Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Så här enkelt är det att beställa hem färdig mat med telefonen

28 sep, 2020 
Malin Perlheden
Leverans av hämtmat med muskydd.
Det är inte bara samhället som ändrats av digitaliseringen, många av våra vanor har fått helt nya förutsättningar. Liksom vi inte längre behöver gå till matvaruaffären för att köpa livsmedel behöver vi inte ens lämna huset för att äta restaurangmat!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Trenden med hemkörning har funnits länge, men från att förr ha handlat om ett fåtal ställen som erbjöd tjänsten, finns den nu tillgänglig för de allra flesta. Men vi behöver inte längre ringa till restaurangen för att göra vår beställning, nu knappar vi helt enkelt in den via internet och lutar oss tillbaka.

Den generella trenden att äta färdiglagad mat i Sverige ökar, enligt Dagligvarubarometern som ger svar på hur försäljningen inom detaljhandeln ser ut.

Att äta färdiglagat går, ironiskt nog, tvärtemot den starka hälsotrend vi har sett de senaste åren och kallas för ”bekvämlighetstrenden”. Färdiglagad mat är ofta processad och inte lika nyttig som den vi tillagar själva av råvaror från grunden. Men i ett samhälle där allt ska gå snabbt och smidigt är det kanske inte så förvånande att tjänsterna att få maten hemlevererad dykt upp som svampar ur jorden.

Annons

Här tipsar vi om fem vanliga tjänster där du kan beställa färdiglagad mat online och få den levererad hem till dörren – ett fint alternativ om man ligger hemma och är sjuk och inte har möjlighet att laga mat, om inte annat.

Tjänster där du kan beställa hämtmat online

Företag som hjälper restauranger med att köra ut arbetar tekniskt på ungefär samma sätt som prisjämförelsesajterna för varor.

Detta innebär att du kan bestämma vissa parametrar, som att du till exempel vill äta sushi eller soppa, och få fram förslag på restauranger som erbjuder dessa måltider.

Appen, eller hemsidan, lokaliserar med hjälp av GPS var du befinner dig och ger dig förslag på restauranger i närheten som kan leverera mat till dig.

Precis som med livsmedelsaffärerna kostar hemleveransen ofta en slant, men är gratis om du handlar för en viss summa.

Annons

Här får du exempel på tre populära företag som kan hjälpa dig med hemkörning av mat.

Hemkörning av mat:

1. Hotmat.se

Hemsida: www.hotmat.se

App Store/Google Play: Hotmat 2.

2 Foodora.se

Hemsida: www.foodora.se

App Store/Google Play: fodoora Sverige

3. Godsmak

Hemsida: www.godsmak.se

App Store/Google Play: Godsmak

Nu finns Digitant på Facebook!

Har du redan Facebook, eller tänker skaffa det, och vill få fler tips om den digitala världen, appar, internet och mycket mer? Följ vår Facebooksida Digitant genom att klicka här och klicka på "gilla" för att få ännu mer tips!

Digitant-böckerna hjälper dig!

Perfekta för dig som vill lära dig det digitala mer eller kanske som en present till någon du vill hjälpa med ett digitalt utanförskap!

I böckerna Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen och Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet får du lära dig grundläggande saker om digitalisering och hur du får mest nytta av din smarta telefon, dator och läsplatta.

Annons

Du får till exempel lära dig hur du kommer igång med att betala räkningar, mejl och Facebook och hur du gör ditt liv smidigare med hjälp av olika digitala tjänster som autoreply på mejl. I båda böckerna finns en ordlista över vanliga ord på internet och förklaring till vad olika uttryckssymboler betyder!

Digitant-böckerna

– den perfekta presenten till dig själv eller någon som vill veta mer om den digitala världen!

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Här kan du läsa mer och köpa Digitant-böckerna (reklamlänk)

Digitant böckerna
Annons