Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Leif GW Persson aktuell med nyskriven krimserie

14 aug, 2017 
Helena Sjögren
Leif GW Persson gör en ny psykologisk dramaserie i krimmiljö. Huvudrollen kommer att spelas av Robert Gustafsson. Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till, säger Leif GW Persson i en kommentar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kriminologen och författaren Leif GW Persson är ständigt tv-aktuell.

Robert Gustafsson och Leif GW Persson.
Robert Gustafsson och Leif GW Persson. Foto: Magnus Ragnvid

Han har medverkat som expert i SVT-programmet Veckans brott under flera säsonger, och har även fått den egna serien GW:s mord i TV4. Flera av hans böcker har också dramatiserats i Sverige. Dessutom har den hopplöse polisen Evert Bäckström även gått på export till USA genom serien ”Backstrom” som visades på Fox.

Nu är Leif GW Persson aktuell med ännu en dramaserie. Men den här gången bygger den inte på någon av hans tidigare böcker, utan är specialskriven för rutan.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till och ville skapa en serie där tittarna får en riktig beskrivning över en mordutredning, säger Leif GW Persson i en kommentar.

Annons

”Något som alltid fattas i utbudet”

Huvudrollen kommer att spelas av skådespelaren Robert Gustafsson.

– Det är med stor iver och lust som jag går in i detta samarbete med Leif GW Persson. Sällan har jag varit så överens med en upphovsman. En psykologisk dramaserie i krimmiljö är också något som alltid fattas i utbudet. Att bryta mönster och schabloner i denna genre är också ett gemensamt mål. Med spänning, dramatik och svart humor blir detta något jag bara inte kan tacka nej till ens under olaga hot, säger Robert Gustafsson.

Robert Gustafsson, David Wiberg och Iwar Wiklander i filmen "Hundraettåringen som smet från notan och försvann".
Robert Gustafsson tillsammans med David Wiberg och Iwar Wiklander i filmen ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”. Foto: Netflix/Courtesy Everett Collection/IBL

Och även polisprofessorn verkar nöjd med rollbesättningen.

– Robert Gustafsson är mest känd för att vara rolig, men jag är övertygad om att han är en alldeles lysande karaktärsskådespelare, säger han.

Serien är planerad att visas i Kanal 5 under hösten 2018 och därefter på Viaplay.

Läs också:

Premiär för Leif GW Perssons serie Det som göms i snö

GW om mordet på Engla,10: ”Sinnebilden av polisiärt misslyckande”

Brottsjournalen med Leif GW Persson och Jenny Strömstedt

Annons