Jenny Strömstedt försvinner från Nyhetsmorgon – tittarna i sorg

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquists är mångas favoriter i Nyhetsmorgon. Men nu har parhästarna splittrats.

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges populäraste program då det varje vecka både underhåller och förmedlar nyheter till hundratusentals tittare.

Storsuccén beror mycket på de uppskattade programledarna som är bland landets mest framstående tv-profiler. Och några som har kommit att bli en favoritduo hos tittarna är Nyhetsmorgon-veteranerna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

Se också: 6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt
1:12

Efter reklamen: 6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

(1:12)

Slå på ljud

I hela 16 år har de programlett tillsammans och genom åren har de blivit både nära vänner och kollegor, vilket också märks i rutan. Deras härliga jargong och unika samspel har verkligen blivit en publikframgång!

Quiz: Vad kan du om programledarkvinnorna i Nyhetsmorgon?

Steffo Törnquist utan Jenny Strömstedt – tittarnas sorg

Vanligtvis dyker parhästarna upp i rutan varje torsdags- och fredagsmorgon. Men till tittarnas förvåning har Jenny lyst med sin frånvaro denna vecka.

I stället har Jenny ersatts av Nyhetsmorgon-kollegan Maria Forsblom. Inför torsdagens sändning publicerade Steffo en bild på Instagram på honom och Maria med texten:

"Gomorron. Forsis och Moi är på hugget idag".

Bilden väckte starka reaktioner och många undrade samma sak: Var har Jenny tagit vägen?

12 kända programledare som blivit ett par

Flera lämnade liknande kommentarer:

"Jenny o Steffo. Ni är bästa teamet. Hoppas att ni är där i morgon."

"Steffo är alltid välkommen hoppas Jenny är med imorgon."

"Vad är detta? Var är Jenny?!"

"Hoppas se Jenny imorgon"

"Saknar Jenny"

Därför är Jenny Strömstedt borta från Nyhetsmorgon

Jenny är gift med artisten Niklas Strömstedt och 2017 startade de programmet Tillsammans med Strömstedt, som går ut på att makarna träffar kända par för att prata om kärlek och relationer.

TV4-programmet som vanligtvis sänds under våren har blivit en tittarsuccé, och nu spelar Jenny och Niklas in den femte säsongen.

TV: 5 riktigt roliga ögonblick från Nyhetsmorgon vi minns!

Under veckan har Jenny publicerat flera bilder på Instagram med hashtaggen "#tillsammansmedströmstedts", och på bilderna syns det klart och tydligt att hon inte befinner sig i Stockholm – vilket förklarar frånvaron i Nyhetsmorgon.

Var hon och Niklas varit eller vilka de besökt är ännu hemligt, det får svenska folket helt enkelt se i kommande säsong av Tillsammans med Strömstedts.

Men troligtvis får Nyhetsmorgon-tittarna klara sig utan parhästarna Steffo och Jenny några torsdagar och fredagar framöver, då Jenny helt enkelt är upptagen med annat jobb!