Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tilde de Paula Ebys ord om svåra kampen

18 feb, 2020 
Linnea Lundgren
Porträtt av Tilde de Paula Eby i samband med en pressträff för Let's dance.
Tilde de Paulas yrkeskarriär kan ses som en enda lång framgångssaga.
Men nu talar den prisade TV4-profilen ut om de mörka känslorna som kommer fram när kamerorna slocknar.
– Jag vill bara att alla ska älska mig, säger hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Videon kunde inte hittas

Inte mindre än två gånger ha Tilde de Paula Eby prisats som Årets kvinnliga programledare på den glammiga tv-galan Kristallen. Men trots att hon ofta syns i tv-rutan då hon glatt pratar med gästerna i Nyhetsmorgon eller Efter hem berättar programledaren i podcasten Hjärntillskott med Lydia om de verkliga känslorna som tittarna inte får se.

– Jag har ganska nära till ångest. Jag vill bara att alla ska älska mig, det är så himla löjligt men så är det, säger hon.

Vidare berättar tv-profilen att hon länge har jobbat med sin känslighet då hon har lätt för att bli sårad och ledsen. Hennes största skräck är att känna sig “oälskad” även om hon på ett rent logiskt plan förstår att alla inte kan tycka om henne. Den enda gången som hon klarar av att släppa sitt dåliga självförtroende är då hon står framför kameran.

–Det är därför jag älskar att jobba. Då är jag helt närvarande i det jag gör.

Försöker vara lycklig

Men det offentliga jobbet kommer med många baksidor. Trots att Tilde flera gånger prisats och hyllats för sitt bidrag till tv-Sverige menar hon att hon blir lika glad när hon får priset – som hon blir ledsen när någon annan vinner över henne.

Annons

– I stället för att bli glad för de priser jag har fått så tänker jag ‘fasiken, vad gör jag för fel?’. Det är livsfarligt såklart, inte bara för mitt jobb utan även för själen.

Trots att närheten till hennes känslor många gånger får henne att må dåligt menar dock Tilde det kommer med både gott och ont. Hon försöker leva ett lyckligt liv och vara tacksam för det hon har.

– Skiten kommer ju ändå, den hittar en förr eller senare. Därför tycker jag inte att det är så dumt att försöka vara så lycklig som möjligt här och nu.

Annons