TV4:s beslut – därför stoppas Siw Malmkvist från Let's Dance

Siw Malmkvist tillsammans med sin danspartner på en pressfotografering inför Let's dance 2020.
Hela Sveriges schlagerstjärna var fullt beredd att inta rollen som den äldsta deltagaren i Let's Dance.Men under tisdagseftermiddagen gör TV4 en helomvändning, och stoppar 83-åringen från att delta.

Det var under måndagen som Folkhälsomyndigheterna kom med beskedet att alla människor över 70 år bör hålla sig hemma, undvika sociala kontakter och offentliga platser. Trots det menade Siw Malmkvist, 83, att myndighetens varningar inte kommer att påverka hennes medverkan i årets säsong av TV4:s succéprogram Let’s Dance som har premiär på fredag.

Här är ryktena som omger kommande säsongen av ”Let's dance”

– Nej, jag det kommer de inte göra. Alla på TV4 är så rädda om mig, tvättar händerna och tar hand om mig, sa Siw Malmkvist till Aftonbladet på tisdagsförmiddagen.

Men bara några timmar senare kom helomvändningen då TV4 förbjuder den folkkäre schlagerstjärnan från att delta i tävlingen.

– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu istället är varmt välkommen till nästa säsong, säger Let’s Dance exekutiva producent, Fia Fång, till tidningen.

Siw Malmkvists rädsla för sjukdomen

Coronaviruset har fått snabb spridning i Sverige och under måndagen meddelade Folkhälsomyndigheten att sjukdomen troligtvis fått allmänspridning i samtliga storstäder med omnejd. Trots att Siw till en början menade att hon inte kommer att hoppa av TV4-succén för att isolera sig hemmet så erkände artisten även att hon är lite rädd för att bli smittad.

Här är alla deltagare i Let's dance 2020

– Men det är nog alla människor. Det känns också så märkligt eftersom man inte vet var smittan finns. Även om jag tvättar händerna oftare än vanligt kan jag säkert bli smittad genom ögonen och näsan.

Och efter TV4:s beslut under tisdagen känner hon sig inte missnöjd.

”Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen”, skriver Siw i ett sms till Aftonbladet.

I årets Let’s Dance deltar bland annat Penny Parnevik, Jan Björklund, Doktor Mikael och Bathina Philipsson.

Foto: TV4/TT

Läs mer om coronaviruset

Hur smittar COVID-19? Och hur kan jag skydda mig? Hur farlig är egentligen en pandemi och vad kan jag själv göra för att hjälpa andra?

Här har vi samlat alla våra artiklar om coronaviruset och dess spridning.

Läs allt om coronaviruset här