Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Läsarberättelse: Drömprinsen slog och förnedrade mig

01 mar, 2021 
Anonym läsarberättelse
Hon står vid vattnet och berättar om hur det var när hon mötte den man som hon trodde var en drömprins men som istället bedrog henne och behandlade henne illa.
Mannen utsatte mig för både psykisk och fysisk misshandel.
Jag trodde att jag hade mött mitt livs kärlek, men han var otrogen, misshandlade mig och fick mig att känna mig värdelös. Nu berättar jag min historia för att hjälpa andra utsatta kvinnor.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag var 22 år gammal och livet lekte. Jag hade gått klart min lärarutbildning och fått mitt första jobb på en förskola i staden där jag bodde. Jag var en ung tjej som hade hela livet framför mig och drömde om att träffa min drömprins och bilda en fin familj.

Jag blev såklart väldigt ledsen, men intalade mig själv att det var mitt fel att det blev så här

Så blev också fallet, men det skulle senare senare visa sig att det inte var en drömprins jag träffat utan en fruktansvärt elak människa som under 10 år utsatte mig för misshandel och otrohet. En människa som fick mig att tro att jag aldrig skulle kunna känna mig speciell eller älskad. Utan att jag helt enkelt fick leva mitt liv genom någon annan.

Se också: Mias pojkvän slog henne blodigBrand logo
Se också: Mias pojkvän slog henne blodig

Jag har aldrig varit så kär som jag blev i X. Han var perfekt och jag var så lycklig. Hade jag nu träffat den man som jag skulle bilda familj och gifta mig med? Efter ett tag så märkte jag att allt inte stod rätt till. Vad gjorde jag för fel? Varför blev han alltid arg på mig? Men om jag bara skärpte till mig så skulle det inte bli några konflikter och om jag bara anpassade mig efter hans behov så skulle det bli bra...

Annons

Var otrogen många gånger

Efter cirka ett halvår så var han otrogen första gången. Om jag hade jag vetat vad som komma skulle så hade jag lämnat honom, men jag var så kär och han lovade mig att det aldrig skulle hända igen. Jag litade på honom, men otroheten upprepades många gånger.

Det var i den här vevan som han började putta mig och sa de elaka orden: "Din jävla idiot, fy fan vad du är dum i huvudet, jag hatar dig, du har inget iq, du är så jävla störd.”

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media med en journalist och psykolog som lyfter och diskuterar vanliga människors problem i relationer.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Jag blev såklart väldigt ledsen, men intalade mig själv att det var mitt fel att det blev så här. Om jag bara skärpte till mig så skulle det inte upprepas. Men jag visste inte då att detta skulle bli min vardag.

Straffades med tystnad

Ofta straffade han mig med tystnad. Han pratade inte med mig och svarade inte på tilltal. Det kändes hemskt. Jag försökte på alla sätt att reda ut situationen och få honom på bra humör igen, men då blev det oftast bara värre. Det kunde ta några dagar innan har pratade med mig igen. Han hotade ofta med att göra slut när han tyckte jag hade betett mig illa.

Annons

Han fortsatte att bedra mig, vilket jag nu i efterhand förstår pågick systematiskt under alla våra år tillsammans. En av gångerna var när jag var höggravid med vår andre son. Även denna gång lovade han att det aldrig skulle ske igen och att det var mig han ville leva med. Jag förlät honom.

Trippade på tå

Psykisk misshandel är svår att beskriva och svår för andra människor att se och förstå. Men att leva med att man alltid gör fel och är fel tar mycket på ens självkänsla. Känslan av att behöva trippa på tå fanns där hela tiden, för jag visste aldrig vad som skulle hända. Hans humör kunde ändras på en sekund och då visste jag att nu kan det ta allt från en timme till tre dygn innan han pratar med mig igen. Man blir expert på att dölja det för sin familj och vänner. Man spelar ett spel 24/7 för att ingen ska ifrågasätta något.

Tystnaden, att inte få tillgodose mina behov, aldrig få göra det jag mådde bra av

Det är så otroligt svårt att sätta ord på händelserna, för det pågick hela tiden. Tystnaden, att inte få tillgodose mina behov, aldrig få göra det jag mådde bra av. Det jag helst av allt ville ha fick jag aldrig. Jag kände mig så ensam. X kände väl till mina svaga punkter och dessa utnyttjade han alltid. Nu i efterhand förstår jag varför andra kvinnor ställer krav på sina män. För det hände så otroligt mycket bakom min rygg.

Annons

Fysiskt och sexuellt våld

I vårt förhållande handlade det även om fysisk och sexuell misshandel. Det fysiska våldet var den minsta delen och även den del som påverkat mig minst. Det psykiska och sexuella våldet var systematisk och kunde utföras när som helst, när jag minst anade. Men hade vi varit tillsammans ännu längre så hade säkert det fysiska våldet ökat.

Han var aldrig fysiskt våldsam mot mig när det kom till det sexuella, men han tvingade mig till sex genom tystnad, elaka ord, kasta saker, smälla i dörrar, berätta för mig hur dåligt vi hade det och att vi lika gärna kunde göra slut. Jag kände att jag gjorde mitt bästa för att tillgodose hans behov, men det var aldrig tillräckligt. Jag kände mig aldrig tillräcklig!

Lögner och hot

Han ljög om allt, stort som smått, vilket han har fortsatt med efter vår separation

Jag har insett i efterhand att allt handlade om lögner och manipulation. Han ljög om allt, stort som smått, vilket han har fortsatt med efter vår separation. Han ljuger för vänner och familj för att få dem på sin sida. Vissa har han lyckats manipulera och fått dem att tro på hans lögner och påhitt.

Han hotade och skrämde mig ofta för att sätta mig på plats. Detta har han fortsatt med även efteråt. Han ska anmäla mig för förtal, dra in myndigheterna och familjerätten. Han vill få mig osäker och tappa fotfästet. Men jag är stark och han kommer aldrig att lyckas krossa mig. Jag ser ljust på framtiden.

/"Sandra"

Annons