Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Nicolina: Vår sexiga idé blev guld för äktenskapet

30 maj, 2024 
Anonym läsarberättelse
En kvinna och man i sängen som skrattar
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
När sommaren är över känns det så långt till nästa semester. Men en vinter fick vi en idé. Varför inte börja det nya året med en riktigt avslappnande minisemester?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 7 onödiga saker som kan sabba ditt förhållandeBrand logo
Se också: 7 onödiga saker som kan sabba ditt förhållande

Det brukade vara samma visa varje år. Efter semestern gick vi tillbaka till jobbet och började längta efter nästa sommar. Särskilt de år då vädret varit uselt kändes vintern väldigt lång.

Vissa år är man ju ledig en del över storhelgerna, men den perioden är oftast så hektisk, plus att det är full fart under hela december. Man brukar inte hinna slappna av under mellandagarna riktigt så mycket som man skulle vilja.

Peter och jag hade varit gifta i tre år när vi fick en idé. Sommaren som låg bakom oss hade lämnat mycket övrigt att önska och nästan hela vår semester hade regnat bort.

Under hösten kändes det som om vi var konstant krassliga och i november började det bli rätt tufft att ta sig upp på mornarna.

Annons

Nu låg december framför oss – underbar, men också med en hel säck av måsten.

Hur mycket man än älskar julen är det sällan man vaknar utvilad på julaftons morgon.

Det var då vi kom på idén som blev en av våra bästa traditioner.

– Gud vad jag önskar att vi hade en semester att se fram emot, sa jag en kväll när vi krupit i säng.

– Mm, samma här, sa Peter.

Massage och mycket sex

Jag började fantisera om en rejäl långhelg i sängen med en bra tv-serie, avslagna mobiler och hämtmat. När jag nämnde det här för Peter tändes en glimt i hans ögon. Ju mer vi tänkte på det, desto mer frestande kändes det.

Ett par dagar senare bestämde vi oss. Vi tog ledigt onsdag, torsdag och fredag i mitten av januari.

Vi sa nej till allt annat och tillbringade det mesta av tiden i sängen. Vi tog en promenad varje dag för att få lite frisk luft och köpte med oss mat hem från någon av kvarterskrogarna i området, men annars var det bara att slappa som gällde.

Vi såg en hel tv-seriesäsong, gav varandra långa massage och hade mycket sex.

Annons

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Det hela handlade egentligen bara om några dagar med varandra och väldigt enkla nöjen, men det kändes ändå så fantastiskt lyxigt. Och när vi gick till jobbet måndag morgon var vi båda utvilade för första gången på länge.

Det där hade inte bara varit ett skönt stopp i vardagen, utan också en bra inledning på ett nytt år.

Sedan dess har vi gjort detta i januari varje år. Det är inte alla gånger vi har kunnat ta ledigt tre dagar, men vi har åtminstone alltid lyckats få loss fredagen och njutit av en långhelg.

Som mest var vi lediga en hel vecka. Det var efter att Peters pappa hösten innan haft två infarkter och det var en period som tog extra mycket på krafterna.

Och så blev jag gravid och vi fick vår lilla solstråle Emma. Efter att hon och sedan vår son Mattias kommit till världen blev januari­traditionen en familjegrej som gav oss mer tid med barnen.

Annons

De brukar också tillbringa några av dagarna hos våra föräldrar så att Peter och jag får lite tid för oss själva.

Barnen har börjat i skolan nu, och Peter och jag har hållit fast vid vår tradition. Det här handlar inte bara om att få koppla av och ha något att se fram emot, med åren har jag insett att det nog främst handlar om att få tillbringa mer tid med den jag älskar.

De där dagarna är viktiga för oss, och de är guld värda för äktenskapet. Vissa idéer är helt enkelt bättre än andra – och den här är en av våra höjdare!

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons