Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Lyckoviken säsong två – då sänds den i tv

09 nov, 2020 
Minna Wallén-Widung
Bild från tv-serien Lyckoviken, där Disa Östrand och Martin Stenmarck syns närmast kameran framför en skärgårdsutsikt och en polisbil i bakgrunden.
Redan efter att det första avsnittet hade sänts var succén ett faktum – tittarna älskar Camilla Läckbergs såpa Lyckoviken. Och fansen behöver inte bli besvikna – säsong två är redan inspelad. Nu avslöjar också Nent group när den nya säsongen kommer att ha premiär!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Mord, svek och förbjuden kärlek är huvudteman i den nya tv-serien Lyckoviken, som är Camilla Läckbergs senaste succé. Den första säsongen av serien, som författarinnan gärna framhåller som en modern variant av den klassiska såpoperan, hade premiär på TV3 och Viaplay den 20 oktober och blev omedelbart en tittarfavorit.

5 fakta om serien LyckovikenBrand logo
5 fakta om serien Lyckoviken

Som mest var det 488 000 personer som såg premiäravsnittet på TV3, och Lyckoviken slog därmed rekord då det blev det mest sedda Viaplay-originalet under ett premiärdygn någonsin.

– Det känns så otroligt kul att fler än jag verkar ha längtat efter såpagenrens comeback. Jag är helt överlycklig av all fin respons jag har fått från tittarna efter premiären, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

När kommer säsong två av Lyckoviken?

Och redan nu står det klart att det kommer en andra säsong av den nya succésåpan. Nordic entertainment group, som äger rättigheterna till serien, beställde 16 avsnitt fördelade på två säsonger. Och när inspelningarna av den första säsongen drog igång i april i år, passade man även på att filma den andra säsongen.

Annons

Nu avslöjar Susanne Nylén, presschef på Nordic entertainment group, för allas.se att vi inte behöver vänta alltför länge på den andra säsongen.

”Den andra säsongen av Lyckoviken spelades in samtidigt som säsong ett och kommer att sändas i början av nästa år. Tittarna kan förvänta sig ännu mer spänning, intriger och oväntade vändningar i nästa säsong”, skriver hon i ett mejl.

Camilla Läckberg som skådespelare i Lyckoviken

Det blir också ett välbekant – men i sammanhanget lite oväntat – ansikte som dyker upp i den andra säsongen.

”Dessutom gör Camilla Läckberg själv ett inhopp som skådespelare”, skriver Susanne Nylén.

Camilla Läckberg tillsammans med Martin Stenmarck och Disa Östrand som spelar två av huvudrollerna i Lyckoviken
Camilla Läckberg tillsammans med Martin Stenmarck och Disa Östrand som spelar två av huvudrollerna i Lyckoviken.

Det handlar tv-serien Lyckoviken om

Lyckoviken utspelar sig i den lilla fiktiva staden Hammarvik. Polisen Johanna, spelad av Disa Östrand, återvänder till orten där hon växte upp för att gå på sin mammas begravning. Planen är att stanna några dagar i staden hon en gång flydde ifrån, men så dyker plötsligt en död kvinnokropp upp i bakluckan på en bil och Johanna dras in i utredningen.

Annons

Och vad vore en såpa utan kärlek? I matbutiken stöter Johanna på sin ungdomskärlek Danne, spelad av Martin Stenmarck. Känslor uppstår och snart är Johanna indragen i ett besvärligt triangeldrama, eftersom Danne är gift med hennes före detta bästis. Lögn, svek och åtrå blandas i en härlig kompott.

Lyckoviken spelades in i Vänersborg. Huvudförfattare för tv-serien tillsammans med Camilla Läckberg är Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert. För regin står Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård.

Annons