Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

5 saker vi ser extra mycket fram emot i nya säsongen av Let's dance

18 mar, 2022 
Alla deltagare, dansare och programledare i Let's dance 2022 samlade i en gruppbild.
Let's dance är äntligen tillbaka med en ny glittrande säsong. Här är fem saker vi ser fram emot lite extra!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ända sedan den första säsongen sändes 2006 har svenskarna samlats i tv-soffan för att se vilken av de dansanta kändisarna som tar hem glasskon tillsammans med sin professionella partner.

Här är alla vinnare av Let's DanceBrand logo
Här är alla vinnare av Let's Dance

Nu är det således den sjuttonde gången TV4 sänder programmet, och inför premiäravsnittet listar vi fem saker som känns extra roliga och spännande med årets säsong.

1. Petra Medes växande gravidmage

Programledaren Petra Mede, 52, kom med det stora avslöjandet att hon väntar sitt andra barn i en intervju i Nyhetsmorgon nyligen. Hon är gravid i sjätte månaden och kommer med andra ord att leda Let's dance som höggravid.

David Lindgren och Petra Mede inför säsongspremiären av Let's dance.
David Lindgren programleder hela showen tillsammans med Petra Mede.

Bebisen är beräknad att komma på midsommarafton, och finalen i Let's dance äger rum i maj. I Efter fem berättade hon om sitt val att avslöja den stora nyheten innan premiären av programmet.

Annons

– Det blir ju Let’s Dance nu, och det var väl det jag kände att det var bra att annonsera det här så det inte blir massa underliga spekulationer om jag ätit för mycket eller så, sa hon då.

Vi tittare ser naturligtvis fram emot att få följa Petras gravidresa genom tv-rutan!

2. Aron Andersons rullstolsdans

År 2020 deltog den paralympiska guldmedaljören Birgit Skarstein i den norska versionen av Let's dance, som heter Skal vi danse, och blev då den första rullstolsburna deltagaren någonsin i programmets historia. I år är det vår egen Aron Anderson, äventyrare och före detta paralympier, som blir den första svenska deltagaren som dansar i rullstol.

När det blev officiellt att han är en av deltagarna, skrev han på Instagram att han var både nervös och taggad inför utmaningen.

”Det som känns extra kul är att jag blir första man i Let’s Dances internationella historia som dansar i rullstol vilket är både superkul och utmanande. Vad kommer tittarna säga? Hur kommer juryn reagera? Frågorna är många!”

För oss i tv-soffan blir det roligt och spännande att se hur Let's dance ökar sin mångfald, vågar tänka utanför boxen och utmanar vårt sätt att se på dans och vad det innebär. Heja Aron!

Annons

3. Skolpressen på Filip och Linn

Att det är en enorm utmaning både fysiskt och psykiskt att delta i Let's dance har många av tidigare års deltagare vittnat om. Skådespelerskan Sussi Eriksson, som kom tvåa år 2020, har tidigare berättat att hon aldrig varit så vältränad som under tävlingsperioden och förra året fick den stora pressen artisten Carola Häggkvist att hoppa av produktionen.

Två som i år med säkerhet kommer att få känna av en extra hög press är komikern Filip Dikmen och hans danspartner Linn Hegdal. Förutom den hårda dansträningen pluggar de båda parallellt. Filip har siktet inställt på att bli jurist och Linn läser på psykologprogrammet – två minst sagt krävande utbildningar.

Så nog är vi lite spända på hur de ska klara av att prestera både på dansgolvet och i skolbänken. Filip verkar i alla fall tro på att det ska gå vägen:

Annons

– Jag tror att vi kommer få dansa och sen gråta och plugga. Vi kommer att finna stöd i varandra, säger han i ett klipp på Instagram.

Vi håller såklart tummarna för att de ska orka kämpa hela vägen!

4. Marie Mandelmanns gulliga presentationer

Du har väl inte missat Marie Mandelmanns gulliga presentationer av personerna i Let's dance-produktionen som hon lägger upp på Instagram? Förutom att hon berättar om vilka de är och vilken roll de har i produktionen, så får alla välja sitt favoritdjur eller favoritgrönsak.

Om sin danspartner och -lärare, Jonathan Näslund, berättar hon bland annat att han är gift med Oksana och har två barn, men också att han drömde om att bli bonde som liten. Om stylisten Ann Åberg – det är bland annat hon som ansvarar för dansarnas fantastiska klädkreationer varje vecka – skriver hon att hennes favoritgrönsak är tomat och hennes favoritdjur hund.

Om David Watson, dansproducent för programmet, skriver hon bland annat så här:

Annons

”David drömmer om att få lite mera gröna fingrar för då ska han odla gurka och tomater som han älskar och massor av blommor. Ge inte upp David!!! Favoritdjur är häst”.

Så otroligt fint och gulligt sätt att uppskatta sina kollegor tycker vi!

5. Mia Parneviks känsloregister

Härliga Mia Parnevik ställer upp i årets säsong tillsammans med mångåriga Let's dance-profilen Tobias Karlsson. Och visst vågar man nästan garantera att varje avsnitt kommer att bli en explosion av känslor när hon är med? I de klipp som hittills har lagts upp på Instagram har vi redan sett henne både skratta och gråta hejdlöst. Hon och Tobias verkar ha funnit varandra och han är inte sen med att hylla sin danspartner:

Annons

Nu är det tre dagar kvar och jag vet att du är nervös. Nervös över att klara stegen, över vad domarna ska säga, hur din familj ska reagera. Men jag LOVAR DIG.. Du kommer att lysa som den starkaste stjärna och i mina ögon kan du aldrig misslyckas, du har gjort jobbet och där i ligger succén .. Jag är redan stoltare än stoltast och bättre lär det bli”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Vi ser verkligen fram emot att få ta del av Mias hela känsloregister, från bubblande skratt till rörda tårar, i årets säsong!

Let's dance 2022 har premiär den 19 mars klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Annons