Artikeln innehåller reklamlänkar

10 roliga gratisappar med spel för din telefon

Kvinna Spelar spel på mobilen och dricker kaffe.

Foto: Shutterstock/TT

Att spela spel i mobilen kan få tiden att gå snabbt ibland. Men det är ju så roligt! Vi tipsar om gratis appar med roliga spel att ladda ner till din telefon.

Visst finns det inget tråkigare än att bara sitta och vänta på bussen eller när det tar extra lång tid för oss att komma längst fram i kön på vårdcentralen?

Som tur är erbjuder din smarta telefon en uppsjö av roliga spel som du kan roa dig med som ren förströelse – här tipsar vi om tio appar med spel och du kan ladda hem helt gratis!

Se också: 10 digitala förkortningar du borde känna till

10 digitala fraser du borde känna till
1:12

Efter reklamen: 10 digitala fraser du borde känna till

(1:12)

Slå på ljud

10 gratis spelappar

1. Harpan (Solitaire)

Det här spelet känner du säkert igen från din dator – och självklart vill du ha det i din mobil telefon också! Gammal hederlig patiens där 52 kort i sju högar ska sorteras i fyra uppsamlings högar med kort av vardera färg, sorterade efter valör.

2. Tetris

Det omåttligt populära spelet finns i väldigt många olika versioner. Det skapades ursprungligen av ryssen Alekséj Leonídovitj Pázjitnov och lanserades i sin ursprungliga form 1984. Målet är att passa ihop olika figurer som faller i en allt snabbare takt.

Digitant-tipset: Lös korsord och sudoko gratis på telefonen eller datorn

3. Rope Rescue

En av de populäraste apparna 2019 och ett så kallat skicklighetsspel där du använder ett finger för att flytta små tecknade gubbar från en plattform till en annan, allt medan svårighetsgraden ökar. Enkelt och perfekt för den som vill komma igång med spel i mobilen!

Digitala guide-böcker lär dig mer om roliga spel i mobilen – klicka här (länk till Adlibris)

4. Perfect Slices

Är du lika bra på att hacka grönsaker i den digitala världen som i du är i verkligheten? Här är spelet som ger dig svar på den frågan och utmanar din reaktionsförmåga. Här väljer du kniv, grönsaker och sätter igång med hackandet som behöver gå snabbare och snabbare...

5. Pokémon Go

Det här spelet har du säkert hört talas om! Pokémon Go släpptes 2016 och blev snabbt en dundersuccé över hela världen. Genom appen kan du bland annat fånga och träna virtuella Pokémons, de små japanska tecknade figurerna, där du befinner dig för stunden.

6. Pack Master

Självklart är du en fena på att packa resväskan i verkliga livet, men hur blir det om sakerna som ska i blir allt fler – och väskan samtidigt dessutom håller på och ändrar form? Det här roliga spelet utmanar de små grå rejält när det gäller spatialt tänkande i hela 50 olika nivåer!

7. Gardenscapes

Vem drömmer inte om den perfekta trädgården? I det här spelet är du den lyckliga arvtagaren till en stor herrgård där planteringarna har sett bättre dagar. Din uppgift blir att få tillbaka trädgården till sina forna glansdagar genom att rensa, sortera och plantera...

Digitant-tipset: Läkarbesök via vårdapp: ”Alla har rätt till en digital doktor”

8. Origami

Den japanska konstformen origami, konsten att vika papper till tredimensionella figurer, har nästan 1 500 år på nacken. I den här appen kan du utmana dig själv och lära dig hur man gör. Ta fram papper och börja vika na kreationer i form av valar, hjärtan och mycket annat. Det finns många appar på samma tema, testa dig fram och hitta din favorit!

9. 8 Ball Pool

Nu kan du spela det klassiska biljardspelet, utan att behöva leta dig ut till en biljardhall! Spelet 8 Ball Pool, går, liksom sin motsvarighet ute i den fysiska världen, ut på att sänka den svarta bollen med nummer 8 – efter att man har fått ner alla sina andra bollar, vill säga...

10. Angry Gran

Angry Gran betyder ”arga mormorn/farmorn” på svenska och det är precis vad damen i spelet är – arg! Och hon behöver pengar! Med en uppsättning av lite annorlunda tillhyggen, som baguetter, ser hon till att få det hon behöver. Väldigt underhållande och lite galet spel.

Nu finns Digitant på Facebook!

Har du redan Facebook, eller tänker skaffa det, och vill få fler tips om den digitala världen, appar, internet och mycket mer? Följ vår Facebooksida Digitant genom att klicka här och klicka på "gilla" för att få ännu mer tips!

Digitant-böckerna hjälper dig!

Perfekta för dig som vill lära dig det digitala mer eller kanske som en present till någon du vill hjälpa med ett digitalt utanförskap!

I böckerna Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen och Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet får du lära dig grundläggande saker om digitalisering och hur du får mest nytta av din smarta telefon, dator och läsplatta.

Du får till exempel lära dig hur du kommer igång med att betala räkningar, mejl och Facebook och hur du gör ditt liv smidigare med hjälp av olika digitala tjänster som autoreply på mejl. I båda böckerna finns en ordlista över vanliga ord på internet och förklaring till vad olika uttryckssymboler betyder!

Här kan du beställa böckerna! (länk till Adlibris)