Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Kockarnas kamp 2022: Här är deltagare i årets säsong

30 aug, 2022 
Minna Wallén-Widung
Alla deltagare i Kockarnas kamp 2022 sitter inne i ladan på Österlen där programmet spelas in.
Kockarnas kamp är tillbaka i tv-rutan i slutet av september. Bland årets deltagare finns bland annat ett gift par och en tidigare vinnare av Sveriges mästerkock.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den mest dramatiska kocktävlingen i svensk tv är tillbaka. I Kockarnas kamp gör ett gäng väletablerade kockar upp i en rad olika moment som utmanar både deras smaklökar, deras tekniska förmåga och deras yrkesskicklighet. Allt äger rum i en lada på Österlen som efter tio säsonger har blivit välkänd bland tittarna – och deltagarna.

Då har Kockarnas kamp 2022 premiär

När den elfte säsongen drar i gång i slutet av september är det åtta nya stjärnkockar från landets alla hörn som ska göra upp om titeln. Bland årets deltagare finns bland annat ett gift par och en före detta vinnare av ett annat välkänt matlagningsprogram i tv.

Kockarnas kamp har premiär den 26 september i TV4 och på TV4 Play. Programmet spelas in på Tosterups slott i Tomelilla och programledare är som vanligt Pär Lernström.

Se video: Tareq Taylor om tårar, romantik och oätlig matBrand logo
Se video: Tareq Taylor om tårar, romantik och oätlig mat

Här är alla deltagare i Kockarnas kamp 2022:

Louise Johansson

Kocken Louise Johansson framför en husvägg, iklädd den vita kockdräkten som deltagarna i Kockarnas kamp får.
Louise Johansson.

Göteborgsbaserade Louise Johansson, 35, var den allra första vinnaren av tävlingsprogrammet Sveriges mästerkock år 2011. Sedan dess har hon bland annat jobbat på flera finkrogar, som Salt & Sill och Upperhouse. Hon har gett ut flera kokböcker och driver i dag sitt eget företag som kock och matstylist. Hon är dessutom utbildad sommelier och 2021 kom hon trea i Årets kock.

Annons

Katja Palmdahl

Kocken Katja Palmdahl står med armarna i kors och tittar leende in i kameran. Hon är klädd i vit kockdräkt med sitt namn och "Kockarnas kamp" inbroderat.
Katja Palmdahl.

Katja Palmdahl, 56, är kock och har under många år drivit egna olika restauranger, caféer och andra verksamheter. Hon drev under flera år restaurangen Lilla Spinneriet tillsammans med sin man Patrick. I dag beskriver hon sig som ”matlagare, konsult, matstylist, inspiratör och kokboksförfattare” på Instagram.

Adam Dahlberg

Kocken Adam Dahlberg fotograferad framför en stenvägg. Han står med armarna i kors och tittar in i kameran. Han är klädd i vita kockkläder med sitt namn och "Kockarnas kamp" inbroderat.
Adam Dahlberg.

Kocken och krögaren Adam Dahlberg, 43, driver restaurangerna Adam/Albin, Misshumasshu och Nori Bar tillsammans med kollegan Albin Wessman i Stockholm. Till hösten öppnar duon en 800 kvadratmeter stor restaurang i det så kallade slakthusområdet i Stockholm.

Annons

Sahin Erdal

Kocken Sahin Erdal fotograferad framför en stenvägg. Han står med armarna i kors och tittar leende in i kameran. Han är klädd i vita kockkläder med sitt namn och "Kockarnas kamp" inbroderat.
Sahin Erdal.

Sahin Erdal, 30, driver restaurang Aster i Malmö som slog upp portarna våren 2021. Han växte upp i skånska Hörby där hans föräldrar drev en pizzeria. Han har tidigare jobbat på restauranger i bland annat New York, Stockholm och Istanbul.

Johan Backéus

Kocken Johan Backéus fotograferad framför en stenvägg. Han står med armarna i kors och tittar leende in i kameran. Han är klädd i vita kockkläder med sitt namn och "Kockarnas kamp" inbroderat.
Johan Backéus.

35-åriga Johan Backéus växte upp i Norrlindsjö, Sundsvall. Han har tidigare jobbat på restauranger som Gondolen, LUX och matstudion Aveqia i Stockholm. År 2017 vann han tävlingen Årets kock och efter det flyttade han och hustrun Birgit Malmcrona till Sundsvall, där de öppnade den egna restaurangen Naturaj. Familjen bor ute på landet där de bland annat har ankor som förser restaurangen med ägg.

Annons

Birgit Malmcrona

Kocken Birgit Malmcrona fotograferad framför en stenvägg. Hon står med armarna i kors och tittar leende in i kameran. Hon är klädd i vita kockkläder med sitt namn och "Kockarnas kamp" inbroderat.
Birgit Malmcrona.

Birgit Malmcrona, 35, föddes i Madrid i Spanien. Under sina år som yrkesverksam kock har hon bland annat jobbat på restauranger som Gondolen, Shibumi och Ichi i Stockholm. Hon gillar att arbeta med japanska smaker och använder gärna råvaror och tekniker därifrån i sin matlagning. I dag driver hon Naturaj i Sundsvall tillsammans med maken Johan Backéus.

Pi Thanh Le

Kocken Pi Thanh Le fotograferad framför en stenvägg. Han står med armarna i kors och tittar leende in i kameran. Han är klädd i vita kockkläder med sitt namn och "Kockarnas kamp" inbroderat.
Pi Thanh Le.

Pi Thanh Le är 32 år och bor i Stockholm, där han jobbar som köksmästare på restaurang Aira ute på Djurgården. Restaurangen ägs av stjärnkocken Tommy Myllymäki och har en stjärna i Michelinguiden. Pi Thanh Le har tidigare vunnit VM-guld och -silver som en del av Juniorkocklandslaget. Han har också varit en del av det svenska kocklandslaget och tävlat i Bocuse d'Or.

Annons

Albin Edberg

Kocken Albin Edberg fotograferad framför en stenvägg. Han står med armarna i sidorna och tittar leende in i kameran. Han är klädd i vita kockkläder med sitt namn och "Kockarnas kamp" inbroderat.
Albin Edberg.

Albin Edberg, 28 år, började sin kockkarriär i Tommy Myllymäkis restaurang Sjön. Tillsammans vann duon den prestigefyllda tävlingen Bocuse d'Or Europe i Stockholm år 2014. I världsfinalen som arrangerades i franska Lyon samma år slutade de på en tredjeplats. År 2018 återvände han som lagledare för det svenska Bocuse-laget. I dag driver Albin eget företag inom catering och matlagningsevent.

Annons