TV4:s besked efter Siw Malmkvists avhopp

David Hellenius intervjuar Siw Malmkvist och danspartnern Jonathan Näslund inför Let's dance 2020.
Tidigare i veckan beslutades det att Siw Malmkvist stoppas i Let's dance, detta efter Folkhälsomyndigheternas nya rekommendationer.
Nu berättar TV4 hur de har valt att hantera ändringen.
Slå på ljud

Siw Malmkvist, 83, har under de senaste veckorna lagt många timmar i danslokalerna med proffsdansaren Jonathan Näslund, 34. Detta då duon under våren skulle medverka i TV4:s Let’s dance 2020.

Men under måndagen kom Folkhälsomyndigheternas med beskedet att alla människor över 70 år bör hålla sig hemma, undvika sociala kontakter och offentliga platser. Något som såg ut att kunna bli ett hot för Siws programmedverkan, men schlagerdrottningen hoppades inte på att beslutet skulle påverka just henne.

TV4: Därför stoppas Siw Malmkvist från Let's Dance

– Nej, jag det kommer de inte göra. Alla på TV4 är så rädda om mig, tvättar händerna och tar hand om mig, sa Siw Malmkvist till Aftonbladet på tisdagsförmiddagen.

Drastiska beslutet om Siw Malmkvist

Trots Siws kämparglöd tog det bara timmar innan ett nytt besked kom – Siws medverkan stoppas ändå. TV4 menade däremot att det förhoppningsvis kunde komma att finnas en chans för tittarna att se Siw dansa ändå, men inte förrän i nästa års upplaga av programmet.

– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu istället är varmt välkommen till nästa säsong, sa då Let’s dance exekutiva producent, Fia Fång till Aftonbladet.

Siw som länge hade sett fram emot fredagens premiär menar att hon är besviken på beslutet men att det trots allt var viktigast att följa de rekommendationer som gavs.

Här är alla deltagare i Let's dance 2020

”Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen”, skrev Siw i ett sms till Aftonbladet.

TV4:s nya besked efter avhoppet

Nu delar även Jonathan med sig om sina tankar kring beslutet och berättar om relationen han hunnit bygga upp med artisten.

”Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer så har Siw i samråd med TV4 bestämt sig för att inte delta i årets Let’s Dance. Jag har haft sjukt kul under träningsperioden och jag är så tacksam för att jag fått lära känna dig Siw!”, skriver han i ett Instagram-inlägg.

I ett meddelande till Hänt.se berättar Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för Let’s dance, hur TV4 hanterar Siw Malmkvists avhopp.

”Ingen ersättare kommer hoppa in istället för Siw Malmkvist i Let’s dance”, skriver hon.

Foto: TT