Ica och Coop stoppar inköp av Paolo Robertos produkter

Till vänster: Pasta från varumärket Paolos. Till höger: Paolo Roberto

Foto: Patrik C Österberg/Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Efter att Paolo Roberto erkänt att han köpt sex så har matjättarna slutat köpa in varor från entreprenörens bolag Paolos. Samtidigt byter dessutom varumärket namn för att slippa associeras med entreprenören och tv-profilen.

Torsdagen den 14 maj greps den före detta proffsboxaren, entreprenören och tv-profilen Paolo Roberto för sexköp i en lägenhet på Östermalm i Stockholm. Direkt efter skrev han på sin Instagram att han behövde söka hjälp för "att reparera hålet i min själ." Någon timme senare skrev kvällstidningar rubriker om att en känd tv-profil och entreprenör blivit tagen för sexköp och Paolo Roberto valde att tala ut i Nyhetsmorgon på TV4 som varit hans arbetsgivare. Samma dag blev han av med sitt uppdrag som programledare för Farmen i kanalen.

Coop stoppade inköp av Paolos produkter

Paolo Roberto har, utöver sin karriär som programledare, även lanserat italienska matprodukter under varumärket Paolos. I företaget Paolos har Paolo Roberto varit en minoritetsägare. Majoriteten har ägts av företaget Evanoff group AB.

Efter att det uppdagats att han köpt sex har butikskedjan Coop valt att sluta köpa in varorna med profilens namn.

– Vi vill föra en diskussion med leverantören om hur vi tar det här vidare, men ett första steg är att sluta köpa in varor, sa Coops pressekreterare Tarik Belqaid till TV4 under fredagen den 15 maj.

Coop förväntar sig att deras leverantörer ska följa deras krav på hållbarhet, miljö och etik, något Paolo Roberto i och med sina handlingar brutit emot.

Paolos byter namn efter Paolo Robertos sexköp

Även Evanoff group AB agerade efter att Paolo Roberto erkänt sitt lagbrott.

– Vi tog det beslutet så fort vi fick reda på vad som hänt, och att han gick ut och erkände, sa Ken Nygren, kommunikationschef på Evanoff group AB, till Aftonbladet på fredagen.

Vad produkterna kommer kallas framöver är däremot ännu inte bestämt.

– Vi är lika chockerade av det här som alla andra. Så om jag ska vara helt rak så har vi inte ens börjat fundera på det, men det är någonting vi får tänka på, berättade Ken Nygren för Aftonbladet.

Även Ica slutar köpa in Paolos produkter

På söndagen den 17 maj valde även Ica att ta beslut om att stoppa inköp av varor från varumärket Paolos.

– Ica centralt har stoppat inköpen av varumärket Paolos. Det första vi gjorde var att ha en dialog med leverantören. Ica tar också kraftigt avstånd från Paolos handlingar, sa Jonas Mjöbäck på Icas pressjour till Aftonbladet under söndagen.

Han förklarar att varje Ica-handlare personligen kan välja att fortsätta köpa in varorna – men från centrallagret kommer man inte köpa in mer.

I många Ica-butiker hade varor med Paolos namn bytts ut i hyllorna mot exempelvis vanlig tomatketchup.

Källa: Aftonbladet, Dagens Handel

Läs också: Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen bryter tystnaden: "Jag är ledsen"

Mer samhällsinnehåll hos allas.se: