Kvinnans ord till polisen – efter Paolo Robertos sexköp: "Mår väldigt dåligt"

Anonym kvinna

Foto: TT/Shutterstock

Genrebild.

Förra veckan greps tv-profilen Paolo Roberto under en sexköpsrazzia i centrala Stockholm.
Han erkände sig därefter skyldig till att ha köpt sex i en intervju med TV4.
Nu berättar polisen hur kvinnan han köpt sex av mår idag.

Under natten mot fredagen förra veckan skrev TV4-profilen Paolo Roberto, 51, ett inlägg på Instagram där han kryptiskt berättade att han fattat ett dumt beslut som skulle få stora konsekvenser.

”Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig!”, skrev Paolo i inlägget.

Kort därefter kom nyheten om att en svensk tv-profil och entreprenör gripits misstänkt för sexbrott. I en intervju med TV4 nyheterna erkände Paolo Roberto senare sina handlingar.

– Jag har köpt sex. Det är första gången, svarar Paolo Roberto när Jenny Strömstedt undrar vad han har gjort, och hans förklaring till varför lyder därefter:

– När det går bra för mig, jag har aldrig varit så lycklig, livet blommar, då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Och det har varit olika typer, det har varit väldigt mycket våld, och den här gången lyckades jag hitta det som jag egentligen tycker är det smutsigaste som finns. För att på något sätt döva det här hålet som finns hos mig.

Paolo har nu sparkats från både TV4 och Rix fm, och både Ica och Coop stoppar inköpen av hans produkter.

Polisens ord om den utsatta kvinnan

Enligt uppgifter till Aftonbladet är kvinnan han köpt sex av i 30-års åldern och kommer ifrån ett av Europas mest utsatta länder. Paolo ska ha betalat henne 1 500 kronor.

Nu berättar polisen om den utsatta kvinnan.

– Hon mår väldigt dåligt över det som hänt och vill lämnas ifred. För henne är det otroligt skamfyllt, säger kriminalinspektörn Simon Häggström till Aftonbladet, som har haft kontakt med kvinnan flera vid flera tillfällen efter händelsen.

– Hon uppger att hon säljer sex på grund av omständigheter i livet som inte ger henne några val. Hon säljer sex för att kunna försörja sin familj, fortsätter han.

Kvinnan vill själv inte framträda i medierna och finns inte kvar på den adress där tillslaget ägde rum utan på annan ort.

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen bryter tystnaden: "Jag är ledsen"

Mer samhällsinnehåll hos allas.se: