Kronprinsessan Victoria i Antikrundan – se filmklippet

Kronprinsessan Victoria brukar hyllas för sin folklighet. Nu medverkar hon i det populära programmet Antikrundan för att få sina klenoder värderade!

Ett program på SVT är mer populärt än alla andra – Antikrundan. Mängder av människor bänkar sig i sofforna varje vecka när säsongen för året drar igång, taggade för att få se antikexperterna värdera allt från loppisfynd till arvegods.

Och i år, när programmet firar 30, startar säsongen på ett alldeles speciellt sätt.

Nämligen med ett gästspel från självaste kronprinsessan Victoria!

Kronprinsessan deltar nämligen i säsongens andra program, i samband med att Antikrundan spelades in i Hagaparken under förra året. Men ingen får vara med i Antikrundan utan att ha med sig något att värdera, inte ens en kunglighet. Kronprinsessan Victoria tog därför med sig två gåvor som betyder extra mycket för henne.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Victorias gåva värderas

Hon möter däremot inte upp experterna Knut Knutsson och Rickard Thunér efter timmar i den ringlande kön, utan i Gustav III paviljong, ett stenkast från hennes hem Haga slott. Och det är en nervös Knut Knutsson vi får se i rutan. När trion möts blir stämningen däremot avslappnad och härlig.

– Tittar kronprinsessan med familj på Antikrundan? startar expert Richard med att fråga. Och Victorias svar överraskar experterna.

– Jajamensan, det gör jag! Jag tycker att det är ett otroligt härligt program och man lär sig ju alltid massor, svarar Victoria snabbt och skrattande.

Hon får även frågan om vilken expert som är hennes favorit.

– Jag låter det vara osagt, bara för stämningens skull, skämtar hon.

Kronprinsessan Victoria träffar Rickard Thunér och Knut Knutsson i tv-programmet Antikrundan.

Kronprinsessan Victoria träffar Rickard Thunér och Knut Knutsson i tv-programmet Antikrundan. Foto: SVT

I klippet får vi se kronprinsessan Victoria visa upp en alldeles speciell gåva. En silverdosa hon fick från drottning Ingrid av Danmark under sin 18-årsdag. Silverdosan hade Ingrid i sin tur fått som gåva från prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla efter att hon hjälpt dem att inreda Haga slott. Ingraverat i locket står texten ”Till Ingrid från Bylla och Edmund.”

Kunglig cirkel sluten

Då, när Victoria var 18 år och fick gåvan, visste ju ingen att just Victoria skulle flytta in på Haga slott en gång i framtiden. Men nu, när vi vet att så blev fallet, har en vacker historisk cirkel slutits.

Kronprinsessans fina historia berör tydligt de båda experterna Knut och Rickard, som försiktigt tar dosan för att titta närmare på den.

Se en del från Victorias medverkan i Antikrundan här

Kronprinsessan Victoria i Antikrundan
Slå på ljud