Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Prins Daniel om sitt tidigare liv som gymägare

06 maj, 2020 
AvEllen Myrgård Lindén
Till vänster: Victoria och Daniel kysser varandra vid sitt bröllop 2010. Till höger: En ung prins Daniel.
Från personlig tränare till prins av Sverige. När Daniel representerar Sverige vid Victorias sida är det lätt att glömma bort att han tidigare levde ett liv utanför offentligheten.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahusetBrand logo
TV: Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahuset

När Daniel Westling gifte sig med kronprinsessan Victoria, år 2010, sa han farväl till sitt tidigare liv som gymägare och framgångsrik entreprenör.

Men han har ändå lyckats integrera det stora intresset för träning, hälsa och entreprenörsskap i sin kungliga vardag.

Prins Daniel om hemligheten bakom framgången

År 2014 lanserade han Prins Daniels Fellowship. Ett entreprenörsprogram i samarbete med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Dessutom har han, genom årens lopp, berättat om sina egna erfarenheter från sin företagsresa, med gymkedjan Master Training på Östermalm. Platsen där han även tränade (och förälskade sig i!) en viss kronprinsessan Victoria.

Annons

– Jag hade själv inte särskilt mycket kunskap om hur det var att driva företag när jag började. Jag är inte heller helt säker på att det hade hänt om jag inte hade varit omgiven av flera duktiga företagare som uppmuntrade mig. En lärdom jag har tagit med mig är att småföretagare måste vara beredda på att göra allt, från stort till smått och särskilt i uppstarten, har prins Daniel berättat för Svensk Damtidning.

7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

Han har även bjudit på tre exklusiva entreprenörstips, under ett besök på en gymnasieskola söder om Stockholm. Tips som är hämtade ur egna erfarenheter.

Victorias personliga tränare

Victoria och Daniel dansar bröllopsvals på sitt bröllop 2010.
Bröllopet med Victoria förändrade prins Daniels liv.

Det var faktiskt prinsessan Madeleine som introducerade sin storasyster för Master Training. Kronprinsessan var just hemkommen från USA och på jakt efter en bra och kunnig personlig tränare, så hon följde Madeleines tips och gav lyxgymmet en chans. Och resten är historia, som man brukar säga.

Annons

Daniel har också förklarat att uppväxten i Ockelbo betydde mycket när han skulle flytta till Stockholm och uppfylla sin stora gymdröm.

– I Ockelbo finns ingen Jante, det känns som om det är utraderat. Här är man glad om det går bra för något företag. Då tänker man att det är kul för den personen. Ockelboborna är världsmästare på att stötta varandra. Här finns en lojalitet och tillit mellan människor, har Daniel berättat i en intervju med Arbetarbladet.

Se också: 6 saker du kanske inte visste om prins DanielBrand logo
Se också: 6 saker du kanske inte visste om prins Daniel

Foto: TT

Annons