Lästips:LäsarberättelserVirkaResorTrädgårdHusmorstipsLoppisCampingAllsång på skansenBoktips

Let's dance 2021: Här är deltagarna i årets säsong!

23 feb, 2021 
Minna Wallén-Widung
David Lindgren och Petra Mede är programledare för Let's dance 2021.
Let's dance är tillbaka i tv-rutan längre fram i vår! Här är allt du vill veta om deltagarna som är aktuella i programmet 2021.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tv-tittarna verkar inte kunna få nog av Let's dance. I hela 15 säsonger har kändisar och proffsdansare stått för helgunderhållningen i TV4 – och 2021 är inget undantag. Genom åren har vi kunnat se kändisar som Tina Nordström, Måns Zelmerlöw, Kristin Kaspersen och John Lundvik stå som vinnare högst upp på prispallen.

Här är alla vinnare av Let's DanceBrand logo
Här är alla vinnare av Let's Dance

Vem den lyckliga vinnaren blir i år återstår att se, men redan nu står det klart att den populära programledarduon David Hellenius och Tilde de Paula Eby inte kommer att lotsa tittarna genom showen. Redan i höstas meddelade TV4 att duon lämnar programmet och att de nya programledarna är Petra Mede och David Lindgren.

Petra Mede och David Lindgren som är nya programledare för Let's dance 2021.
Petra Mede och David Lindgren är nya programledare för Let's dance.

Med start den 17 februari och några veckor framöver planerar TV4 att traditionsenligt presentera deltagarna i Let's dance 2021 för tv-tittarna. Här är allt vi vet om de deltagare som hittills är klara.

Annons

Här är alla deltagare i Let's dance 2021

Carola Häggkvist i Let's dance

Carola Häggkvist föddes 1966 och växte upp i Stockholm. Hon fastnade tidigt för musiken och tävlade som barn i en rad talangtävlingar. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 1983, då hon som 17-åring sopade mattan med konkurrenterna och vann hela tävlingen med den ikoniska Främling. Hon kom senare trea i Eurovision Song Contest med låten, och albumet med samma namn slog försäljningsrekord i Sverige med över en miljon sålda exemplar.

Carola Häggkvist är klar för Let's dance 2021.
Carola Häggkvist.

1991 representerade Carola återigen Sverige i Eurovision Song Contest, och vann då hela tävlingen med Fångad av en stormvind. Hon har också haft stora hits med bland annat Mickey, Tommy tycker om mig och Evighet. Hon har gett ut ett tjugotal album och är en av våra mest folkkära artister.

Annons

I slutet av 1980-talet gick Carola i Livets ords Bibelskola och hon har alltid varit öppen med sin kristna tro. Hon gifte sig 1990 med Runar Søgaard som då också var predikant. Äktenskapet blev omskrivet och 1998 fick de sonen Amadeus. Två år sedan skilde sig paret. 2021 adopterade Carola dottern Zoe, född i Sydafrika.

Carola har blivit tillfrågad av TV4 om att vara med i Let's dance varje år sedan programmet startade, men har år efter år tackat nej. I Nyhetsmorgon berättar hon varför hon nu bestämt sig för att vara med.

– Det är lite en spark i baken till mig själv att komma igång. Jag ser det som en investering i både i min kropp och i min själ att få lägga en bra grund för framtida konserter faktiskt. För jag är lite...ja lat kanske man inte kan säga, men jag har svårt att komma igång med min egen träning. Men nu så är man ju tvungen, säger hon i programmet.

Carola Häggkvist tävlar tillsammans med Tobias Karlsson i Let's dance 2021.

Martin Melin i Let's dance

Martin Melin föddes 1967 i Stockholm och jobbar som polis. Han blev känd som den allra första vinnaren av Expedition Robison 1997. Sedan dess har han synts i ett flertal svenska tv-produktioner, som På rymmen, Hon och han och Jakten på ökenguldet. Under 2010-talet var han bland annat programledare för Polisskolan och Spårlöst. Han har skrivit krönikor i Expressen och varit en del av pappapanelen i Nyhetsmorgon. Han har också skrivit flera böcker och kandiderat till riksdagen för Liberalerna. I dag driver han en egen podd.

