Bitte Larsen sökte kärleken i TV: ”Jag vill aldrig bli sambo igen”

Bitte Larsen

Foto: Susanne Stamming, TV4

Hon sökte en Brad Pitt i tv-programmet Kärleken flyttar in och hoppades att hjärtat skulle göra volter. Det gjorde det inte, men Bitte fick en bra kompis och mängder av uppvaktande sms efteråt.

Britt-Marie ”Bitte” Larsen är kvinnan med ett enda stort leende och när hon sökte kärleken i tv förra året gjorde hennes goda humör och raka sätt att hon snabbt blev mångas favorit.

– Livet är för kort för att inte ha roligt, säger hon.

Bitte, som hon gärna vill bli kallad, föddes i skånska Mölle. Hennes pappa var dansk, vilket hon tror kan vara en del av förklaringen till hennes lättsamma inställning till det mesta. Under stora delar av livet har hon bott på olika gårdar, och för att få flytta till den gård där hon bor i dag var någon i familjen tvungen att ha en anknytning till jordbruk. Bitte började därför på en lantbruksutbildning i utbyte mot att hon fick halva gården av sina föräldrar.

Se också: 4 programledare som blivit kära i varandra
1:10

Efter reklamen: Se också: 4 programledare som blivit kära i varandra

(1:10)

Slå på ljud

Livet i övrigt skulle ta olika vändningar. Hon gifte sig och fick en son, skilde sig och gifte om sig och fick ytterligare en son.

– Efter det var jag ensam i många år och satsade på att umgås med vänner. Jag tog över min pappas firma med specialpappersprodukter och jobbade mer än hundra procent. Mina kunder var allt från veterinärer till tandläkare. Det gick väldigt bra och passade mig som är socialt lagd, säger Bitte.

Lever med typ 1-diabetes

Tidigare, när Bitte var i 20-årsåldern, fick hon diagnosen typ 1-diabetes.

– Det var verkligen tufft när jag fick diagnosen. Jag magrade och vägde till slut bara 48 kilo. När jag fick veta att jag hade typ 1-diabetes var jag först beredd på att ge upp. Det kändes som en dödsdom. Sedan bet jag ihop och insåg att träning kunde göra att jag fick balans under dygnet och det fortsätter jag med än i dag, berättar Bitte.

Livskrisen fick henne också att bestämma sig för att verkligen leva livet och att förmedla denna positiva attityd till andra. Träningen har verkligen hjälp henne med sjukdomen, framför allt aerobic, som hon i dag även lär ut till andra.

– Jag jobbade också med fotbollslag och bandylag. Det var roligt för det kändes som jag gjorde verklig skillnad, eller jag vet att jag gjorde det. De började spela bättre, skrattar Bitte.

Tomas von Brömssen hittade kärleken på ålderns höst: ”Väldigt glada”

Träffade en kärlek: ”Var som att träffas av blixten”

Bitte var ganska nöjd med sitt liv och med två jobb hade hon råd att resa med sina söner. Men hennes väninnor ville något annat för Bitte. De tyckte att hon behövde hitta en ny kärlek.

– Nämen, Bitte, klart du ska ha en kille, sa de till mig.

Men Bitte var svårflirtad och nöjd med att slippa anpassa sig till någon annan. Hon blev därför väldigt förvånad över sin egen reaktion en sommarkväll på stan.

Så håller Anja Pärson och Filippa Rådin kärleken vid liv: “Inte perfekta”

– Jag var väl runt 45 år och hade den här kvällen haft roligt på Göteborgskalaset tillsammans med en väninna. Vi var vid Götaplatsen när det började regna och då gick vi till Pullmans Pub och tog en öl. Om jag ska vara ärlig var vi båda lite onyktra redan då, berättar Bitte.

En stund senare satt de vid baren.

– Jag hade varken cigaretter eller någon öl och då sa min väninna att mannen bakom mig verkade ha det. Jag vände mig om och det var som att träffas av blixten – jag föll för honom direkt. Vi bytte telefonnummer innan kvällen var över.

De fick ungefär 15 år tillsammans och det var Bittes längsta förhållande.

– När förhållandet tog slut hade vi till en början delad vårdnad om våra två vita schäferhundar och det klarade vi bra. Nu är båda hundarna döda, säger Bitte.

I dag är Bitte och exet goda vänner och har bra kontakt. Hon har inte varit i en relation efter uppbrottet och trivs väldigt bra själv.

– Jag sålde av mitt företag och behöll bara namnet. I stället byggde jag två attefallshus som jag hyr ut och sedan har jag ett större hus och stallplatser som också har hyresgäster. Det är en trygghet ekonomiskt, men mindre jobb, säger Bitte och lägger till:

– Med diabetes vet man aldrig hur lång tid man har och då gäller det att göra det man gillar. Så känns det i alla fall.

