Victoria bär på hemlig sorg angående Oscar

Delad bild med kronprinsessan Victoria och prins Oscar.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kronprinsessan Victoria bär på en hemlig sorg angående prins Oscar. Det avslöjar hon nu.

Kronprinsessan Victoria är en modern förälder. I det ingår att man ska vara närvarande, både bokstavligt och känslomässigt. Men det är en tuff utmaning när man också är en av Sveriges viktigaste representanter, pretendent på kungatronen.

Kronprinsessan Victoria bär på hemlig sorg angående Estelle och Oscar

Kronprinsessan Victoria vill vara en närvarande förälder för prins Oscar.

Samtidigt måste prinsessan Estelle och prins Oscar känna sig sedda. Det var något Victoria själv betonade i en intervju med TT.

– Det är mycket som ska hinnas med på ett dygn och jag vill ju verkligen vara en tillgänglig mamma, närvarande och en mamma som är en god förebild också. Och det ska ju förstås kombineras med en yrkesroll och det är inte alltid så lätt, sa Victoria då.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria

5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

Victoria är öppen med att hon känner sorg.

– Man missar ju väldigt många fina ögonblick med barnen. Jag tillhör nog dem som är noggrann med att dokumentera barnens uppväxt. Jag försöker verkligen aktivt iaktta och skriva ner små saker som sker, säger hon.

"Har dåligt samvete"

Se Victoria och Daniel rocka loss – med Let’s Dance-proffset!

Victoria delar den här sorgen med sin mamma, drottning Silvia. Hon har erkänt att hon och kungen inte kunde vara så närvarande föräldrar som de velat.

– Jo, det är riktigt. Och naturligtvis hade jag dåligt samvete för det. Men jag försökte vara närvarande genom att ringa hem och när vi kom hem på nätterna bar vi upp barnen så att de fick vara nära oss. Men visst var det svårt, det tror jag alla föräldrar kan känna igen, har Silvia sagt.

Där har tidens framsteg gynnat Victoria.

– Det är ju lite av en annan tid vi lever i. Det finns en större förväntan på att man ska vara hemma med barnen mer. Det hjälper även oss, att det finns en förståelse för att vi nu när vi har små barn inte kan vara borta lika mycket som man kan när barnen är äldre, har hon sagt.

Bilderna avslöjar verkliga relationen mellan kronprinsessan Victoria och Märtha Louise
Estelle och Oscar – så olika som två syskon kan bli