Äntligen – då har säsong två av Tunna blå linjen premiär!

Foto: Johan Nilsson/TT

Många av oss har väntat och längtat och nu har vi äntligen fått svar – den andra säsongen av Tunna blå linjen har fått sitt premiärdatum under hösten 2022!

Få svenska nutida serier har fått lika stor uppmärksamhet som Tunna blå linjen, serien som följer en grupp poliser i Malmö genom jobbvardagen, kärleksrelationerna och familjelivet. Karaktärerna Sara, Magnus, Jesse, Leah och alla de andra grep tag om tv-tittarna i säsong ett och serien blev en stor framgång.

Se video: Bakom kulisserna på Tunna blå linjen säsong två
1:31

Efter reklamen: Se video: Bakom kulisserna på Tunna blå linjen säsong två

(1:31)

Serien har fått mycket uppskattning för att den känns autentisk och trovärdig. Under inspelningarna fanns också riktiga poliser på plats, allt för att ge handlingen en så genuin ton som möjligt.

Manusförfattaren Cilla Jackert har tidigare berättat att man medvetet valde hyfsat okända skådespelare när man tillsatte huvudrollerna, allt för att undvika att ett gäng kända ansikten skulle överskugga rollfigurerna.

Oscar Töringe som Magnus i Tunna blå linjen

Men om flera av skådespelarna var relativt okända då, är de desto mer välbekanta nu. Oscar Töringe, som spelar polisen Magnus, har berättat att rollen är bland det mest utmanande och roliga han har gjort. I samband med att den första säsongen sändes blev han rikskänd nästan över en natt.

Tunna blå linjen presenterar fyra nya poliser – och söker nakenstatister

– Vi kände nog allihopa redan under inspelningarna att det här hade potential att bli något stort. Då är det extra kul när det landar så bra hos publiken, har han tidigare sagt till allas.se.

Skådespelaren Amanda Jansson under inspelningarna av Tunna blå linjens andra säsong i Malmö hösten 2021.

Amanda Jansson spelar Sara.

Foto: Johan Nilsson/TT

Inspelning avTunna blå linjen säsong 2

Förväntningarna inför den andra säsongen har varit höga från den engagerade tv-publiken. Frågorna är många: Kommer favoritparet Magnus och Sara att hålla ihop? Vad ska hända mellan Jesse och Leah? Vilka nya samhällsproblem och brott ska våra favoritpoliser handskas med den här gången?

Under hösten 2021 spelades den nya säsongen in i Malmö. Produktionsbolaget Anagram berättade då att intresset för att vara statist i programmet varit så stort att de inte ens hann gå igenom alla ansökningar. Amanda Jansson, som spelar Sara, var förtegen om handlingen i den andra säsongen men avslöjade i alla fall så mycket att hennes karaktär kommer att utvecklas.

– Hon har gjort upp med mycket i sitt liv under den första säsongen. Nu är hon mer varm i kläderna och självsäker. Men hon har ju ändå kvar någonting i botten av att hon vill hjälpa... Alltså jag vill inte spoila någonting men det kommer att hända mycket, sa hon till allas.se då.

Bakom kulisserna på Tunna blå linjen säsong två

Premiär för Tunna blå linjen säsong 2

Väntan har alltså varit lång för alla Tunna blå linjen-fans som har trånat efter en fortsättning på dramat. Och nu har SVT äntligen avslöjat premiärdatumet: den 18 september 2022!

På SVT's Facebooksida mottogs nyheten med stor glädje bland följarna.

”Längtar. Kommer sitta bänkad. Älskar den serien”, skriver en person.

”Åh vad kul att börja hösten med denna fantastiska serie!! Ser jag fram emot”, skriver en annan.

Skaparen avslöjar nya detaljer om Tunna blå linjen säsong 2