Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Skrivtävling för unga talanger: Vinn 10 000 kronor och få din text publicerad!

27 jun, 2022 
Margaretha Malmgren
Fem ungdomar står med digitala enheter.
Nu har alla ungdomar i gymnasieåldern chansen att få en skrivdröm uppfylld.
Känner du en ung författartalang? Eller går du själv i gymnasiet och älskar att skriva? Nu utlyser Bookmark Förlag en skrivtävling i samarbete med Aller media. Här är allt du behöver veta för att delta!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I samband med att Bookmark firar tioårsjubileum anordnar förlaget en skrivtävling där alla ungdomar mellan 16 och 19 år är välkomna att delta. Vinnaren tilldelas 10 000 kronor och en VIP-vistelse på Bokmässan i Göteborg, där skribenten får bekanta sig med både förlagsfolk och författare.

Det vinnande bidraget kommer även att publiceras i Aller medias veckotidning Allas samt på sajten allas.se tillsammans med en vinnarintervju.

Att få sin text publicerad är ett stort erkännande

Claes Ericson, förlagschef på Bookmark

– Syftet med skrivtävlingen är att uppmuntra unga till kreativt skrivande, men också att ge en inblick i bokbranschen genom resan till Bokmässan där vinnaren får träffa förlaget och författarna. Att samtidigt få sin text publicerad i Allas är ett stort erkännande som definitivt kommer uppmuntra till att ta tillvara sin talang och fortsätta utveckla den, säger Claes Ericson, vd och förlagschef på Bookmark.

Se också: 5 saker om J.K. Rowling som du kanske inte visste

5 saker om J.K. Rowling som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om J.K. Rowling som du kanske inte visste

Inom Aller medias veckotidningar finns en lång tradition av att publicera både noveller, romaner och självupplevda berättelser av skribenter i varierande ålder. Särskilt ungdomars läsande och skrivande är en fråga som mediehuset gärna vill hjälpa till att uppmärksamma.

Annons

Att få lyfta unga skrivtalanger är både hedrande, viktigt och roligt

Susanne Lindén, chefredaktör på Aller media

– Att få vara med och lyfta unga skrivtalanger i samarbete med Bookmark är både hedrande, viktigt och roligt, säger Susanne Lindén, chefredaktör och Head of Family Weeklies på Aller media.

Flera bidrag kan bli publicerade

I mediehusets tidningsportfölj ingår familjetidningarna Allas, Allers, Hemmets Veckotidning och Året Runt. Skulle många intressanta bidrag skickas in till tävlingen erbjuder redaktionen sig att publicera flera av dem i sina varumärken.

– Genom åren har vi haft ett stort antal debuterande skribenter i våra tidningar. Väldigt många har fortsatt skriva inom genren. Det är inte heller ovanligt att de också gett ut böcker. Och vi publicerar ju ibland hela utgivna romaner uppdelade i avsnitt, berättar Susanne Lindén.

Även Bookmark har sedan starten för tio år sedan lyft många begåvade skribenter till att bli framgångsrika storsäljare. Kända författare som ges ut på förlaget är exempelvis Sofie Sarenbrant, Denise Rudberg, Pascal Engman, Louise Boije af Gennäs och Frida Boisen.

Annons

Omsorgen om författarna, liksom främjandet av litteraturen och läsandet i stort, är förlagets hjärtefrågor på såväl kort som lång sikt.

Nya röster är viktigt för en levande och representativ litteraturscen

Claes Ericson, förlagschef på Bookmark

– Att få in nya, spännande röster är viktigt på sikt för en levande och representativ litteraturscen, poängterar Claes Ericson. Det vill vi självklart vara en del av att främja.

Litteratur med bredd och mångfald

Med samarbetet kring skrivtävlingen har Bookmark och Aller media en gemensam förhoppning om att ungdomar med författardrömmar ska få möjlighet att bidra med berättelser och perspektiv som berikar litteraturen med både bredd och mångfald.

– Nu hoppas vi att tävlingen tillsammans med Bookmark ska ge en verklig talang luft under vingarna för en karriär som skönlitterär skribent. Att få ett första alster publicerat ger en härlig känsla, och i våra tidningar och på allas.se får vinnaren en väldigt stor läsekrets, säger Susanne Lindén.

Så här gör du för att delta:

Skicka in en novell, längre dikt eller påbörjad roman till [email protected] senast den 1 augusti 2022.

Bidraget får vara max 15 000 tecken inkl. blanksteg.

Märk mejlet med ”Skrivtävling” och berätta gärna lite kort om dig själv och din text.

I slutet av augusti annonseras vinnaren.

Skrivtävlingens jury består av Sara Nazari, spoken word-poet, Agri Ismaïl, författare och litteraturkritiker, Pascal Engman, författare, samt Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark Förlag.

För frågor vänligen kontakta:
Moa Olofsson, Bookmark Förlag,
[email protected],
073-832 06 72

Läs mer om tävlingen här: Bookmark Förlag

Annons