Prins Oscar 5 år! Nya födelsedagsbilder – med hunden Rio!

prins oscar 5 år nya bilder på födelsedagen

Foto: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Tänk att prins Oscar blir fem år i dag! De nya födelsedagsbilderna från hovet visar hur mycket prinsen har vuxit.

Hipp hipp hurra! I dag fyller Victorias och Daniels son, prins Oscar, fem år och känner vi kronprinsessparet rätt har de firat honom riktigt ordentligt nu på morgonen. I den privata våningen hemma på Haga har det förmodligen ätits tårta och prasslats med paket. Och hunden Rio har förstås kanske grattat sin mini-husse Oscar men en stor, blöt, hund-puss!

Storasyster Estelle är en mästare på födelsedagar och presenter. Hon knåpar gärna ihop något eget pyssel att slå in. Kanske en teckning eller varför inte en rolig tygboll? Oscar älskar ju alla typer av bollar – och nu har han ju dessutom en ny liten familjekompis att kasta dem till!

Prins Oscar fyller fem år
0:46

Efter reklamen: Prins Oscar fyller fem år

(0:46)

Slå på ljud
prins oscar fyller 5 år och firar med hunden rio

Foto: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Så firar prins Oscar hemma på Haga slott

När prins Oscar fyller år brukar Victoria alltid bjuda in till kalas hemma på Haga. Men i år ser det förstås annorlunda ut. Kungaparet har förvisso fått sin andra vaccindos och kan därmed krama barnbarnen igen men något stort kalas, med flera släktingar, blir det inte ändå. Kronprinsessan tar det säkra före det osäkra och väntar med stora firanden tills alla är vaccinerade.

Däremot har varken Victoria eller Daniel något kungligt uppdrag inplanerat i kalendern. De har tagit ledigt för att fira Oscar och slippa koppla upp sig på olika digitala möten, just i dag. Istället kan de njuta av den tidiga vårsolen i Hagaparken – hela familjen.

prinsessan estelle prins oscar

Men sin storasyster och bästa vän; prinsessan Estelle!

Foto: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Det här är prins Oscar Carl Olof

Prins Oscar föddes den 2 mars år 2016. Hans fullständiga namn är Oscar Carl Olof och strax efter födseln utsåg morfar kungen honom till hertig av Skåne. Oscar fick namnet Carl efter kungen och Olof efter farfar, Olof Westling. Fredagen den 27 maj, år 2016, döptes Oscar i Slottskyrkan. Och datumet betyder faktiskt någonting alldeles särskilt för Victoria och Daniel. Det var nämligen den 27 maj 2009 som prins Daniel fick sin nya njure, vilket förändrade hans liv.