Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips smultronställen under sommaren

16 jun, 2022 
Elin Jonsson
Elin Jonsson
carl-philip-sofia-ALLAS
Här har vi samlat prinsparets absoluta favoritplatser att besöka under sommaren.
Både i Sverige och utomlands!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

År 2009 började kärleken mellan prins Carl Philip, 43, och prinsessan Sofia, 37, att spira och sex år senare knöt de hymens band under romantiska omständigheter i Slottskyrkan i Stockholm. I dag lever de ett lyckligt familjeliv tillsammans med sönerna Alexander, Gabriel och Julian i Villa Solbacken på Södra Djurgården i Stockholm.

Se också: Prinsessan Sofias stilresa genom årenBrand logo
Se också: Prinsessan Sofias stilresa genom åren

Men när de inte är ute på officiella och kungliga uppdrag, eller hemma i vackra villan, ja då har de ett par tillflyktsorter de gärna drar sig undan till.

Annons

Södermanland

En favoritplats för prinsparet verkar vara Nynäs naturreservat i Södermanland. I fjol delade de med sig av en bild där familjen satt på en undangömd plats mellan klipporna.

”Hit kommer vi för picknick på klipporna vid vackra Gisesjön, bad och promenader”, skrev de när de delade med sig av en bild från den mysiga stunden.

Platsen har även en stor betydelse för sonen Alexander, som är hertig av just Södermanland.

”I samband med Alexanders dop fick han, som hertig av Södermanland, en symbolisk dopgåva i form av en tillgänglighetsanpassad utsiktsplats i Nynäs naturreservat. Vi rekommenderar platsen varmt!”.

Källvik

Ett av prinsparets absoluta smultronställen är också det privata lantstället på Ökenäs i Källvik.

Annons

– De är där mycket året runt, det är ett ställe de tycker om att vara på, har hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Franska rivieran

När prinsparet vill ut ur landet åker de mer än gärna till kungaparets Villa Mirage som är beläget på den Franska rivieran. Huset ligger vackert beläget i kuststaden Sainte Maxime i St Tropez-bukten och sjurumsvillan har även en privat strand där de kungliga medlemmarna kan njuta av sol och bad.

Villa Mirage i Frankrike.
Kungen och drottningens Villa Mirage åker man gärna till.

Öland

Prinsparet har även en stark känsla för Kavaljershuset på Öland och där kommer de tillbringa en stor del av sommaren tillsammans med de andra kungliga familjemedlemmarna. Det var även i det här huset som prinsessan Sofia för första gången fick träffa kungen och drottningen.

Annons

– Det var en fantastiskt fin upplevelse. Vi hade en jättetrevlig lunch på Solliden. Jag skulle stanna över natten och drottningen kom med ett litet kit till mig och gav mig en stor kram, har prinsessan Sofia tidigare berättat i SVT-programmet Året med kungafamiljen.

Kavaljershuset på Öland.
Solliden på Öland.
Annons