Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Talang: Här är alla vinnare genom åren

16 mar, 2018 
Helena Sjögren
Emma Forsberg
Till vänster: Zillah och Totte i Talang 2007. Till höger: Jon Henrik Fjällgren i Talang 2014.
Talangs första vinnare Zillah och Totte från 2007 och Jon Henrik Fjällgren som vann 2014.
Talang 2023 har precis gått av stapeln. Genom åren har det hunnit bli några vinnare, däribland Zara Larsson, Zillah och Totte och Jon Henrik. Vi har gjort en lista med alla de tidigare Talang-vinnarna!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Säsong 12 av Talang har dragit igång och än är det många som ska ta sig vidare till finalen innan årets vinnare koras. Vinnaren får förutom segern och äran även gå från finalen 500 000 kronor rikare.

Talang sänds fredagar 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Se också: 5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingarBrand logo
Se också: 5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingar

Men kommer du ihåg de tidigare vinnarna? Vi har Talangs vinnare genom åren! Programmet hade dock ett uppehåll mellan 2015 och 2016 innan Talang kom tillbaka igen 2017.

Alla vinnare i Talang genom tiderna – hela listan:

Zillah & Totte 2007

Zillah Andrén var bara 18 år när hon och sidekicken Totte tog hela Sverige med storm i Talang 2007. Intresset för buktaleri väcktes tidigt hos Zillah Andrén. Hon har själv berättat att hon som liten fick en bok om buktaleri av sin farmor. När Zillah Andrén var 12 år hittade hon Totte i en leksaksaffär i London.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ett år efter vinsten i Talang 2007 kammade duon hem ”Grand Champion Of The World” i världens största talangtävling ”World Championships Of Performing Arts” i Hollywood.

Zillah & Totte deltog i Så ska det låta 2013. Zillah Andrén var också med i Hela Kändis-Sverige Bakar 2015.

Se Zillah & Totte i Talang 2007:

Zara Larsson 2008

Zara Larsson var bara 10 år när hon slog igenom i Talang 2008, en tävling som hon senare vann. I finalen sjöng Zara Larsson My heart will go on från Titanic.

Annons

Efter genombrottet har Zara Larsson blivit en av våra största musikexporter med låtar som Only you, Uncover, Lush life och Ain’t my fault. Förutom sin musik har Zara Larsson också gjort sig känd för sina starka feministiska ställningstaganden. Finansminister Magdalena Andersson har till och med uppmanat sångerskan att söka sig till politiken.

Se Zara Larsson i finalen av Talang 2008:

Charlie Caper 2009

Malmösonen Charlie Caper, eller Carl-Axel ”Kalle” Berséus som han egentligen heter, imponerade på publiken med sina flinka fingrar i Talang 2009. Intresset för varietékonster som eldslukning, jonglering, akrobatik och trolleri väcktes redan som barn. Trolleri blev sedan en hobby, som utvecklades till ett riktigt jobb när Charlie Caper tröttnade på jobbet som dataprogrammerare.

Annons

Charlie Caper var tillsammans med Michael Halvarson och Joe Labero den magiska stommen i SVT-programmet Helt magiskt 2011. I programmet fick olika svenska kändisar, under ledning av de tre erfarna illusionisterna, lära sig trolla.

Den trollande gatuartisten har också representerat Sverige vid trollerivärldens världsmästerskap ”FISM” 2009 där han slutade tvåa.

Se Charlie Caper i finalen av Talang 2009:

Jill Svensson 2010

Jill Svensson från Huskvarna var bara 14 år gammal när hon vann Talang 2010 med låten Amazing Grace. Samma sommar släppte hon sin första singel Dagen är nära.

Annons

Året innan Jill Svensson vann Talang, 2009, var hon med i Amy Diamonds kör i Körslaget.

Jill Svensson sjunger fortfarande. Hon har också hunnit bli mamma till dottern Seline.

Se Jill Svensson i finalen av Talang 2010:

Simon Westlund 2011

Simon Westlund från Trollhättan var 16 år när han vann Talang med sina imponerande rubikskubkunskaper. I programmet löste Simon Westlund en Rubiks kub med förbundna ögon på 55 sekunder.

Simon Westlund började lösa kuben som 13-åring när familjen bodde i Kina. När han tränade som mest ägnade han en timme varje dag åt att lösa kuber.

Annons

Simon Westlund har varit världsrekordhållare i grenen Megaminx. Han lyckades då lösa den tolv sidor stora kuben på 42,28 sekunder. Simon Westlund har också en rad SM-vinster i bagaget. 2013 blev han svensk mästare i elva av sjutton grenar.

Se alla Simon Westlunds framträdande i Talang 2011:

Jon Henrik Fjällgren 2014

Jon Henrik Fjällgren föddes i Cali i Colombia, men blev adopterad av en svensk familj och växte upp i Mittådalens sameby i Härjedalen. Han vann Talang 2014 med Daniels jojk. En hyllning till bästa vännen Daniel som gått bort.

Annons

Efter Talang har Jon Henrik Fjällgren varit med i Melodifestivalen 2015 med bidraget Jag är fri (Manne leam frijje) och Melodifestivalen 2017 tillsammans med Aninia med låten En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh).

I samband med Melodifestivalen 2017 berättade Jon Henrik Fjällgren att han lider av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.

Förutom sitt artisteri arbetar Jon Henrik Fjällgren som renskötare.

Jon Henrik Fjällgren medverkade även i Let’s dance 2018 i TV4.

Se Jon Henrik Fjällgren i finalen av Talang 2014:

Ibrahim Nasrullayev 2017

Ibrahim Nasrullayev är född och uppväxt i Baku i Azerbajdzjan. Tillsammans med sin mamma och syster tvingades han fly och kom till Sverige och Boden.

Annons

Den musikaliske killen tog snabbt kontakt med kyrkan och skolan för att se om det fanns möjlighet att sjunga. Efter att den lokala tidningen lagt ut ett klipp där Ibrahim Nasrullayev sjöng tipsade någon Talang.

Ibrahim Nasrullayev framförde Stad i ljus och senare också Håll mitt hjärta i finalen av Talang 2017. Framträdandet tog honom till segern.

Ibrahim Nasrullayev har dock tävlat i musik sedan barnsben. Som 13-åring deltog han i en internationell musiktävling i Estland.

Se Ibrahim Nasrullayev i finalen av Talang 2017:

Madeleine Hilleard 2018:

15-åriga Madeleine Hilleard från Vendelsö trollband hela svenska folket med sin tolkning av låten Time to say goodbye i finalen.

Annons

Madeleine är självlärd operasångerska och har lärt sig att sjunga italiensk opera genom Youtube.

När hon vann Talang så valde hon att skänka en del av vinstsumman till Cancerfonden och cancerforskning.

– Jag vill skänka för min mormor har haft cancer två gånger. Det är en jättestark kvinna – att hon har överlevt det två gånger är extremt otroligt och jag ser upp till min mormor så otroligt mycket. Det är så himla synd om människor som har cancer och det är ett hinder för dem i livet, säger hon till Aftonbladet.

Se Madeleine Hilleard i finalen av Talang 2018:

Micke Holm 2019

Micke Holm, 46 år, från Piteå, golvade både juryn och svenska folket med sin tolkning av Bondlåten Writing's On The Wall i sin audition.

Annons

Allra mest berörd blev LaGaylia Frazier, som valde att trycka på sin Golden Buzzer och skickade Micke direkt till final.

I finalen gjorde han en tolkning av Radioheads låt Creep.

Se Micke Holm i finalen av Talang 2019 här:

Lizette Olausson och hunden Lotus 2020

Lizette Olausson, 52 och bordercollien Lotus visade upp dans och olika tricks på Talang-scenen för svenska folket.

Detta år sändes finalen utan publik med anledning av coronautbrottet och i studion var endast deltagarna, juryn och programledarna.

Annons

Se superduon i finalen av Talang 2020 här:

Johan Ståhl 2021

Trollkarlen Johan Ståhl från Uppsala tog hem vinsten 2021 med sina trolleritrick.

Han berättar att han la ner 1000 timmars jobb på finalakten. I trolleritricket involverades han hela juryn med hjälp av ett hjärter två-kort, bowling, ett lejon och en Bert Karlsson.

Se när Johan Ståhl får Golden Buzzer i Talang 2021:

Aron Eriksson-Aras 2022

11-årige Aron Eriksson-Aras tog hem förra årets Talang.

Annons

Aron golvade juryn så pass mycket i sin första audition att han blev skickad direkt till finalen genom Golden Buzzer.

I finalen sjöng han Jennifer Hudsons And I am telling you och fick stående ovationer av juryn.

Se framträdandet som gav Aron Golden Buzzer i Talang 2022:

Annons