Prins Oscar – nya bilderna visar vem han verkligen är

Prins Oscar åker skidor – och det visade sig att han var väldigt duktig på det.

Prins Oscar – vilken hejare på skidorna!

Prins Oscar dyker upp på nya, oförglömliga bilder.

Prins Oscar har ärvt sin pappas sportintresse, det vet vi sedan tidigare. Svensk Dam har tidigare kunnat rapportera att Oscar börjat träna med ett gäng andra pojkar födda 2016, under organiserade former. Det är dock inte känt i vilken klubb.

Och nu vet vi att han även är en hejare på att åka skidor.

5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria
1:12

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria

(1:12)

Slå på ljud

Nya bilderna på prins Oscar

Stora delar av kungafamiljen var nyligen på en skidutflykt tillsammans. I helgen satte kungaparet och kronprinsessfamiljen på sig pjäxorna och drog ut. Oscar var självfallet med ute i spåren.

Kronprinsessan Victorias beslut hemma på Haga

Många föräldrar gör som kronprinsessan Victoria och prins Daniel och låter sina barn testa skidåkning i ganska ung ålder.

Så här skriver man på sajten Allt för barnet om saken.

"Barn utvecklas i olika takt och det är svårt att säga exakt när ett barn kan börja åka skidor. Ett barn som är stabilt i kroppen och har bra kroppskännedom går utmärkt att ta med ut i skidspåret eller i skidbacken. Runt tre års ålder har barn ofta god balans och bra kroppsmedvetenhet, något som gör att det ofta rekommenderas att du kan introducera skidåkning från denna ålder. Många barn kan dock börja åka skidor när de är runt två år", kan man läsa där.

"Redan när barnet kan stå och gå bra i ett par skor kan du se om de vill testa skidorna. Det underlättar om barnet kan lyssna på korta instruktioner, även om skidåkningen mest är en lek. Att börja tidigt är dock inget som gör skillnad i längden, men om ditt barn tycker det är skoj kan du leka fram skidåkningen."

Prins Oscar

Det är inte så lätt att hålla balansen när man är liten!

Oscar ser i alla fall ut att ha njutit storligen av aktiviteten. Även om han drattade på rumpan vid ett tillfälle.

Men det tog han med gott mod, den lille prinsen!