Martin Melin är klar för Let's dance 2021.
Martin Melin.

År 2005 träffade han författaren Camilla Läckberg när hon gjorde research inför en kommande bok. Två år senare bekräftades deras relation och 2009 föddes sonen Charlie. Året därpå gifte sig paret på Häringe slott utanför Stockholm. Tre år senare gick de skilda vägar. Martin Melin har också barnen Fanny och Felix sedan en tidigare relation.

Annons

Det var i programmet Efter fem som det avslöjades att Martin Melin är den andra deltagaren ut i årets Let's dance. I programmet säger han att han precis har börjat förstå vad han har gett sig in på.

– Det är så otroligt mycket – det är koordination, det är rörelse, det är hur kroppen ska vara och det är steg. Det bara snurrar i huvudet på mig.

I Let's dance tävlar Martin Melin tillsammans med Maria Zimmerman.

Suzanne Axell i Let's dance

Suzanne Axell är född 1955 i Stockholm, och växte upp tillsammans med en ensamstående mamma och två systrar. Mest känd är hon som mångårig programledare för SVT-programmet Fråga doktorn. Men innan hon slog sig in på tv-banan jobbade hon i många år som journalist inom tidningsvärlden, bland annat på Expressen och Arbetet. Efter tiden som skrivande reporter gick hon över till radion och jobbade i flera år som programledare på Sveriges radio.

Suzanne Axell är klar för Let's dance 2021.
Suzanne Axell.

I slutet av 90-talet blev hon programledare för Go'kväll i SVT, innan hon år 2003 värvades till Fråga doktorn. Sedan dess har hon hunnit med över 600 avsnitt av programmet. Suzanne Axell har också varit medförfattare till flera böcker, tävlat i På spåret tre gånger och vunnit Alla mot alla med Filip och Fredrik tillsammans med programledarkollegan David Sundin.

Annons

Suzanne Axell är sambo med Jörgen Wedebrand. Paret har aktivt valt att inte försöka få barn, något hon tidigare har berättat om i en intervju med Expressen.

I Nyhetsmorgon berättar hon om hur det känns att vara en av deltagarna i Let's dance:

– Jag trodde aldrig att någon skulle tycka att jag dög till det här. Men nu när jag har prövat på det litegrann och kommit in i snurren, så känner jag att någon måste ju våga dansa för alla mulliga tjejer i Sverige som alltid har fått höra att de är ingenting värda. En sån är jag och jag tänker försöka kämpa för deras skull, för de behöver det.

I Let's dance 2021 tävlar Suzanne Axell tillsammans med Tobias Bader.

Hanna Hedlund i Let's dance

Hanna Hedlund är född 1975 i Kilafors i Hälsingland. Hon är artist och började sin karriär på Wallmans salonger. Tre gånger har hon tävlat i Melodifestivalen – första gången var år 2000 med låten Anropar försvunnen.

Hanna Hedlund är en av deltagarna i Let's dance 2021.
Hanna Hedlund.

Hanna Hedlund har varit programledare för Talang år 2007 och året därpå sågs hon som programledare för Singing Bee i TV3. Dessutom har hon medverkat som sångerska i Hellenius hörna och vunnit underhållningsprogrammet Körslaget. Förutom tv har hon också synts i musikaler och teatershower. Hanna Hedlund har också gjort sig ett namn som skådespelare – bland annat i tv-serierna Finaste familjen och Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet.

Annons

Hanna Hedlund är gift med artisten och skådespelaren Martin Stenmarck. Paret, som båda jobbade inom showbusiness i slutet av 1990-talet, blev tillsammans under en nyårsfest. De flyttade ihop bara tre veckor senare och har i dag tre barn tillsammans – Ida, Love och Saga. Hanna Hedlund är också äldre syster till artisten Lina Hedlund.

Under våren 2021 skulle Hanna Hedlund egentligen ha medverkat i showen Pernilla Wahlgren har hybris, men på grund av pandemin har föreställningen skjutits upp. Istället övertalades hon av maken Martin Stenmarck att tacka ja till Let's dance, säger hon för Expressen.

I Efter fem berättar hon om känslorna kring att nu vara med i dansprogrammet:

– Det känns lite overkligt nästan. Jag försökte beskriva det som känslan som folk som inte jobbar med tv kan ha när man sitter hemma och tittar och sen plötsligt får vara med. Lite så känns det för mig med Let's dance. Det är en värld som jag har besökt någon gång i studion, tittat på hemma i tv-soffan men aldrig tänkt att jag skulle våga vara med i.

Annons

Hanna Hedlund tävlar tillsammans med Tobias Wallin i Let's dance.

Michel Tornéus i Let's dance

Michel Tornéus föddes 1986 och växte upp i Botkyrka kommun utanför Stockholm tillsammans med sin mamma och bror. Redan som barn började han med friidrott och fastnade tidigt för längdhopp. 2005 blev han känd för en bredare publik då han som 19-åring hoppade 7,94 meter, vilket var bara en centimeter från det svenska juniorrekordet.

Friidrottaren Michel Tornéus är klar för Let's dance 2021.
Michel Tornéus.

De kommande åren tävlade Michel Tornéus på allt högre nivåer, och medaljerna blev allt fler. På meritlistan finns i dag bland annat ett tjugotal SM-guld från längdhoppstävlingar både inomhus och utomhus. Han har tagit både VM-brons och EM-silver och innehar för tillfället det svenska rekordet i längdhopp – 8,44 meter. Förutom längdhopp tävlade han under sin aktiva idrottskarriär också i tresteg.

Annons

2019 gjorde Michel Tornéus sin sista friidrottstävling och skrevs in i historieböckerna som Sveriges kanske mest framgångsrika längdhoppare någonsin. Sedan dess har han bland annat jobbat med marknadsföring och PR. Under våren 2020 syntes han i SVT-programmet Mästarnas mästare, som han också vann.

Tillsammans med sambon Gabriella har Michel Tornéus två barn – döttrarna Leah och Cleo.

När det avslöjades i Efter fem att Michel Tornéus var den femte deltagaren i årets Let's dance, berättade han att han varit igång med träningen i en och en halv vecka hittills.

– Det går bra! Det är myrsteg, men det är väldigt kul och väldigt utmanande. Och vi har väldigt, väldigt kul, säger han i programmet.

I Let's dance tävlar han tillsammans med Jasmine Takács.

Anis Don Demina i Let's dance

Anis Don Demina föddes 1993 i Sundsvall, men växte upp i Jordbro utanför Stockholm. Redan i tonåren fick han upp ögonen för musik och började rappa under framträdanden på bland annat Ungdomens hus och liknande ställen. Som 18-åring blev han allt mer framgångsrik som DJ och spelade på klubbar i bland annat Dubai och London, där han också bodde ett tag.

Anis Don Demina är en av deltagarna i Let's dance 2021.
Anis Don Demina.

År 2017 fick han sitt första skivkontrakt, och förutom att han jobbar med den egna musiken har han också samarbetat med flera andra artister. Han deltog i Melodifestivalen tillsammans med duon Samir&Viktor 2018, då han spelade saxofon på deras låt Shuffla. Han har även samarbetat med artister som Eric Saade och Mapei.

Annons

2019 var Anis Don Demina tillbaka i Melodifestivalen med låten Mina bränder, men det var först 2020 som han tog sig hela vägen till finalen i tävlingen med låten Vem e som oss. Då slutade han på en femteplats. Vid sidan av musiken har Anis Don Demina också en stor Youtubekanal och i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2021 var han programledare tillsammans med Oscar Zia.

På Instagram delar Anis Don Demina med sig av nyheten att han är klar för Let's dance 2021 – och han verkar uppriktigt glad över att få dansa i tv-rutan under våren:

Anis Don Demina dansar tillsammans med Katja Luján Engelholm i Let's dance.

Filip Lamprecht i Let's dance

Filip Lamprecht föddes 1997, som son till programledaren Kristin Kaspersen och Martin Lamprecht, tidigare elitidrottare. Det betyder också att han är barnbarn till Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Filip Lamprecht är en av deltagarna i Let's dance 2021.

Filip Lamprecht kommer alltså från en riktig kändisfamilj – precis som hans flickvän. Det var år 2016 som Filip och flickvännen Peg Parnevik, dotter till golfproffset Jesper Parnevik och hans fru och Mia Pernevik, bekräftade sig relation. Filip Lamprecht har också synts i familjen Parneviks egen dokumentärserie Parneviks. Filip och Peg träffades redan i barndomen eftersom deras familjer var vänner, men blev alltså ett par för några år sedan.

Annons

På Instagram har Filip Lamprecht över 40 000 följare och han delar där med sig av sin vardag. Han jobbar bland annat som modell och har också utbildat sig till personlig tränare.

Let's dance är knappast obekant för Filip Lamprecht. År 2019 vann mamma Kristin Kapsersen hela tävlingen, och 2020 tävlade även hans svägerska Penny Parnevik i programmet. Nu återstår alltså att se hur han själv står sig i tävlingen. På Instagram skriver han själv så här om nyheten:

”Äntligen får vi berätta att under våren ska jag försöka lära mig dansa och det va ingen mindre än världens bästa @linnhegdal som drog det korta strået och ska försöka skapa rörelse i denna plankan!”.

Filip Lamprecht tävlar tillsammans med Linn Hegdal i Let's dance.

Kristina ”Keyyo” Petrushina i Let's dance

Kristina Petrushina, mer känd som Keyyo, föddes 1997 i Omsk, Ryssland. Hon flyttade som åttaåring till Sverige och Dalarna, där hon växte upp i lilla Smedjebacken. Hon har videobloggat sedan barnsben och gjorde sig först ett namn via Yuotube, där hon lade upp humoristiska videos. År 2004 fick hon ett eget program hos SVT Play och sedan dess har tv-jobben avlöst varandra.

Kristina ”Keyyo” Petrushina är en av deltagarna i Let's dance 2021.
Kristina ”Keyyo” Petrushina.

De senaste åren har vi bland annat kunnat se Keyyo i program som Talang, Bäst i test, Keyyo med Rheborg i Ryssland och 1/2 rum och kök. Hon har även varit programledare för Barncancergalan, Guldtuben och Rockbjörnen samt i Sveriges radio. 2018 var det premiär för hennes egenskrivna scenföreställning Ryssen kommer.

Annons

Keyyo bor i Stockholm och 2020 gav hon ut en egen kokbok. Det var i Nyhestmorgon som det avslöjades att Keyyo är en av deltagarna i Let's dance. Så här säger hon i programmet om utmaningen:

– Det är otroligt roligt, som ju alla säger. Men det så sjukt mycket mer utmanande än jag trodde. Det är det svåraste jag gjort någonsin.

Kristina ”Keyyo” Petrushina tävlar tillsammans med Hugo Gustafsson i Let's dance.

Janne Josefsson i Let's dance

Janne Josefsson föddes 1952 på Hisingen i Göteborg, där han växte upp tillsammans med sina föräldrar och två syskon. År 1975 gick han ut Journalisthögskolan och började efter det jobba på Sveriges radio. Efter en period som frilansjournalist sadlade han i början av 1990-talet om till tv-reporter.

Janne Josefsson är en av deltagarna i Let's dance 2021.
Janne Josefsson.

Efter att ha arbetat med program som Striptease och Fittja paradiso, började han år 2001 på det granskande samhällsprogrammet Uppdrag granskning. Han jobbade där fram till 2019, och har genom åren varit delaktig i många stora avslöjanden. Han har flera gånger belönats med Stora journalistpriset såväl som med Föreningen grävande journalisters pris Guldspaden.

Annons

I dag har Janne Josefsson gått i pension från SVT, men han är fortfarande aktiv. I början av 2021 kom programmet Från Hisingen till Casablanca, där han tillsammans med taxichauffören Mohammed Lamari utforskar åldrandet, livet och döden under en lång roadtrip.

Janne Josefsson har varit gift flera gånger och är pappa till tre söner – Peter, Anders och Leon.

I Let's dance tävlar han tillsammans med Malin Watson.

Då har Let's dance 2021 premiär

Årets deltagare i Let's dance är som bäst mitt uppe i de första intensiva veckorna av hårdträning inför säsongspremiären. Premiäravsnittet sänds i TV4 den 20 mars 2021.

Annons