Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Victoria och Staffan har båda mediala förmågor: ”Vi har gått jämte varandra i flera liv”

13 mar, 2023 
Mikael Svensson
I dag har Victoria Simonsen och Staffan Mattisson startat ett bolag tillsammans där de arbetar med andlig konsultation.
När Victoria och Staffan träffades på en kurs för andlig utveckling så bara visste de att de hörde ihop. De hade nämligen träffats innan, flera gånger – fast i andra tider, på andra platser.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hon är förvånansvärt lugn när hon går de sista stegen fram till bålet. Där väntar byns präst, beredd att kasta in henne i flammorna.

Bara en försöker rädda henne undan häxbålet. Det är prästens son, ynglingen som hon har en kärleksrelation med. En opassande sådan och anledningen till att hon ska brännas som häxa. Hennes älskade bönar och ber, gråter och vädjar till sin far. Det hjälper inte, hans skrik är lika högt och förtvivlat som när hans älskade känner lågornas hetta…

Se också: Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken påBrand logo
Se också: Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

Ett hemskt slut på en kärlekshistoria. Men också början på en.

För vid köksbordet i huset utanför Sölvesborg sitter ”häxan” och hennes älskare. Cirka 500 år senare har de hittat varandra igen, i en annan värld och i en annan tid.

Annons

– Första gången jag såg dig kände jag att vi hörde ihop, säger Victoria Simonsen, 30, och tittar Staffan Mattisson, 47, djupt iögonen.

Paret har en sak gemensamt; de har en spirituell förmåga att se både det som varit och det som ska komma. Samt att kunna ta kontakt med de som inte längre finns kvar i jordelivet.

Därför kan deras samvaro ibland bli komisk.

– Som när vi båda såg den där mannen som stod ute på vägen och sedan kom in i huset. Det händer ofta att någon av oss ser eller upplever någonting från andra sidan och säger till den andre: ”Såg du det där?”, berättar Staffan.

– Just den här mannen blev så närgången att han en natt stod inne i vårt sovrum. Där gick gränsen, jag hjälpte honom över till andra sidan, säger Victoria som är uppvuxen i skånska Killeberg och tidigt upptäckte att hon fått en speciell gåva.

– På förskolan hade jag en kompis som hette Johan. En liten kille med ljust rufsigt hår som bar sjukhuskläder. Jag lekte med honom precis som med de andra kompisarna.

En ung flicka på 1990-talet, hon har glasögon, vit polotröja och blå klänning över.
Redan när Victoria var barn såg hon andar, hon hade en låtsaskompis som hette Johan, som än i dag hälsar på hennes barn.

Fast Johan fanns inte i den fysiska världen.

– Han var som Alfons Åbergs låtsaskompis Mållgan, fast på riktigt.

Annons

Det var inte så konstigt att Victoria uppfattades som ett barn med livlig fantasi…

– På senare år har Johan sökt sig till mina barn. Var han kommer ifrån och hur han dog har han aldrig berättat.

Med tiden blev hon mer och mer medveten om gåvan. Hon visste vad som skulle hända innan det hänt.

– Jag drömde om tsunamin i Thailand två dagar innan den inträffade, säger hon.

Är änkling

Men när hennes bästa kompis dog i en tragisk bilolycka bestämde hon sig för att ”stänga av” förmågan. Hon orkade inte träffa henne.

– Jag såg det som en dålig grej, en belastning för mig.

Men det var svårare än hon trott.

– Några dagar efter hennes begravning stod jag och tittade på hennes grav. Då fick jag känsla av att det var någon som stod och tittade på mig. När jag tittade upp var det hon!

Victoria började arbeta som vårdbiträde efter gymnasiet, träffade en man och fick sitt första barn när hon var 20 år, och sedan ytterligare två.

Victoria sitte vid ett bord och håller i en sten. Hon har på sig en leopardmönstrad tröja.
Både Victoria och Staffan fick tecken på att de hörde ihop.

Det andliga inom henne fanns där, men det var ingenting som hon ägnade tid åt.

Inte förrän det dök upp en kurs i andlig utveckling som skulle hållas i Älmhult.

Annons

Nu var hon beredd att utveckla sina mediala förmågor, och kunna hjälpa andra människor som drabbats av ovälkomna energier, ville få kontakt med avlidna anhöriga eller få konsultation om framtiden.

När Staffan från Sölvesborg dök upp på samma kurs kände hon direkt att de hörde ihop.

– Jag såg synen med häxbålet och jag såg också att vi gått jämte varandra i fler liv efter det.

Staffans mediala förmåga hade först begränsat sig till att han kunde känna igen sig i situationer, en slags déjà vu-känsla.

Det som på allvar fick honom att upptäcka gåvan var när hans hustru dog efter flera års kamp mot bröstcancern.

– Innan hon tog sitt sista andetag kände jag hur hennes själ passerade genom min kropp och vidare till en annan värld. Det var en obehaglig, isande känsla. Hon var inte redo att lämna oss.

– Efter det har jag ofta känt hennes närvaro, hur hon liksom omfamnar mig. Och jag älskar henne fortfarande. Det gjorde det hela mer komplicerat när jag träffade en annan kvinna och berättade att jag fortfarande älskar min döda fru, men inte fick någon mer tid med henne, säger Staffan.

Staffan sitter på en tunn madrass i yogaställning.
Staffan utövar gärna yoga på fritiden.

Kursen i andlig utveckling var inget han letade efter, den bara kom till honom.

Och varför förstod han när han mötte Victoria och skulle läsa hennes aura.

Annons

– Det var som att titta genom ett glas, jag såg både min egen bild och hennes, som om vi hörde ihop. Jag såg också henne som en äldre kvinna med grått hår och rynkor, men hon var fortfarande lika vacker. Hennes aura lyste så skarp att det var som att titta in i solen, det gjorde ont i ögonen.

– Då hade jag redan sett våra tidigare liv tillsammans. När Staffan frågade om jag hade något jag ville berätta för honom valde jag att inte säga något, han skulle själv få upptäcka det, säger Victoria.

Bröt upp sit förhållande

Båda fick tecken på att de hörde ihop, till exempel när det drogs lappar om vilka som skulle sitta jämte varandra på kursen.

– Det var alltid vi som hamnade tillsammans.

Victoria, som då var på väg att bryta upp från sitt förhållande, förstod tidigt att Staffan var den nye mannen i hennes liv.

Det skulle bli allt tydligare när de i slutet av kursen fick en uppgift där den ene skulle vara andlig terapeut och den andre skulle var klient. Uppgiften innebar mycket telefonkontakt. De drogs omedvetet till varandra.

Annons

– Jag hade fått besök av en ovälkommen energi i min nya lägenhet, och jag kunde inte rensa bort den. Därför bad jag Staffan om hjälp och han kom hem till mig. Tillsammans hjälpte vi den förvirrade anden över till andra sidan.

Viktoria och Staffan står utomhus och det är snö på marken. Staffan har på sig en grön dunjacka och håller en hund i famnen.
Hunden heter Stina och är en blandning av pudel och tax.

Några dagar senare kom Staffan åter på besök. De åt lunch och hade trevligt. Och nu visade Staffan att han ville något mer än bara vänskap.

– Det som jag visste skulle hända, det hände, konstaterar Victoria.

Det var för ett och ett halvt år sedan som de blev ett par. Av praktiska skäl har de valt att leva som särbor, men tillbringar så mycket tid de kan tillsammans. De har hunnit med att starta det gemensamma bolaget Heartful Wisdom där de arbetar med andlig konsultation i olika former.

Annons

Och det kanske viktigaste av allt är att Staffan kan fortsätta älska sin avlidna hustru, utan att känna skuld.

– Jag accepterar fullt ut att de fortfarande har känslor, säger Victoria.

Det här är Victoria och Staffan

Namn: Victoria Simonsen.

Ålder: 30 år.

Bor: Lägenhet i Glimåkra.

Familj: Särbo med Staffan Mattisson. Har sedan tidigare barnen Benjamin, 11, Mira, 8, och Nick, 6.

Gör: Arbetar som personlig assistent och driver tillsammans med Staffan företaget Heartful Wisdom där andlig verksamhet som medium, healing, Tarotkort, husrensning från negativa energier, djurkommunikation med mera ingår.

Fritid: Utöver att arbeta med företaget älskar jag skogen och havet.

Namn: Staffan Mattisson.

Ålder: 47 år.

Bor: I hus utanför Sölvesborg.

Familj: Särbo med Victoria Simonsen. Har sedan tidigare barnen Niklas, 22, och Oskar, 19.

Gör: Systemutvecklare.

Fritid: Trädgården, naturen och yoga.

Annons