Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Rickard Söderberg guidar kändisar i "Hjälp! Jag ska gå på opera"

15 feb, 2021 
Mikaela Alex
Kikki Danielsson och Peg Parnevik gästar nya programmet ”Hjälp! Jag ska på opera” med Rickard Söderberg som programledare. Programmet har premiär 17 februari.
Operasångaren Rickard Söderberg vill sprida kärleken till operan vidare – nu gör han det i programmet "Hjälp! Jag ska på opera" i SVT. Här hjälper han kändisar som Peg Parnevik och Kikki Danielsson att hitta rätt i operans värld.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Opera är en minst sagt speciell form av musik och konst – som kanske inte känns så tillgänglig för alla idag. En som däremot jobbat för, och lyckats med, att göra operan mer folklig är tenoren Rickard Söderberg, 45.

Förutom en gedigen karriär på operascenen är han kanske mer känd för folket för att ha lett TeamRickard i Körslaget i TV4 2013, och sin medverkan i Let's dance 2016. På Instagram går han under namnet Gaytenor, och är också en viktig röst i HBTQ-frågor.

Rickard Söderberg leder program om opera

Nu är han dock aktuell som programledare i SVT, med egna programserien Hjälp! Jag ska på opera. Där ska han visa fem kända svenskar allt hans musikgenre har att erbjuda och historien bakom.

Frågorna är många från gästerna, som kanske inte är så bevandrade i operans ädla konst: Vad ska jag ha på mig? Varför sjunger de så konstigt? Hur ska jag orka sitta i fyra timmar?

Annons

Rickard hittar förstås på spännande och utmanande aktiviteter för var och en av deltagarna bakom kulisserna till operascenen.

Hjälp! jag ska på opera har premiär i SVT1 17 februari 2021, kl 21.00.

Kända deltagarna i Hjälp! Jag ska på opera:

Peg Parnevik, popartist

Peg Parnevik och Rickard Söderberg i Hjälp! Jag ska på opera.

Peg Parnevik har ingen aning om vad opera är. Chockad över att föreställningen som hon och Rickard Söderberg ska se tillsammans är över fyra timmar lång antar hon ändå hans utmaning att följa med honom till Kungliga Operan i Stockholm. Men innan dess får hon uppleva en nästan 300-årig, magisk teaterscen och dessutom arbeta i operans dekormåleri.

Annons

Avsnitt 1 SVT1 onsdag 17 februari kl 21.00.

Daniel Nannskog, fotbollsexpert

Daniel Nannskog och Rickard Söderberg i Hjälp! Jag ska på opera.

Före detta fotbollsproffset och numera SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog är van vid stora arenor, men absolut inte opera. Rickard deltar motvilligt i en fotbollsträning, för honom lika ovanligt som opera för Daniel, där han hittar likheter mellan opera och idrott. På Malmöoperans stors scen får Daniel Nannskog testa sin röst, men frågan är om han kommer att hänga med i den komplicerade handlingen i operan Orfeus i underjorden?

Annons

Avsnitt 2 SVT1 onsdag 24 februari kl 21.00.

Tina Thörner, rallykartläsare

Tina Thörner och Rickard Söderberg i Hjälp! Jag ska på opera.

Utanför Säffle hittar Rickard Söderberg rallykartläsaren Tina Thörner i ett garage. Han blir genast inkastad i en bil, där han fascinerar Tina med hjälp av sina operanoter. Väl i Stockholm får Tina testa hur det är att vara operasufflös innan det är dags att se kvällens föreställning, Rigoletto. Men kan den fartfyllda värmlänningen verkligen sitta still genom hela operan?

Annons

Avsnitt 3 SVT1 onsdag 3 mars kl 21.00.

Kikki Danielsson, artist

Kikki Danielsson är med i Hjälp! Jag ska på opera.

Schlagerlegendaren Kikki Danielsson har svårt för kvinnlig operasång, vilket är en svår utmaning för Rickard eftersom föreställningen som han ska ta med Kikki på är Carmen. Därför ordnar Rickard en speciell upplevelse för Kikki i form av röstmassage. Och kanske blir Kikki Danielsson lite vänligare inställd om hon får träffa mezzosopranen som sjunger Carmen och dessutom prova Carmens vackra, röda klänning?

Annons

Avsnitt 4 SVT1 onsdag 10 mars kl 21.00.

Se också: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

4 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Mikkey Dee, trummis i Scorpions

Mikkey Dee, tidigare trummis i hårdrockbandet Motörhead och numera trummis i Scorpions.

Mikkey Dee och Rickard Söderberg i Hjälp! Jag ska på opera.

Avsnitt 5 SVT1 onsdag 17 mars kl 21.00.

Annons