Victorias och Daniels lyxköp – värt 10 miljoner: ”Förverkligar sin dröm”

Kronprinsessan Victoria och Daniels villa Skönvik.

Flygbild över Kronprinsessan Victoria och prins Daniels privata bostad villa Skönvik

Foto: TT

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels sommardröm gick i uppfyllelse. Villa Skönvik i Sollidens slottspark är kronprinsessparets privata residens, och bygget gick på minst tio miljoner kronor.

Varje sommar samlas hela kungafamiljen på Solliden på Öland – och det finns det gott om utrymme för. Förutom Sollidens slott där kungen och drottningen brukar hålla till, finns det flera andra ägor i slottsparken.

Bland annat finns Kavaljershuset, som stod klart redan innan slottet. Det fungerar numera som sommarbostad åt prinsessan Madeleine och prins Carl Philip med familjer.

Men kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde att förverkliga sin dröm om en helt egen lyxvilla slottsområdet.

Se också: Victoria och Daniel – kärlekssagan som blev sann

1:45

Efter reklamen: Victoria och Daniel - kärlekssagan som blev sann

(1:45)

Villa Skönvik – Victorias och Daniels sommardröm

Victoria, liksom hennes syskon, har spenderat alla somrar sedan barnsben på ön, och även Daniel har tagit Öland till sitt hjärta. Och nu har de ytterligare en storslagen villa att uppleva semesterparadiset i.

Bygget, Villa Skönvik, färdigställdes 2013 och är beläget avskilt inom Sollidens vackra slottsområde, med bara dryga 100 meter till Kalmarsund vilket ger hänförande utsikt.

Huset är på 328 luftiga kvadratmeter och är byggt i modern stil med stora fönster från golv till talk, tre eldstäder och vackra golv i slipad kalksten.

Folkets ilska mot kronprinsessan Victorias val för familjen

Utanför finns en generös terrass med tillhörande pool och en rymlig tomt där prinsessan Estelle och prins Oscar kan leka av sig.

Kronprinsessan Victoria och Daniels villa Skönvik.

Suvad Mrkonjic/TT

Slutnotan för Villa Skönvik – tio miljoner kronor

När bygget var klart landade slutnotan på minst tio miljoner kronor. Det finns några detaljer som kan ha gjort att kronprinsessparet fått betala några kronor extra. Bland annat poolen.

– Den ser ut att vara fyra gånger tio meter. Den vanligaste poolen vi säljer är på fyra gånger åtta meter, har Magnus Holgersson på Folkpool sagt till Expressen.

– Victorias och Daniels pool kostar minst 350 000 kronor, men kan gå på över en miljon kronor om den är gjuten och har mosaik. Jag är glad att se att de väljer att förverkliga sin dröm.

Kronprinsessan Victoria och Daniels villa Skönvik.

Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Det var Margen Wigow Arkitektkontor som fick prestigeuppdraget att uppfylla Victorias och Daniels dröm. Men Rasmus Wærn, arkitekt på Wingårdh Arkitektkontor, har tidigare gett sina synpunkter på drömhuset till Svensk Dam.

– Jag är glad över att vår blivande statschef bygger en byggnad som denna, mer lågmäld än vad den skulle behöva vara. Skulle jag ha gissat på vem beställaren var hade jag gissat på en diskret person med goda resurser utan något behov av att visa det.

Relaterade artiklar

Victorias bus med Oscar fångades på bild

William och Harry återförenade – hyllade prinsessan Diana Se bilderna!