötterna på marken och som varken orkar eller tycker det är lönt att tjafsa eller bråka.

Hon berättar att relationen bara blir bättre och bättre. Hon fastnade för hans lugn, omtänksamhet och snällhet.

– Snällhet är underskattat. Christian stöttar mig också i mitt jobb utan att för den delen vara starstruck eller efterhängsen. Han lever sitt egna liv och har sina intressen. Väljer han att följa med mig ut på jobb eller se en fotbollsmatch så väljer han det sistnämnda och jag kan tycka det är rätt skönt, säger Pernilla.

De båda tycker att det viktigaste i livet är att vara lyckliga och att umgås med familj och vänner. Men om Pernilla vill undvika tjafs har hon lärt sig att hon måste hålla sig ifrån Christian när han lagar mat.

– Vi är till exempel inte helt eniga om hur en äggröra ska tillagas, säger Pernilla och skrattar ironiskt.

Annons

Hon berättar att Christian är uppe redan vid fem och varje morgon vaknar hon av att han kommer in med kaffe på sängen. Då har han redan hunnit leda ett spinningpass och jobbat ett par timmar.

– Och alltid möter han mig glad som en solstråle. Vi är väldigt kompatibla på nästan alla plan, berättar hon.

Pernilla Wahlgren och Christian
Pernilla och Christian tycker båda två att det viktigaste i livet är att umgås med familj och vänner.

Älskar att vakna upp till ett rent kök

Pernilla tycker också att det känns skönt, att vara efter så många år som ensamstående, nu vara två och att man hjälps åt med allt i hemmet. Men hon är den som gärna tar disken.

Annons

– För mig är det terapi att tömma och fylla diskmaskinen och jag får ofta lovord över hur snabbt jag röjer upp i köket efter en middag. Jag älskar att vakna upp på morgonen och komma ut till ett rent kök.

Efter den här hektiska våren kan Pernilla längta efter ett längre ledigt pass, gärna i huset i Spanien.

– Jag är glad över mina två hem, både på Lidingö och i Spanien. Jag kan vakna upp och känna mig alldeles pirrig över att få bo som jag gör. Jag trodde att jag skulle sakna havsutsikten jag tidigare hade, men nej…jag var så klar med radhuset och jag känner att det är så lätt att andas i mitt nya hem. Det ligger i ett sådant fint söderläge. Mina hus är inte till för något slags show off, men jag är en hemmakatt och att trivas i mitt hem betyder mycket för mig.

Annons