”Solsidan”-stjärnan Rebecka Teper död – blev 50 år

Foto: TV4

Skådespelaren Rebecka Teper är död, hon blev 50 år. Hon var främst känd för sin medverkan i ”Solsidan” där hon spelade karaktären Lussan.

Skådespelaren Rebecka Teper är död efter en tids sjukdom. Det bekräftar familjen för Aftonbladet. Hon blev 50 år. Familjen ber om att få bli lämnade i fred i sin sorg.

Se också: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste
1:56

Efter reklamen: Se också: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste

(1:56)

Slå på ljud


Rebecka Teper är mest känd för sin medverkan i tv-serien ”Solsidan”, där hon spelar Mikaela ”Mickan” Schillers bästa vän Lussan. Teper har haft sin roll i serien de senaste tio åren. Hon har också setts i bland annat ”Beck”, ”Rederiet” och ”Bonusfamiljen”.

Felix Herngren, skaparen av ”Solsidan” och skådespelare, säger till Aftonbladet att han har svårt att förstå att Rebecka Teper är död.

Därför splittrades Anna Mannheimer och Mia Skäringer: “Tröttnade lite på varandra”

– Jag fick den fruktansvärt sorgliga nyheten att Rebecka gått bort för några dagar sen och jag har fortfarande svårt att förstå att hon lämnat oss. Hon var alltid en solstråle och så fantastiskt rolig och rapp i tanke och replik. Hon ville alltid vässa repliker ett snäpp extra och det är precis sånt som lyfter en komediserie till höjderna, skriver Herngren till Aftonbladet.

Vidare skriver Felix att Teper inte medverkar i åttonde säsongen av ”Solsidan”.

– Vi hoppades att Rebecka skulle kunna vara med även denna säsong, men vi fick besked av henne i vintras att hon inte skulle klara av det.

Rebecka Teper var gift med författaren och vissångaren Carl-Johan Vallgren.