Tareq Taylors tårar – när han berättar om kärleken till dottern Ellen

Delad bild. Till vänster syns Tareq Taylor på en pressträff inför Stjärnorna på slottet. Till höger syns han under en intervju i talkshowen Carina Bergfeldt där han pratar om sin dotter.

Foto: Karin Törnblom/TT och SVT

I och med tv-serien Tareq Taylors matresa har stjärnkocken fått en närmare relation till sin pappa – men också en annan syn på sin egen papparoll. I Carina Bergfeldts talkshow 2021 berättade han känslosamt om kärleken till dottern Ellen.
– Hon är ju mitt ljus i livet, sa han i tv-programmet.

I SVT-serien Tareq Taylors matresa, har tv-tittarna kunnat följa stjärnkocken Tareq Taylors resa tillbaka till pappans hemstad Jerusalem. Inte bara blev det en kulinarisk resa, där Tareq, hans pappa Seif Daoudi och lillebror Zafer Taylor upplevde den rika matkulturen som finns i regionen, utan också ett tillfälle för de tre att fördjupa sin relation.

1:36

Efter reklamen: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter.

(1:36)

Slå på ljud

Tareq Taylor och hans bror Zafer växte upp tillsammans med sin mamma och träffade bara pappan varannan helg under barndomen. Det här var den allra första resan de tre gjorde tillsammans, och Tareq Taylor har tidigare sagt att de under resans gång kom närmare varandra och att spänningarna dem emellan släppte.

Tareq Taylor berättar om kärleken till dottern Ellen

När han gästade Carina Bergfeldts talkshow i SVT, undrade hon hur resan har påverkat synen på hans egen papparoll i relation till 17-åriga dottern Ellen.

– Jag har nog fått en tydligare förståelse för hur pass viktig papparollen är, eller min roll i förhållande till Ellen, sa han då.

När han pratade om dottern Ellen, som har har tillsammans med hustrun Kristina Taylor, blev han märkbart berörd och hade nästan svårt att få fram orden.

– Hon är ju mitt ljus i livet. Jag älskar henne och det kan jag aldrig säga tillräckligt mycket. Men ibland glömmer man bort att jag kanske också kan vara hennes ledstjärna, sa han medan ögonen tårades.

Tareq Taylor tillsammans med dottern Ellen Taylor på en filmpremiär 2019.

Tareq Taylor tillsammans med dottern Ellen Taylor på en filmpremiär 2019.

Karin Törnblom/TT

”En enorm beundran för henne”

När Carina Bergfeldt undrade vad det var som gör honom så rörd, har han svårt att svara.

– Jag vet inte. Nu blev det fånigt, sa han och fortsatte:

Följ med Tareq Taylor till barndomens Malmö

– När man blickar tillbaka på sin egen uppväxt och det man själv har gått igenom, och sedan ser på sina egna barn... När jag ser på Ellen som är 17 och allt man går igenom som 17-åring, har jag bara en enorm beundran för henne. Att någon som är så fantastisk finns i min närvaro och som jag också är viktig för – det är stort för mig.

Carina Bergfeldt sänds på fredagar klockan 21.00 i SVT1 och på SVT Play.