Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Wells kärleksknep med hustrun: Folk är skeptiska – men för oss är det nyckeln

18 aug, 2023 

Robert Wells och hustrun Maria Wells har varit ett par i tre decennium.
Enligt pianisten är det framför allt en grej som bidragit till att deras kärlek är så stark, efter så många år tillsammans.
Men han erkänner också att det kan tyckas vara ett något kontroversiellt kärleksknep.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bianca Salming om att bli folkkär: "Jag vet inte om det är något man stävar mot"Brand logo
Bianca Salming om att bli folkkär: "Jag vet inte om det är något man stävar mot"

Den folkkära pianisten Robert Wells och hans käraste Maria Wells (tidigare Sköld) har varit ett par i tre decennium. Deras långa kärlekssaga tar avstamp i mitten på 80-talet, 1985, när de båda musikerkollegorna befann sig på turné.

– Vi delade backstageområde och jag minns att jag pratade med de andra i bandet om hur snygg hon var. Och fortfarande är, kanske är bäst att tillägga, berättade Robert glatt under en intervju med Hemmets journal i fjol.

Resten är, som man brukar säga, historia och än i dag blomstrar relationen. Något som pianisten krediterar ett speciellt (och kontroversiellt) kärleksknep.

Annons

Robert Wells om varför han inte ville gifta sig

Robert och Maria har varit äkta makar sedan bröllopet 2010. Men det tog lång tid innan Robert gick med på att gifta sig överhuvudtaget.

Innan äktenskapet med hustrun hade han nämligen ingen positiv bild av giftermål.

– Jag ville först inte gifta mig, vi hade bara skilsmässor i vår släkt. Så jag sa att det går inte, men sen växer man till sig och blir lite mognare, berättade Robert för nöjessajten Hänt i fjol

Något som han även tidigare pratat om med veckotidningen Året runt.

– Jag hade så konstiga tankar. För mig blev det här med äktenskap som ett dåligt omen. Jag ville inte gifta mig, men jag är väldigt glad över att jag gjorde det, för det blev faktiskt en skillnad till det bättre.

Robert Wells: Så håller jag och Maria kärleken vid liv

Men det finns andra aspekter i relationen med hustrun Maria som Wells är tacksam för. Ja, som han faktiskt rent av menar på är nyckeln till att de hållit ihop i alla år.

Annons

Det är i intervjun med Hemmets journal som han avslöjar parets hemlighet bakom kärlekslyckan – att de jobbar tillsammans.

Han inleder utläggning med att berätta att omgivningen ofta uttrycker skepsis över upplägget.

– En del undrar om det inte sliter på förhållandet att även arbeta så mycket ihop som vi gör, men jag kan nog prata för oss båda när jag svarar att det inte gör det. Maria är inte bara min fru, utan samtidigt en fantastisk vän och jag respekterar henne mycket som sångerska. Det är ju också väldigt viktigt – vi gör ju inte det här bara för att vi är man och hustru, utan också för att vi delar vårt största intresse och trivs jättebra med att musicera tillsammans, förklarade han.

Marie, som också närvarade vid intervjun, bekräftade makens teori.

– Jag är väldigt glad över att vi fungerar så bra ihop både som par och som musikkollegor. Det är precis som när vi lagar mat tillsammans. Då springer vi inte på och krockar med varandra i köket. Vi finns alltid där för varandra men ger alltid den andra utrymme och luft, sa hon.

Annons