Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Carina Berg leder Här är ditt liv – Leif GW gästar

28 nov, 2018 
Henrik Högström
Till vänster, Carina Berg är programledare för Här är ditt liv, till höger Abba-sångerskan Agnetha Fältskog
Här är ditt liv är ett av de stora klassiska tv-programmen. Nu återupplivas det med Carina Berg som programledare och gäster som Leif GW Persson och Ewa Fröling.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Formatet till Här är ditt liv importerades till Sverige 1980 från USA där den hette This is your life. Den förste programledaren var Lasse Holmqvist och programmet blev en självklar höjdpunkt i svenska tv-soffor mellan 1980 och 1991. Greppet var tydligt. I Här är ditt liv fick stjärnor som Lill-Babs, Lill Lindfors, Björn Skifs och Jan Malmsjö se sina liv passera revy inför publik. Det var både tillbakablickar i karriären och inbjudna gäster som ofta överraskade.

Här är ditt liv i mellandagarna

Nu återupplivas programmet av med Carina Berg som programledare. Till en början blir det fyra program som kommer att gå upp på Dplay i mellandagarna.

– Det är så otroligt tacksamt och mysigt att få göra ett hyllningsprogram. Det är klart att det här programmet också kommer att innehålla mörker, det är väldigt sällan man går ett helt liv och allt bara löper på som en dans på rosor. Vi kommer att prata om alla delar i de här stjärnornas liv, även de tuffa. Men det är ju ett hyllningsprogram, säger Carina Berg i ett pressmeddelande.

Se också: Carina Berg om de knasiga knepen hon testade för att bli gravid

Intervju med Carina Berg om olika knasiga knep hon testade för att bli gravidBrand logo
Intervju med Carina Berg om olika knasiga knep hon testade för att bli gravid

Överraskade men inte generade

De fyra gästerna som kommer att få sina liv genomlysta är kriminologen Leif GW Persson, skådespelaren Ewa Fröling, artisten Pernilla Wahlgren och regissören Felix Herngren.

Annons

Programmen kommer att innehålla bilder från huvudpersonernas liv och karriärer med inbjudna gäster, överraskningar och samtal kring avgörande händelser i livet. Tanken är att det ska bli fler program och nya gäster har tillfrågats om medverkan. En av önskegästerna, Abba-legendaren Agnetha Fältskog, har dock avböjt.

Här är ditt liv: Agnetha Fältskog tackade nej

– Vi har ju till exempel frågat Agnetha Fältskog, men hon avböjde så fint och sa ”Jag har ju gått i pension”. Det gjorde hon rätt i, gud så skönt, säger Carina Berg till Aftonbladet.

Carina Berg närmar sig uppdraget med respekt. Meningen är inte att sätta någon av de folkkära profilerna ”på pottan”, som hon uttrycker det.

– Jag har alltid pratat med dem på förhand och sagt att ”När det här är klart ska du inte ha ont i magen, det är vårt gemensamma mål”. De får vara väldigt involverade, och jag tror att det lönar sig, säger Carina Berg.

– De kommer att bli överraskade, men de ska inte bli generade så att de mår dåligt, säger Carina Berg.

Annons