Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Victorias och Daniels vardagsrum: Nya bilden inifrån Haga!

27 nov, 2020 
Helena WIKLUND
Delad bild med Haga slott och kronprinsessan Victoria.
Ju längre pandemin pågår, desto fler bilder får vi se inifrån kronprinsessfamiljens allra heligaste på Haga slott. Och nu är det dags igen!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Men titta här! En härlig glimt från Victorias och Daniels privata liv hemma i 42-rummaren. En hemmaarena som är lika stor som 13 normalstora villor.

Se också: Victoria och Daniel – kärlekssagan som blev sann

Victoria och Daniel - kärlekssagan som blev sannBrand logo
Victoria och Daniel - kärlekssagan som blev sann

Den här gången är det prins Daniel som bjuder på en bild från sin eleganta arbetshörna i det ombonade paradrum som går under namnet Biblioteket. Här brukar han sitta när han har sina digitala solo-möten, ofta med mobilhörlurarna i en charmigt trasslig härva bredvid sig på det antika skrivbordet.

Prins Daniel och hans jobbhörna.
Prins Daniel och hans jobbhörna.

Mahognyskrivbordet är ytterst maffigt och skinande välpolerat. Ja, till och med vattenkaraffen skvallrar om att vi befinner oss på ett kungligt slott, den står mycket stiligt på sin silverbricka. Och om prins Daniel vill pigga upp sig så blir det ofta nyttiga nötter i en skål. Han lever som han lär! Och när han hugger en nöt brukar det alltid vara med hjälp av en hygiensk silversked.

Annons

Sedan har vi böckerna i den platsbyggda bokhyllan. För om de säger något om sina ägare så har Hagafamiljen ett stort och levande fågelintresse: Bakom prins Daniel ligger inte mindre än två fågelböcker. Annars är det mest referenslitteratur.

Biblioteket på Haga i all sin glans.
Biblioteket i all sin glans.

Så bor Victoria och Daniel på Haga slott

Kronprinsessan Victoria inne på Haga.
Kronprinsessan Victoria kan njuta av många vackra rum i fil.

Men oj! Det finns de som är djupt bekymrade över prins Daniels ytterst oergonomiska arbetsställning:

Annons

– Jag hoppas verkligen att han och kronprinsessan har ett riktigt höj- och sänkbart skrivbord, och dito stol. De måste väl ha större skärmar också? skriver en av följarna i kommentarsfältet.

Men nu undrar ni förstås vad prins Daniel gjorde den här eftermiddagen? Svar: Han var med på En Frisk Generations digitala partnerträff, en organisation som jobbar för jämlik hälsa genom att ge alla barnfamiljer möjlighet till en aktiv gemenskap. Och på agendan stod pandemins konsekvenser för barns hälsa på lång sikt.

Victoria, Daniel, Oscar och Estelle: En rätt vanlig familj hemma i sin vita designsoffa.
Victoria, Daniel, Oscar och Estelle: En rätt vanlig familj hemma i sin vita designsoffa.

Foto: Kungl. Hovstaterna.

Annons