Let's dance 2020 – så här blir det efter ändringarna

Tilde de Paula och David Hellenius programleder Let's dance 2020 i vanlig ordning.

Foto: Karin Törnblom/TT

På grund av coronaviruset har Let's dance 2020 förändrats. Programmet kommer fortfarande att sändas, men innehållet kommer inte vara detsamma.

Så här förändras Let's dance 2020

I veckan bekräftade TV4 att årets säsong av Let's dance kommer att behöva förändras radikalt efter att en deltagare, Anders Jansson, misstänkts vara smittad av covid-19 efter att ha drabbats av hög feber. Även andra deltagare i programmet och medlemmar i produktionen ska ha blivit sjuka. Redan första avsnittet påverkades genom att ingen publik fick delta.

Som vanligt leds programmet av Tilde de Paula och David Hellenius och trots att läktarna var tomma så var juryn på plats och gav poäng och kritik till deltagarna.

Efter att rykten börjat spridas i medier under onsdagen (den 25 mars) kunde sedan Steffo Törnquist i torsdagens sändning av Nyhetsmorgon på TV4 bekräfta att innehållet i avsnitt nummer två av succéprogrammet (den 27 mars) skulle påverkas markant.

Fans oroade över att Let's damce skulle ställas in

Oroade fans tog till sociala medier och jurymedlemmen Dermot Clemenger fick ta emot frågan upprepade gånger. Som tur är kunde han lugna tv-publiken med en video där har bekräftade att programmet fortfarande skulle sändas.

– Svaret är nej, en enkel förklaring. Det är några i produktionen som varit förkylda med feber och då har TV4 valt att ta sitt ansvar och sända programmet i en annan tappning. Det blir självklart Let's dance, säger han i klippet.

Dessa artister medverkar i avsnitt två av Let's dance 2020

Trots de tråkiga omständigheterna kunde programledaren Tilde de Paula bekräfta att det blir en show av sällan tidigare skådat slag när Hänt nådde produktionen. Men dansarna, de kommer få en helgs vila.

TV4: Därför tvingas vi ställa in ”Let's dance”

– Men vi har ett enormt bra uppställ ändå med bland annat Carola, The Mamas, Darin och Måns Zelmerlöw och vi ska verkligen göra allt vi kan för att bjuda våra tittare på ett riktigt bra program, berättar Tilde de Paula för tidningen.

Enligt Hänt kommer även Pernilla Wahlgren uppträda.

Carola Häggkvist avslöjade sitt deltagande via Instagram. Där skriver hon bland annat att det är dags för henne att sätta på sångskorna – och att hon nappade direkt på erbjudandet!

Visa det här inlägget på Instagram

👠 Då är det dags att sätta på sig sångskorna inför imorgon - ’Lets Dance special’. 🕺🏻💃🏻👡👡 Hörde att Tilde & David gjort några sköna inlägg om morgondagen på Tv precis!! 🎶🎶👏🏼👏🏼🤣😉💥 Beredvillighetens skor har jag som oftast på mig och framför allt när nöden kallar.. Och då de ringde från produktionen på fm idag med David Hellenius i spetsen och önskade lite leverans imorgon då får man spetsa öronen. - Ja det kan vi väl ordna sa jag. - Är du frisk? var deras första fråga. - Ja det är jag, sa jag! David har massa idéer just nu inför imorgon... Jag nappade på kroken och gav dem även ett till bete som de nappade på! En låt jag tror kan träffa rätt. Rätt låt i rätt tid på rätt sätt i rätt sammanhang, helt enkelt. Så min ’lugna’ mötes-dag i Sthlm fick igång lite fler järnceller än den lite softa, soliga dag jag trodde jag skulle få.. men när man ger av sin tid o hjärta så brukar det mesta lägga sig till rätta ändå. Och alla ger och ser varann på ett nytt bra sätt! Tex så mötte jag underbara Camilla Brinck av en händelse som tipsade mig om grymma designern och klädskaparen Peter Englund som jag hittade några sköna coola kläder hos idag!! Se imorgon. Och så bra möte med en av Sveriges bästa filmare Johan Palm inför ett annat kommande projekt. Och så hann jag faktiskt få världens skönaste ansiktsbehandling hos Babor på humlegårdsgatan som Johanna Lind Bagge styrt upp! Wow så bra. TACK 🕊🙏🏽 kära Johanna. Hade mkt bra frukost möte imorse på Steninge och nu hann jag även föna ut håret hos Bobbys hairsaloon inför inspelningen tidigt imorgon!! Ha ha .. Tur jag har fina Gretta ( au pair ) som kan hämta Zoe hos kompis nu på scootern innan jag snart kommer hem. Hoppas ni alla mår bra! Tänker på er. Samlar kraft och är lugn. #letsdance @letsdance #bobbyshairsaloon @bobbysharstudio @baborstockholm @camillabrinck #camillabrinck

Ett inlägg delat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)

Källa: Hänt

Siw Malmkvist blickar framåt efter Let's dance-besvikelsen: ”Det kanske kommer nya saker”

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: