5 lögner om sex som vi lärt oss via Sex and the City

barhäng i NY.
Sex and the City lärde världen att även kvinnor har lust. Men stundtals är serien otroligt orealistisk, här listar vi lögnerna om sex som de fyra karaktärerna i serien spred.
Annons

Succéserien Sex and the City bidrog under sina år i rutan till en mer liberal syn på sex och kvinnlig njutning. Men serien lanserade också under åren en hel del lögner om sex och relationer.

Till exempel:

1. One night stand är alltid fantastiskt sex!

Förutom att det i Sex and the City verkar som om det finns heta potentiella sexpartners överallt, så är one night standen ofta en underbar upplevelse. Ingen har fått så många orgasmer av ett engångsligg med en främling som Samantha Jones. Vilket ju i sanningens namn beror på att hon är en fiktiv karaktär. I verkligheten är engångsliggen ofta sprungna ur en alkoholrelaterad kväll och de blir sällan (aldrig?) en lika underbar upplevelse som i serien.

Annons

Annons

Samantha Jones GIF - Find & Share on GIPHY

2. Att fisa inför sin partner är värre än döden

När Carrie, som är någonstans i 30-årsåldern, råkar släppa sig inför Mr Big en morgon i sängen blir hon – trots att de träffats ett bra tag – otroligt generad.
Hon blir så pass generad att hon gömmer sig under täcket, sen klär hon på sig på sig illa kvickt och flyr från Mr Bigs lägenhet. Senare i serien säger hon ”Jag var förödmjukad och jag ringde inte honom under resten av dagen”.
Händer det i verkligheten är det mest normala att antingen skratta åt det eller ignorera det – men framförallt släppa det (!) och gå vidare.

3. En liten penis är det mest fruktansvärda som finns!

I Sex and the City är små penisar en riktig avgörande detalj, det finns inget värre än en man vars könsorgan inte motsvarar de bokstavligt talat stora förväntningarna hos de fyra vännerna.
Men där har de fel! Storleken spelar ingen roll och vi har alla våra preferenser.

4. Att ge budkillar oralsex är något man gör

I alla fall om man är den fiktiva karaktären Samantha Jones och får hemleverans av en främmande UPS-kille en eftermiddag. Sannolikheten för att detta skulle inträffa i verkligheten är minimal.

5. Din kompis behöver hjälp med sitt ”vibratormissbruk”

Charlotte York fick i första säsongen tips om en dildo, the Rabbit, ett sällskap som hon uppskattade mycket. FÖR mycket ansåg vännerna som gjorde en intervention och konfiskerade sexleksaken. Sannolikheten för att detta sker på riktigt är förmodligen otroligt liten.
För det första pratar de flesta människor inte om sina sexvanor lika högt, vitt och brett som de gör i serien, där ingen plats är för helig för ett detaljerat samtal om sexuella erövringar och onani.
För det andra, om det nu är så att en vän vill stanna hemma en kväll är det inget skäl för att ens vänner ska ta sig in i dennes hem för att beslagta sexleksaken. Vad är det för vänner ens?


Källa: Womens Health Magazine

Artikeln publicerades först på Femina.

Läs också:

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar