Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Så använder du serum – tips på bästa produkterna för ditt ansikte

11 mar, 2020 
https://image.allas.se/image-230581?imageId=230581&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=83.33&x=0&y=16.67
Carolin Nordmark
AvEva Larsson
Kvinna som använder hudprodukt blundar och ler.
Foto: Shutterstock/TT
Nu ger vi trött och glåmig hy ny lyster och fräschör med serum. Använd de effektiva dropparna under din vanliga ansiktscrème för en rejäl boost. Här är 13 serumhöjdare!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Milda rengöringsprodukter och en bra ansiktscrème som passar din hud är själva grunden i din hudvårdsrutin. Men vill du ge din hud extra vård så kompletterar du med ett serum.

Tips: Så använder du serum

Det är mer koncentrerat, når djupare än din crème och kan ge en riktig kick. Använd först serum, och därefter din dag- eller nattcrème.

Välj serum utifrån din huds behov. Det finns till exempel serum som ger fukt, de som ska ge fastare hud, och de som lugnar. Kanske finns det ett i just den hudvårdsserie som du använder.

Tänk på att lager med produkt måsta får sjunka in innan du applicera nästa. En del serum tränger snabbt ner i huden, andra kan behöva ett par minuter för att tränga in ordentligt.

I denna turordning använder du dina ansiktsprodukter:

  • Ansiktsvatten
  • Serum
  • Ansiktsolja eller ansiktscrème
  • Primer
  • Ögoncrème

Fuktserum

1. Marine Hyaluronics The Ordinary

Serum som ger fukt Marine Hyaluronics från the Ordinary

Skönt supertunt och doftlöst serum från The Ordinary som snabbt tränger ner i huden. Innehåller bland annat välgörande proteiner och olika alger som ger mycket fukt. Väldigt prisvärt! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

2. Lumene Urban Intense Hydrating Serum

Urban Intense Hydration från Lumene

Återfuktande och parabenfritt serum som skyddar mot föroreningar och som ger huden fräsch lyster. Innehåller källvatten och antioxidanter från nordiskt tallbars- och grankvistnötextrakt. Från Lumene. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

3. Multi Molecular Hyaluronic Complex Niod

Multi molecular hyaluronic complex från Niod

Ett härligt serum som håller huden fint återfuktad tack vare olika varianter av hyaluronsyra. Väldigt drygt, bara ett par droppar behövs! Från Niod. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

4. Moisturising Serum Emma S.

Emma S Moisturising serum

Prisvärt serum från Emma S. med bl a hyaluronsyra som ger huden intensiv återfuktning. Skyddar och har en lugnande effekt. Passar alla hudtyper och åldrar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Anti-age serum

1. Ultimate Serum Emma S.

Ultimate Serum Emma S.

För dig med mogen hud finns detta proffsiga serum som är laddat med peptider som motverkar pigmentförändringar, A-vitamin och effektiv hyaluronsyra. Från Emma S. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

2. Estelle & Thild Brightening Serum

Brightening serum från Estelle Thild.

Letar du efter ett ekologiskt serum är detta från Estelle & Thild ett hett tips. Innehåller alger som bekämpar fria radikaler och motverkar linjer och rynkor. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

3. Blue Therapy Accelerated Biotherm

Serum Blue therapy från Biotherm.

Härligt boostande anti age-serum som ska ge jämnare hud och reducera fina linjer. Innehåller en speciell alg från varma termalkällor i Frankrike. Från Biotherm. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

4. Firming Face Serum Pomegranate Weleda

Firming face serum från Weleda

Weledas effektiva serum med granatäppeljuice motverkar linjer och rynkor och förbättrar spänsten i huden. Perfekt att kombinera med en dagcrème ur samma serie. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Serum som ger lyster med C-vitamin

1. Vitamin-C Serum Pixi

Vitamin C-serum från Pixi.

Ger direkt lyster och jämnar ut hyn – Pixis serum är full av antioxidanter och ferulinsyra som motverkar pigmenteringar. Läs och köp här. (reklamlänk)

Annons

2. Face Serum Vitamin C L300

Face serum vitamin C från L 300

En riktig boost med C-vitamin ger serumet från L300. Huden får en fin glow och känns mjuk och smidig. Läs och köp här. (reklamlänk)

3. Nordic-C Glow Boost Essence Lumene

Nordic-C Glow boost essence Lumene

Lumenes sköna serum är laddat med naturliga ingredienser som ger fin lyster och har en utslätande effekt. Fri från parabener. Läs och köp här. (reklamlänk)

Annons

4. Vitamin C-Serum Kora Organics

Serum c-vitamin från Kora Organics

En daglig dos av C-vitamin! Kora Organcis effektiva serum ger fin glow och håller hudtonen jämn. Skyddar mot fria radikaler.

Läs och köp här. (reklamlänk)

Serum för för känslig hy

Serum för känslig hy, Roslaic intense från La Roche Posay

Det finns även serum som passar känslig hud och behandlar rodnader och verkar lugnande. Ett tips är La Roche-Posay Rosaliac Intense. Oparfymerat och fritt från parabener och alkohol. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons