Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Maggan: Jag blev kär i min väninnas kille

01 jun, 2023 
Anonym läsarberättelse
En kvinna som håller handen på en man
När min barndomsväninna Mette för ett år sedan flyttade tillbaka till Sverige från Norge, blev jag glad. Nu skulle vi kunna träffas och umgås igen, men jag kunde aldrig ana vilken känslostorm jag skulle gå igenom.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Mette och jag hade varit nära länge, men när hon fyllde tjugo flyttade hon till Norge för att arbeta där och sedan dess begränsades vår kontakt till mejl, telefonsamtal och snabba möten när hon var hemma i Sverige för att hälsa på sin familj.

I Norge hade Mette träffat en svensk man, Tim, och de hade varit tillsammans i ett år. Själv hade jag separerat från min man och flyttat in i en gammal sliten lägenhet med min son Jonas på sju år. Jag var utmattad och ledsen och hade insett att en renovering av lägenheten var mer än jag orkade med.

Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogenBrand logo
Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

Men så snart Mette och Tim etablerat sig, dök Mette upp hemma hos mig som en frälsande ängel.

–Så här kan du inte ha det, var hennes reaktion.

Annons

Innan jag visste ordet av hade hon erbjudit sig att måla och inreda, och Tim som var snickare kunde fixa småsaker som behövde bättras. För många år sedan hjälpte jag Mette med pengar och jag tror att hon var glad för att kunna göra mig en gentjänst.

Jag fick känslor för Tim

Mitt intryck av Tim var positivt från första stund. Han var en sådan alla gillade, han skrattade, skämtade och var dessutom snygg. Precis som Mette var han hjälpsam och tog sig an uppgiften med att sätta mitt hem i skick, med gott humör.

Ibland när Mette var tvungen att åka iväg var vi ensamma, Tim och jag, och jag upptäckte att Tim var en riktigt bra samtalspartner. Han var inte rädd för att prata om personliga saker, han lyssnade och delade med sig av egna erfarenheter.

Faktiskt hade han många av de kvaliteter som jag uppskattar hos en man. Långsamt gick det upp för mig att jag hade känslor för honom.

Först sköt jag undan känslan. Han var min väninnans pojkvän. Mette var väldigt förälskad i honom.

Annons

Men mina känslor växte i styrka de följande månaderna, nästan som ogräs jag inte kunde få bort. Jag såg fram emot varje dag jag skulle få träffa honom och började tänka ut vilka kläder jag skulle ha på mig. Och jag kände också att det gjorde lite ont i hjärtat varje gång jag såg hur Mette lutade sig mot Tim.

Samtidigt snurrade tankarna i mitt huvud och jag började tolka in en massa saker i allt som Tim gjorde och sa. Han var den sortens människa som rörde vid andra, men låg det något mer i det när det var just min axel han gav en klapp? Lyssnade han lika uppmärksamt på alla?

När väl drömmarna körde igång fantiserade jag om att han skulle komma fram till mig och berätta att han förälskat sig i mig. Men kunde jag ta honom från Mette? Och vad skulle Jonas, min son, tycka om Tim? Det hela var sjävklart ohållbart i längden.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Skickade ett intimt mejl

Vändpunkten kom när jag en kväll satt och skrev mejl till Tim om olika byggmaterial och avslutade med att skicka en godnatthälsning som var en smula för intim. Han svarade inte. Han svarade inte nästa dag heller. Så hade han inte gjort tidigare. Han hade aldrig underlåtit att svara mig, inte under det halvår vi känt varandra.

Plötsligt slog det mig vad jag höll på med. Så himla pinsamt! Särskilt eftersom Mette varit så generös och snäll mot mig.

Vi hade bestämt att äta alla tre hemma hos Mette och Tim ett par dagar senare och min påtagliga känsla den kvällen var att Tim tog avstånd från mig. Det kändes som om vår förtrolighet bytts mot en generad hövlighet. Kanske hade han liksom jag insett vart vi var på väg eller också hade jag missförstått hans avsikter totalt. Mette märkte ingenting och det var jag tacksam för.

Tim och jag har aldrig pratat om det här trots att vi träffas då och då. Men jag ser till att vi alltid är närvarande alla tre. Jag har varit ledsen och nere över att det inte kan bli Tim och jag, men jag vet att det var det enda riktiga att inte gå vidare. Tim och Mette är ett par och jag är Mettes väninna.

I gengäld är jag nu mycket medveten om vilken sorts man jag letar efter. Han får gärna likna Tim. Förhoppningsvis träffar jag en dag en man som Tim som jag inte behöver ha förbjudna känslor för.

/Maggan

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons