Doktor Mikaels egna ord om långa pausen från Nyhetsmorgon

Mikael Sandström är tillbaka i tv-rutan. Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT
Efter att ha varit med i Nyhetsmorgon via länk hela våren är doktor Mikael Sandström nu tillbaka i tv-rutan.
För programledarna Maria Forsblom och Martin Järborg berättar han om det tidskrävande arbetet som hindrat honom från att närvara i programmet.

I början av året avslöjade TV4 att Mikael Sandström, 67, skulle delta i årets säsong av Let’s dance. Tillsammans med partnern Malin Watson, 47, gjorde han succé men redan efter det första avsnittet bestämde sig doktor Mikael för att hoppa av din medverkan i programmet. Han ville då istället fokusera på sitt jobb inom vården. Sedan dess har han tillbringat många timmar Lindesbergs lasarett, där han arbetar som överläkare.

Trots att TV4-tittarna inte har fått se så mycket av Mikael i Let’s dance 2020 har han dykt upp än mer ofta i Nyhetsmorgon. Eftersom arbetsbördan på sjukhuset varit stor de senaste månaderna har doktor Mikael Sandström varit med via länk i morgonshowen.

Tillbaka på TV4 efter långa pausen

För tre veckor sedan la Mikael upp en selfie på sitt Instagram-konto. I bildtexten skriver han:

”Tillbaka på ”brottsplatsen ” efter 2 månader i exil. Strax dax”.

Strax därefter dök han upp i Nyhetsmorgon och sedan dess har han varit fysiskt närvarande i studion. I direktsändning berättar Mikael om känslorna inför att göra comeback i programmet.

– Det känns lite som att det är premiärnerver, för oss i alla fall, eftersom du är här igen. Nu gäller det att skärpa till sig, säger programledaren Maria Forsblom, 33, varpå Mikael svarar:

– Ja precis, jag kommer mäta er puls och syresättning sen för att se hur nervösa ni, och jag, är.

Doktor Mikaels ord om frånvaron

Marias parhäst, Martin Järborg, 41, förtydligar att doktor Mikael inte har varit med i Nyhetsmorgon på över två månader på grund av sin medverkan i Let’s dance samt arbetet på lasarettet.

– Jag har gjort ungefär 200 övertidstimmar utöver mitt vanliga arbete. Men jag håller mig frisk och kry, inga symptom på någonting annat än att vara uppspelt, säger Mikael.

Det verkar som att tittarna är väldigt glada över att TV4-doktorn nu är tillbaka i Nyhetsmorgon.

”Välkommen tillbaka, Mikael.. Du har varit saknad”, skriver en person i en kommentar på doktor Mikael Sandströms Instagram-konto.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT, TV4

Doktor Mikaels comeback efter plötsliga TV4-avhoppet

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: