Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Så blir Brottsjournalen med Leif GW Persson och Jenny Strömstedt

22 aug, 2018 
Henrik Högström
Till vänster, en polispatrull, till höger, Jenny Strömstedt och Leif GW Persson
Både Leif GW Persson och Jenny Strömstedt är etablerade tittarfavoriter. Nu ska de leda TV4:s krimprogram Brottsjournalen tillsammans. ”Det blir både folkbildande och ganska tittarvänligt tror jag”, säger Leif GW Persson.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Leif GW Persson är lika aktuell som vanligt. Efter att ha släppt boken Ville Vingmutter, mästerdetektiv har professorn bland annat bidragit till tv-serien Det som göms i snö som nyligen hade premiär. Förutom den delen av verksamheten är professorn i kriminologi dessutom flitigt förekommande som expert i tv-studior trots att han hävdat att han borde trappa ner.

Se också: 10 saker du kanske inte visste om Leif GW

10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Nu är det klart att GW, som fyllde 73 i våras, kommer att vara med i ännu en produktion som givetvis handlar om brott.

Kommer att vara ute på fältet

I nya TV4-satsningen Brottsjournalen har Leif GW Persson parats ihop med populära Jenny Strömstedt. Brottsjournalen ska vara ett aktuellt veckoprogram om kriminella handlingar, skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Annons

Leif GW Persson berättar att programmet ska ta upp både högaktuella fall och gamla olösta brott där nya fakta kommit i dagen. Det blir nedslag ”på fältet”, statistik, grafik och diskussion kring brott och brottslingar.

– Dessutom kommer vi göra utbildande inslag för att förklara komplicerade delar inom en brottsutredning till exempel DNA-analys, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson värvades till TV4 i våras och har bland annat gjort flera säsonger av GW:s mord för kanalen. I den serien tar Leif GW Persson upp fall ur svensk kriminalhistoria som ligger honom speciellt varmt om hjärtat. I den serien är en fjärde säsong på gång.

Jenny Strömstedt leder samtalen

Nya parhästen Jenny Strömstedt är ständigt aktuell i Nyhetsmorgon men också i kanalens valbevakning.

Hennes roll i Brottsjournalen blir att leda samtalen med hon kommer även att ge sig ut på fältet. Enligt TV4 ska Jenny Strömstedt testa på olika yrken inom polisen som till exempel nationella insatsstyrkan och polisrytteriet.

– Det kommer att både bli utmanande och lärorikt, med Sveriges bästa professor och en rutinerad redaktion kan det inte bli annat än otroligt roligt, säger Jenny Strömstedt.

Brottsjournalen har säsongsstart 2 oktober klockan 21.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More.

Annons