Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Han överraskades på sin 100-årsdag – fick klappa över 200 hundar

23 aug, 2023 
När Robert Moore år närmade sin 100-årsdag ville hans barn göra något särskilt för att fira. Och kalaset var minst sagt påhittigt...
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När 99-årige Robert Moore i San José i Kalifornien närmade sin 100-årsdag ville hans dotter Alison göra något speciellt. Han älskar hundar, och hon berättar för Washington post att Robert alltid stannar för att klappa och hälsa när han möter en hund.

Se också: Konstiga vanor hundar anammar från sina ägareBrand logo
Se också: Konstiga vanor hundar anammar från sina ägare

Hon ville därför att hundar skulle inkluderas i födelsedagsfirandet, så många som möjligt. Speciellt eftersom många av Roberts närmaste vänner lämnat jordelivet.

Sex dagar innan firandet publicerade dottern Alison ett inlägg på Facebook och områdets digitala anslagstavla, där hon frågade om det fanns några hundägare som kunde tänka sig att komma förbi på en ”hund-parad” den 17 juni. Människor började dela hennes inlägg som snart fick stor spridning.

Annons

– Vi bor i ett litet samhälle och jag tänkte nog att jag skulle lyckas få några vänner och grannar att komma, säger Alison och tillägger att hon planerade att hennes pappa skulle sitta utanför hennes hem och få klappa några hundar.

Så många hundar dök upp

Hon planerade att servera såväl människogodis som hundgodis. Inlägget fick snurr, och hon började höja sina förväntningar från ”några enstaka hundar” till åtminstone 20 eller 30 hundar. Men när paraden drog igång klockan 11 blev hon chockad.

Annons

Över 200 hundar stod uppradade när Robert och familjen kom fram, alla väntade på att bli klappade av den nyblivna 100-åringen. Vissa, berättar Alison, hade kört flera mil för att fira Robert.

Robert, som arbetat på universitetet i San José, blev mycket berörd.

– Han var överväldigad, säger Alison. Han var så fin och pratade med barnen och hundägarna som dykte upp. Det blev så lyckat.

Roberts barnbarn, Caroline Moore, säger till Washington post att ingen kunde sluta le.

– Det var så många främlingar som dök upp, och de hade med sig, kort, posters och muffins. Det var så hjärtevärmande, säger hon.

Annons