Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Våra mest lästa artiklar 2021 – 10 i topp

29 dec, 2021 
AvLukas Ernryd
Till vänster, Lena Wisborg Candinger, som spelade Ida i Emil i Lönneberga, till höger, skådespelarna Björn Kjellman och Suzanne Reuter.
Människoöden, kungligheter och ett quiz om mat från förr. Det ville ni gärna ta del av under 2021. Men en artikel blev ohotad etta: Vem som skulle bli nya Ica-Stig. Här är tio i topp-listan med artiklar från året som gick.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

År 2021 läggs snart till handlingarna. Ett nytt år kan ta vid. Vad det kommer inbringa vet ingen av oss.

Men vad vi faktiskt vet är vad det gångna året har gett oss. Och vad vi allra helst ville läsa.

Därför är det på sin plats med en sammanfattning. Vi har sammanställt en lista med de mest populära artiklarna.

Tio i topp-listan

1. Första bilderna på nya ”Ica-Stig” – hen tar över i butiken

Suzanne Reuter och Björn Kjellman som Ica-Stina och Ica-Stig.

Loa Falkman aviserade i slutet av 2020 att han skulle lämna rollen som Ica-Stig. Omedelbart började spekulationerna om vem som skulle ta över tjänsten som butikschefen i rutan. Intresset var enormt. Något som Ica utnyttjade genom att placera ut ledtrådar och villospår. Till och med bettingbolagen hakade på och satte odds på kandidaterna.

Annons

Vår artikel om den stora snackisen under januari 2021 blev den mest lästa under hela året.

Se också: Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om rollerna i Ica

Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmerBrand logo
Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmer

2. 80-talsstjärnan Lena Nilsson blev mamma till Sveriges största artist

Lena Nilson med sin son Einar, Nils Grönberg.

En av årets största – och mest tragiska – nyhetshändelser var mordet på artisten Einar, eller Nils Grönberg som han egentligen hette. Vår artikel om hans mamma, skådespelaren Lena Nilsson, delades av många och låg länge i läsartoppen.

Annons

3. Lena spelade Ida i Emil i Lönneberga – så ser hon ut som vuxen

Lena Wisborg Candinger spelade Ida i Emil i Lönneberga.

Nostalgi-faktorn ska inte förglömmas när det kommer till vad som intresserar läsarna. Och frågan är om det kan bli mer nostalgiskt än att tänka på Astrid Lindgrens mästerverk. Artikeln om hur Ida, eller Lena Wisborg Candinger som hon heter, från Emil i Lönneberga ser ut i dag låg länge i topp under maj månad.

4. Nicole blev gravid utan att ha haft samlag – läkarnas upptäckt

Annons

Nicole Moore trodde inte sina ögon när hon gjorde ett positivt graviditetstest – hon hade ju aldrig haft sex med penetration. Men hos läkaren får hon ett oväntat besked. Berättelsen fick snurr under våren.

5. Så ser Stina i Vi på Saltkråkan ut i dag

Kristina Jämtmark blev Stina med hela svenska folket i Astrid Lindgrens Vi på Saltkråkan. Något som inte alltid var så enkelt. Klasskamrater brukade reta henne i skolan eftersom hon upplevdes som mallig – vilket hon inte var. Någon längre skådespelarkarriär blev det aldrig, men hon hittade rätt i livet även efter den legendariska tv-serien.

Annons

6. Test: För att ha koll på de här maträtterna måste du vara över 50 år

På sjätteplats hittar vi listans enda quiz. Men det är inte vilket som helst, utan ett riktigt matigt quiz om rätterna som vi gärna lagade på 50- 60- och 70-talet. Denna nostalgi-tripp landade helt rätt bland läsarna.

7. Här bryter kronprinsessan Victoria ihop framför kamerorna

Att Victoria gärna visar sina personliga sidor, är ingen hemlighet. Men när Ebba von Sydow intervjuade henne i TV4-programmet "Kronprinsessan Victoria 40 år", bryter hon ihop – av skratt.

Hon ska berätta vilket rum de befinner sig i slottet, men hon snubblar på orden och skrattar åt sig själv. En loop som hon inte kommer ur. Något som hänt alla och väckte stor igenkänning. Kommentarsfältet svämmade över av glada kommentarer.

Scenen kom inte med i programmet, men det lades ut som ett så kallat "blooper"-klipp". Artikeln om Victorias fnissattack blev årets sjunde mest lästa.

Annons

8. Nikolaj blev pappa som 16-åring: ”Folk dömde oss direkt”

Den starka berättelsen om Nikolaj som blev pappa när han fortfarande var ett barn, engagerade läsarna i februari i år. Han berättar om fördomarna han mött och utmaningen att som tonåring uppfostra ett barn. I reportaget framträder en bild av en ung man som mognat med uppgiften.

9. Otippade regler som världens kungligheter måste följa

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel.

I Pretty Woman kämpar Julia Roberts med vilka bestick hon ska använda vid en fin middag. Något sådant är bara toppen på isberget om man jämför med alla regler som gäller kring för kungliga. Till exempel har olika kungahus olika kutym för vilket nagellack som är lämpligt. Vår artikel om hovens vett och etikett väckte stort intresse i somras.

Annons

10. Rebecca blev gravid igen – medan hon var gravid: ”Galet”

Sista platsen på årets lista kniper ännu en oväntad graviditet. Rebecca Roberts blev havande med ett nytt barn bara några veckor efter att hon hade blivit gravid. Fenomenet med att bli dubbelgravid är ytterst ovanligt men i vår artikel klargörs hur det går. Något som många ville läsa mer om.

Se också: 5 kändisar med svåra förlossningar – så gick det till

5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det tillBrand logo
5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till
Annons