Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Ska du till Båstad i sommar – då kan du springa på Hugh Grant

25 maj, 2023 
AvAngelica Jaako Billenman
I Torekov, bara ett stenkast från Båstad, huserar den brittiske skådisen Hugh Grant på somrarna. Hugh, som är gift med svenska Anna Eberstein, har tennis som ett stort intresse och brukar ses frekvent under tennisveckan i Båstad.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Båstad, den förtrollande skånska pärlan vid Sveriges västkust, är inte bara känt för sin vackra natur och gnistrande hav. I juli varje år anordnas dessutom tennisveckan, Swedish Open, i staden. Det här året med start den 10 juli och avslutning den 23 juli.

Se också: Svenska kvinnor som blev ihop med världskända mänBrand logo
Se också: Svenska kvinnor som blev ihop med världskända män

En kändis med stort tennisintresse är brittiske skådisen Hugh Grant, 62, som dessutom har ett hus bara ett stenkast ifrån Båstad, i Torekov. Där tillbringar han, barnen och svenska frun Anna Eberstein, som är i 40-årsåldern, somrarna. Fyra bröllop och en begravning-skådisen håller enligt rykten en låg profil i den skånska myllan.

Annons

Men 2020 ställde han upp i veteran-SM i tennis under tennisveckan i Båstad, och blev totalt utklassad av svenske tennisveteranen Per-Anders Lindeborg.

Snopet fick han åka hem till Torekov och slicka såren i sommarhuset, som han och Anna köpte 2015. Prislappen var då sex miljoner kronor för den 122 kvadratmeter stora villan, enligt Aftonbladet.

Kan lite svenska

Hugh Grant och tv-producenten Anna Eberstein har tre gemensamma barn, John, 10, och två döttrar födda 2015 och 2018. Deras namn har aldrig avslöjats.

Han har även dottern Tabitha Grant, 11, efter en flyktig affär med kinesiskan Tinglan Hong, som han senare återförenades med medan Anna Eberstein hade sonen John i magen. Resultatet efter andra kärleksaffären med Tinglan är sonen Felix, 10.

Men Anna Eberstein förlät Hugh Grant och de tog upp sin relation igen. Nu bor paret i en lägenhet i exklusiva området Chelsea i London, även om Hugh Grant lätt förknippas med den blå ytterdörren i filmen Notting Hill, som han gjorde i slutet av 90-talet.

Annons

Anna pratar svenska med barnen, men den brittiske skådisen har inga ambitioner att lära sig språket. Hans svenskkunskaper sträcker sig till ”akta bajset”, som han kan säga nästan helt perfekt utan brytning, enligt Aftonbladet.

– Det är väldigt bra att kunna när man har att göra med barn, inte minst när man är mycket ute på Londons gator, skämtade Hugh.

Måns Zelmerlöws sommarhus

Båstad är dock inte bara känt för tennisveckan och Hugh Grant-spotting. Även Eurovison-vinnaren Måns Zelmerlöw, 36, har hus i Kattvik, en liten fiskeby i Båstads kommun. Där huserar han på somrarna med jämnåriga frun Ciara Janson Zelmerlöw och deras två gemensamma barn, Albert, 4, och Ossian, snart 1. Ciara har också sonen Archie, 9, sedan en tidigare relation.

Även Måns Zelmerlöw och familjen bor mestadels i London, då Ciara är brittiska.

Annons