Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Tareq Taylor programledare när familjer tävlar i matlagning

30 mar, 2021 
Sara Wizén
Tareq Taylor är en av programledarna i ett nytt matlagningsprogram på SVT som heter Family food fight.
Tareq Taylor, My Feldt och Niklas Ekstedt kommer att programleda nya matlagningsprogrammet Family food fight där familjer tävlar i matlagning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

SVT söker familjer som vill ställa upp i den svenska upplagan av tv-programmet Family food fight. Och Tareq Taylor hjälper förstås till att eftersöka familjer som vill tävla.

Tareq Taylor leder nytt matlagningsprogramBrand logo
Tareq Taylor leder nytt matlagningsprogram

”Om ni är en familj som gillar att laga mat, kanske har en helt egen stil och kanske är Sveriges bästa matlagningsfamilj, då ska ni definitivt gå in och anmäla er”, säger Tareq i en video på Instagram.

Vad är Family food fight?

Programmet har sitt ursprung i Australien, men har även sänts i USA. I maj kommer programmet att spelas in i Sverige.

Familjer tävlar mot varandra och får chans att visa upp sina matlagningskonster. Det behöver inte vara den närmsta familjen som tävlar – så länge man är släkt kan man ställa upp i ett lag om tre personer, så en mormor, svåger eller kusin är välkomna att ingå i laget. Ingen utbildad kock får dock ställa upp i tävlingen.

Annons

Programmet Family food fight har planerad premiär till hösten 2021 på SVT.

Programledarna för Family food fight

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framgångsrika kockar och är en känd tv-profil. Han har medverkat i en rad olika program, till exempel Trädgårdstider och Tareq Taylors matresa på SVT.

My Feldt är en känd konditor som driver Halmstads-fiket Feldt's Bröd & Konfekt. Hon har programlett Mys bröllop på TV4 där hon ordnade ett vackert bröllop för sina vänner och har även tävlat i Kanal 5:s Dessertmästarna.

Niklas Ekstedt är även han en framgångsrik kock med tv-program i bagaget, däribland SVT-programmet Niklas mat där han besökte några av världens mest spännande och bästa restauranger.

Annons