Pernilla Wahlgren vill få kändis på kroken – med Lotta Engbergs metod

Lotta Engberg och Mikael Sandström påbörjade sin romans 2020, efter att Lotta sagt att Mikael såg trevlig ut i en intervju med Aftonbladet.

Foto: Karin Törnblom/TT

Kärleken mellan Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström började minst sagt annorlunda. Nu skämtar Pernilla Wahlgren om metoden och hoppas kunna få samma effekt om hon går ut med att hon gärna skulle gå på dejt med Brad Pitt.

2020-romansen med stort R måste ändå vara den mellan Lotta Engberg och Mikael Sandström – som började med att Lotta i en intervju med kvällspressen sa att hon trivdes som singel men tyckte att Mikael såg trevlig ut och att hon kunde tänka sig en dejt med honom.

Resten är, som man säger, historia. Mikaels villa i Hallstahammar har precis sålts och Lotta sålde sin bostad tidigare i år – snart blir det sambor i ett hus i Göteborgstrakten.

Lotta Engbergs glädjetårar: ”Fantastiskt att få känna sig så lycklig”

I årets premiär av TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts var det Mikael och Lotta som paret hälsade på – och Lotta fick till och med glädjetårar när hon pratade om kärlekslyckan.

Se också: Lottas och Mikaels kärlekshistoria

Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria
1:02

Efter reklamen: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria

(1:02)

Slå på ljud

Mikael menade dock att rent vetenskapligt är det de har inte kärlek – det är fortfarande fråga om en förälskelsefas mellan dem.

– Jag kan komma med riktigt hemska uttalanden, som att jag älskar dig – nästan. Men inte än. Jag är riktigt allvarlig alltså, för att det är för tidigt, sa han i programmet.

Pernilla Wahlgren skämtar om metoden

Pernilla, som i helgen var aktuell som programledare i Melodifestivalen, skämtar om hur Mikael och Lotta träffades i ett avsnitt av podcasten ”Wahlgren och Wistam”, som hon gör ihop med Sofia Wistam.

– Från att hon sa i en intervju att Soldoktorn såg trevlig ut och så blev det nu att de blev ihop, säger hon i podden.

Sofia tycker att Pernilla ska testa metoden.

– Men säg nu du Pernilla. Jag frågar och så säger du Joel Kinnaman, säger hon.

– Ja, eller Brad kanske. Brad Pitt, vi är ju ändå jämngamla, svarar Pernilla.