Vill aldrig bli sambo igen

Bitte skulle inte ha något emot att träffa en ny kärlek, men förstår att hon vill ha något som kanske är lite ovanligt.

– Jag vill aldrig bli sambo igen och vill inte ha några krav om att man ska träffas så och så ofta. Det måste vara spontant, som att gå på bio eller teater och bara umgås under en helg, förklarar hon.

Allra helst skulle hon nog träffa en sportintresserad person för både handboll, fotboll och trav står högt på hennes lista. Hon är bland annat delägare i en travhäst och medlem i Hästägarföreningen.

– Trav är kanske allra viktigast för mig. När det är trav på tv sätter jag upp en stör ej-skylt på min dörr. Den tiden är helig. Jag vill gärna kunna vara lite egoistisk, det gäller att ta vara på den tid som man har kvar.

Britt-Marie ”Bitte” Larsen

Ålder: 67 år.

Familj: Två vuxna söner.

Bor: I Lindome.

Kallas: Bitte Bus.

Gör: Driver en uthyrningsverksamhet.

Dejting i tv-programmet Kärleken flyttar in

Trots detta valde hon att ansöka till tv-programmet Kärleken flyttar in – där singlar som aldrig träffats tidigare blir ihopparade i ett hus där de ska bo tillsammans i upp till tre dagar under tiden som de lär känna varandra. Sambo direkt, kan man säga.

– Jag satt och tittade på trav ihop med en kompis och under reklamen kom ett inslag om att de sökte deltagare till ett kärleksprogram. Det var min kompis som övertalade mig att skicka in en mejlansökan och det gjorde jag direkt där och då, berättar Bitte.

Hon glömde snart bort att hon gjort det, eller åtminstone trodde hon aldrig att det skulle leda till något. Plötsligt blev hon kontaktad av en tjej från produktionsteamet.

– Du har ju ansökt och nu släpper vi inte dig, sa hon. Jag fick sedan dra en nödlögn för jag hade inte sett programmet och det trodde hon naturligtvis att jag hade gjort. Vilken galning söker in till ett tv-program som man aldrig sett? skrattar Bitte.

Hon tog det som det mesta annat – om man ger sig in i leken får man leken tåla. Hon tackade ja. Bitte fick likt de andra deltagarna berätta om sig själv och vad hon sökte för kärlek.

– Jag sa Brad Pitt, mest på skämt.

Björn Ulvaeus om mötet med Astrid Lindgren – och livet med nya kärleken

Hade roligt tillsammans

Bitte fick en kontaktperson under hela tidsperioden, tågbiljett till Stockholm där hon blev upphämtad av en bil som körde henne ut till de moderna husen på Värmdö där inspelningen skulle ske.

– Det var ett väldigt vackert område och husen var fantastiska. Tyvärr regnade det och var kallt – mitt i vintern.

Hon blev fotograferad och förberedd för att gå in i huset. Innan dess fick hon inte träffa någon annan deltagare.

– Vi hölls alla åtskilda. De ville väl att det verkligen skulle bli en överraskning. Hennes utvalda match var en äldre man med gott humör.

De hade en rolig tid i huset.

– Men det pirrade inte och han var nog ute efter en stabilare relation än jag. Jag vill bara ha kul. Vi pratade och hade trevligt ändå, men det sexuella saknades.

Bitte i tv-programmet Kärleken flyttar in.

I TV4-programmet Kärleken flyttar in blir singlar som aldrig träffats tidigare ihopparade i ett hus där de ska bo tillsammans och dejta varandra.

Foto: TV4

Bitte har inte bråttom att träffa någon

Själva inspelningen var spännande och hon tyckte det var intressant att se hur allting fungerade.

Champagne välkomnade dem i köket och sedan fanns det 17 övervakningskameror i huset. Det gjordes intervjuer under tiden och hon fick en ny bekantskap i deltagaren Tommy.

– Vi blev bra kompisar och träffades senare för en räkmacka på Gothia Tower på alla hjärtans dag. Han är en trevlig och rolig man, men jag ville bli tagen med storm och det blev jag inte.

Kanske blir det något mer tv-program och kanske hittar hon kärleken ännu en gång. Hon har inte bråttom.

– Brad Pitt får gärna ta vägarna förbi. Jag har också fått massor med beundrarbrev och sms. Flera har även kontaktat mig på Facebook, men de vill träffa den stora kärleken och det är jag inte intresserad av. Jag vill inte bli den där kvinnan som de behöver som sällskap för att inte dö ensamma.

Tills hon hittar rätt kille – han som får hennes hjärta att hoppa – så får hon sin sociala gemenskap genom travet och att äga en andelshäst ihop med andra.

– Jag har till och med föreslagit en singelkväll på travbanan. Vi får se.