SVT:s hallåor är tillbaka i rutan efter åtta års frånvaro

Kollage av Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou som snart är tillbaka som hallåor i SVT igen.

De älskade SVT-hallåorna Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou gör comeback i rutan. Det är i samband med kanalens satsning på en karantän-tablå som de två välkända ansiktena dyker upp.
– Vi finns nu i tuffa tider när önskan om sällskap dagtid har efterfrågats, säger Ritza Papaconstantinou.

I måndags, den 30 mars, startade SVT:s karantän-tablå. På dagtid sänds program som särskilt riktar sig till den äldre publiken. Personer i riskzonen för att bli smittade och insjukna i corona, i synnerhet äldre, uppmanas att i möjligaste mån att stanna hemma om dagarna. SVT vill att de ska ha någonting att titta på, och en trygg programvärd att lotsas genom sändningarna av.

8 svenska vittnesmål om coronan i världen:

Därför kommer hallåorna Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou nu tillbaka.

”Beslutet är klockrent”

SVT lanserar karantän-tv: ”För att få tiden att gå lite fortare”

Det har gått åtta år sedan SVT plockade bort sina hallåor i rutan. Både Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou har arbetat länge för kanalen och är välkända ansikten för publiken. I ett pressmeddelande förklarar de beslutet att tacka ja till uppdraget som kom med kort varsel.

– Det känns självklart att visa våra tittare att vi finns nu i tuffa tider när önskan om sällskap dagtid har efterfrågats. Vi har alla hjälpts åt för att kunna införa ett dag-hallå med kort varsel och jag är stolt över att få vara en del av det arbetet, säger Ritza Papaconstantinou.

– Det ska bli trevligt att hålla min mamma och alla andra trogna SVT-tittare sällskap under dagarna. Jag har saknat den här rollen och tycker beslutet är klockrent, säger Jovan Radomir.

Mycket nostalgi i tablån

Från och med nästa vecka ska Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou turas om att leda SVT:s sändningar dagtid.

– Att erbjuda avkoppling och resa i sinnet till en annan värld har alltid varit en av tv-mediets stora styrkor. Vår idé är enkel och snabbt ihopsatt, men vi hoppas att den ska bidra till mindre tristess, mer upplevelser och på så sätt skapa en viktig effekt – mindre rörelser ute i samhället hos den äldre publiken, har SVT:s medieredaktör Jan Helin och programredaktör Eva Beckman tidigare förklarat satsningen på kanantän-tablån.

På tablån står mycket nostalgi. Program som Skärgårdsdoktorn, Saltön och Gäster med gester visas nu måndag-fredag från klockan 09.30 under ledning av en programvärd.

Foto: TT

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: