Här är finallåtarna i Stjärnornas stjärna på TV4

Casper Janebrink och Ola Salo är stjärnor i sin egen genre. Men frågan är om de kan skina när de uppträder med låtar ur den andres repertoar? Det är en av utmaningarna i finalen av Stjärnornas stjärna på TV4.

Låtarna i finalen av Stjärnornas stjärna

Under flera veckors tid har åtta kända svenska artister tävlat i programmet Stjärnornas stjärna. Ett program där artisterna sätts på prov genom att få testa genrer som de vanligtvis inte sysslar med i direktsändning. Ett vågspel för de inblandade.

Här är alla deltagare i Stjärnornas stjärna 2018

– Vi har Sveriges modigaste artister. De vågar ge sig ut på tunn is i musikstilar de aldrig testat förr, sa Hans Abrahamsson, exekutiv producent inför programmet.

Tittarna har fått rösta om vem som ska vara kvar och efter semifinalen stod det klart att Casper Janebrink och Ola Salo kommer att göra upp om titeln.

Se också: 5 saker du inte visste om Casper Janebrink

5 saker du inte visste om Casper Janebrink
1:04

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Casper Janebrink

(1:04)

Slå på ljud

Tiden efter semifinalen har dock fått sorgkant efter det tragiska beskedet att tidigare jurymedlemmen Zannah Hulthén, 62 gått bort efter en kort tids sjukdom. Ett skakande besked för alla i produktionen.

– Hon var min sångpedagog i flera år. Det var fint att vi fick göra den här grejen tillsammans, vi hade inte träffats på länge så det var fint att få de här sista mötena, säger Ola Salo till TT.

Petra Mede är programledare för Stjärnornas stjärna.

Petra Mede är programledare för Stjärnornas stjärna. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Sjunger varandras genombrottslåtar

I finalen kommer finalisterna sättas på nya prov. I det här fallet handlar det bland annat om att de ska sjunga varandras genombrottslåtar. Ola Salo sjunger Arvingarnas Eloise och Casper Janebrink sjunger The Arks It takes a fool to remain same. En utmaning som Casper Janebrink ser fram emot med blandad förtjusning.

– Det blir den absolut största utmaningen. Jag tycker att låten är ganska svår och det är så mycket text som ska sitta, säger Casper Janebrink till TT.

Casper Janebrink vann Stjärnornas stjärna 2018

Stjärnfinalisterna ska dessutom sjunga ”Expertens val”. Det vill säga en låt som musikjournalisten Jan Gradvall valt ut. Ola Salo får soulnumret Higher and higher (Alan Jackson) och Casper Janebrink får excellera med countrynumret Chattahoochee (Alan Jackson).

I det sista tävlingsmomentet har artisterna fått välja en drömlåt att framföra. Casper Janebrink har valt We are the champions (Queen) och Ola Salo Heroes (David Bowie).

Finalen i Stjärnornas stjärna sänds i TV4 lördagen den 5 maj kl 20.00