Hunden Wilda var försvunnen i sju år – nu mirakulöst tillbaka hos sin husse

Wilda

Wilda var välmående och välvårdad när hon kom in till polisen på Rättscentrum. Var hon har varit under de sju åren hon varit borta är det ingen som vet.

Foto: Polisen

Sju svåra år verkar det inte ha varit för Jack Russel-tiken Wilda som nu är återförenad med sin husse igen. Däremot sju väldigt långa år för en hund att vara borta från sin ägare, och för ägaren som saknat sin hund.

Att polisen får in upphittade hundar är i sig inget ovanligt, men att en hund har varit borta så länge som sju år hör verkligen inte till vanligheterna.

– Var Wilda har hållit hus under alla dessa år är fortfarande ett mysterium. Det verkade som att hunden mådde bra, och var välvårdad när den kom in till oss, säger Alexandra Jangsell, polisens förundersökningsledare i ärendet.

Det var tack vare privatpersonen som lämnade in Wilda hos polisen och det lite extra kniviga detektivarbetet från polisens sida, som Wilda kunde återförenas med sin husse efter att ha varit borta under så lång tid.

Privatpersonen kom in till Rättscentrum i Malmö med Wilda efter att ha hittat henne springandes lös i Rörsjöparken.

Så tar du fina bilder av dina små favoriter – 3 enkla tips
Se också: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?
1:19

Efter reklamen: Se också: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?

(1:19)

Slå på ljud

– Då var hunden lite nervös och skakig, berättar Alexandra.

Det visade sig sedan inte vara helt lätt att hitta hundens ägare.

– Vi publicerade Wildas bild på Instagram, men ingen hörde av sig.

Kunde hittas tack vare chipmärkningen

Tack vare att hunden hade chipmärkning i örat kunde den senare hittas. Chipmärkningen var dock lite svårtydd och det blev flera samtal till Jordbruksverket innan Wildas identitet kunde fastställas och man kunde hitta den rätta ägaren.

– Ägaren blev överlycklig när han fick veta att vi hade hittat Wilda. Han blev såklart också väldigt förvånad, berättar Alexandra.

Ny lag klubbad – klart att katter ska chippas
Wilda

Tack vare att Wilda hade chipmärkning i örat kunde hon hittas.

Foto: Polisen

Det är en riktig solskenshistoria som man blir väldigt glad av. Alexandra berättar att hon aldrig tidigare varit med om något liknande.

– En väldigt fin och fantastisk historia!