Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Rickard Sjöberg om livet med hustrun Annika: Så gör vi för att vårda kärleken

30 aug, 2023 
Postkodmiljonären-profilen Rickard Sjöberg och hustrun Annika har varit gifta sedan 2015, och tillsammans har de åtta barn i en stor bonusfamilj.
I en intervju med Allas berättar programledaren nu om hur han och kärleken. håller passionen vid liv, trots intensivt livspusslande.
– Det tror jag är nyckeln till kärlek, säger han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se också: Saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

Under våren dansade Postkodmiljonären-programledaren Rickard Sjöberg in i svenskarnas hjärtan, när han tävlade i TV4:s populära underhållningsprogram Let's Dance. Hustrun Annika Sjöberg (tidigare Wibeck) var ett stort stöd för honom under den intensiva dansperioden, och hon var ofta placerad i publiken för att heja på kärleken.

De två har varit gifta sedan 2015 och har sedan dess också delat en stor bonusfamilj tillsammans. Rickard var tidigare gift med Beatrice Magnusson, med vilken han fick två döttrar, som i dag befinner sig i tonåren. Annika har även hon två barn från en tidigare relation, samt fyra bonusbarn.

När Allas träffar Rickard på röda mattan inför Kristallengalan 2023 avslöjar han hur de håller kärleken och passionen vid liv, mitt i ett (vad vi gissar) stökigt livspussel.

Annons

– Jag gillar vardag. Det gör min fru också. Vi är en bra match på det sättet, säger han.

Föräldrafilosofin: Så pratar vi med barnen om tuffa saker

Att älska vardagspusslandet är förstås en bra förutsättning för att hålla modet uppe när det stormar runtomkring. Något som det definitivt gjort på senaste tiden med inflation, klimathot och framför allt den höjda terrorhotnivån i Sverige.

Hur pratar du och Annika med barnen om det osäkra säkerhetsläget?

– Vi har faktiskt inte pratat jättemycket om det. Jag tror att vi kommer ta tag i frågan på allvar, när eller om de själva väcker den, säger han och fortsätter:

– Jag är fast besluten över att leva ett normalt liv. Jag tror inte att det blir bra om man tar allt för stor hänsyn till sina rädslor. Sen ska man ju absolut inte vara dumdristig. Man ska vara på sin vakt och göra kloka saker. Det där är en balansgång man måste gå.

Rickard Sjöberg tillsammans med frun Annika, samt döttrarna Gloria och Lilly, som hejade på honom under hans Let's Dance-medverkan.

Rickard Sjöbergs relationsråd: ”Nyckeln till kärlek”

Den sympatiska Rickard Sjöberg skrattar mycket på röda mattan och delar med sig av detaljer från familjens myskvällar hemma. Det behöver inte vara perfekt, det viktigaste för Rickard är gemenskapen.

– Guldkant i livet handlar ju om relationer, så är det ju. Det är viktigt att man vårdar sina relationer, säger han.

Hur vårdar du och Annika er relation?

– Vi försöker se varandra. Jag försöker se vad hon har för behov och vice versa. Det tror jag är nyckeln till kärlek, säger han och nickar för att lägga extra vikt vid det sista ordet: Kärlek!

Annons