Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Tillsammans med Strömstedts 2022: Här är alla paren i nya säsongen

10 feb, 2022 
Minna Wallén-Widung
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt på en pressbild inför nya säsongen av Tillsammans med Strömstedts i TV4.
Jenny och Niklas Strömstedt fortsätter att prata kärlek och relationer med svenska kändispar. I den nya säsongen av Tillsammans med Strömstedts besöker de bland annat vår förra statsminister, en välkänd entreprenör och en före detta popstjärna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ända sedan den första säsongen av Tillsammans med Strömstedts sändes 2017, har vi fått se Jenny och Niklas Strömstedt besöka olika kända par för att höra om deras relationer och tankar kring kärlek. Nu är det dags för en ny säsong i TV4 och som vanligt är det flera spännande par som dyker upp.

6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

– Det är fint med kärleken mellan människor, och hur vi anstränger oss för att leva våra liv tillsammans. Alla har sin historia och den är värd att berättas, säger Jenny Strömstedt om programmet i ett pressmeddelande.

I den kommande säsongen får tittarna bland annat veta varför Stefan och Ulla Löfven tycker att fredagar är så speciella, hur Dominika Peczynski och Anders Borg gjorde för att stå emot andras åsikter när de blev tillsammans och hur det är att bli ett par mitt i en livskris som Isabella Löwengrip och Paul Sundvik.

Annons

Anna Bennich i Tillsammans med Strömstedts

Relationsexperten Anna Bennich återkommer också i programmet för samtal med Jenny och Niklas Strömstedt om de tankar och funderingar som väckts i mötet med paren.

– Relationer är något som både engagerar och intresserar många människor. Jenny och Niklas undersöker ämnet med stor nyfikenhet och en portion humor, även om det också blir en hel del allvar. Jag är otroligt nöjd med de spännande paren som vi besöker i den nya säsongen, säger Clara Tengbom, exekutiv producent, i pressmeddelandet.

Tillsammans med Strömstedts sänds på måndagar klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play. Säsongspremiär är det den 28 februari 2022.

Här är paren i Tillsammans med Strömstedts 2022:

Stefan Löfven och Ulla Löfven

Ulla och Stefan Löfven går hand i hand intill statyn Poseidon i Göteborg.
Ulla och Stefan Löfven.

Stefan Löfven, 64, och Ulla Löfven, 70, har varit gifta sedan 2003. De träffades för första gången när de båda jobbade på industrikoncernen Hägglund&Söner, och har i dag varit ett par i över 30 år.

Annons

Stefan Löfven var Sveriges statsminister 2014-2021 och Ulla Löfven har bland annat jobbat som assistent till partisekreterare Carin Jämtin och varit väldigt engagerad i kyrkopolitiska frågor.

Paret har inga gemensamma barn, men Ulla Löfven har två barn sedan ett tidigare äktenskap. Stefan Löfven har i tidigare intervjuer uttryckt en sorg över att inte ha några biologiska barn, men klart är att han spelar en aktiv roll i sina bonusbarns och -barnbarns liv.

– Jag tror inte att många vet, eller ens kan tänka sig, att han gärna gör bomben när han badar med barnbarnen, berättade Ulla i en intervju med Aftonbladet inför valet 2018.

Stefan och Ulla Löfven medverkar i Tillsammans med Strömstedts den 28 februari.

Dominika Peczynski och Anders Borg

Dominika Peczynski och Anders Borg gifter sig i Stockholm 2018.
Dominika Peczynski och Anders Borg.

Den före detta Army of Lovers-medlemmen och PR-konsulten Dominika Peczynski, 51, och före detta finansminister Anders Borg, 54, överraskade alla när deras relation offentliggjordes 2015.

Annons

De träffades på en mottagning för den finska regeringen när de båda befann sig i en skilsmässoprocess på varsitt håll. I början av relationen hade de en intensiv mejlväxling och blev snabbt förälskade, har Dominika tidigare berättat.

Båda två har barn sedan tidigare, och i dag bor hela den stora bonusfamiljen ihop i en lägenhet i centrala Stockholm där alla barn har varsitt rum. Anders och Dominika gifte sig 2018 och hade ett storslaget och kändistätt bröllop.

– Anders är en på miljonen. Han ser bra ut, månar om mig, är otroligt intelligent, generös och glad. Han är alltid på gång i livet och har inga synpunkter på hur jag är eller vad jag gör. Han bara fnissar åt mina galenskaper, har Dominika tidigare sagt i en intervju med Hemmets journal.

Dominika Peczynski och Anders Borg gästar Tillsammans med Strömstedts den 7 mars.

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik

Isabella Löwengrip och pojkvännen Paul Sundvik på Svenska hjältar-galan 2021.
Paul Sundvik och Isabella Löwengrip.

Entreprenören och influensern Isabella Löwengrip, 31, och konstnären och undervattensfotografen Paul Sundvik, 52, blev ett par under sommaren 2020.

Annons

De träffades under en av de mest turbulenta perioderna i Isabellas liv. Efter att ha skördat stora framgångar i flera år, hade hennes företag under hösten gått så dåligt att hon var nära personlig konkurs. Hon gick in i en djup kris och på sin blogg har hon bland annat berättat om hur hon behandlades med elchocker.

Efter den turbulenta perioden tog Isabella en längre paus från sitt jobb och fokuserade på sitt eget mående och de två barnen, Gillis och Sally. Och så träffade hon kärleken i Paul Sundvik genom deras gemensamma vän Pingis Hadenius.

”Jag upp över öronen förälskad och jag är så tacksam för att han är min. Tänk att min energi och kraft kunde komma tillbaka efter den mörkaste perioden i mitt liv. Nu har jag träffat min livs kärlek”, skrev Isabella då på sin blogg.

Sedan dess har paret hunnit flytta ihop i Isabellas villa på Lidingö.

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik medverkar i Tillsammans med Strömstedts den 14 mars.

Alexander Karim och Malin Karim

Malin Karim och Alexander Karim fotograferade på röda mattan 2021.
Malin och Alexander Karim.

Skådespelaren Alexander Karim, 45, och skribenten Malin Karim, 44, träffades redan under ungdomsåren hemma i Helsingborg. Till en början var de bara vänner, men efter att ha bott på olika håll under några år blev de ett par i mitten av 2000-talet.

Annons

Paret har tre barn tillsammans – Alba, Elias och Louie. Eftersom de båda är frilansare har de på senare år ofta arbetat ihop. Bland annat har de skrivit två barnböcker och drivit en podcast tillsammans.

Hela familjen har i perioder bott utomlands i samband med Alexanders olika filmprojekt.

– Jag frilansar ju som journalist, därför har det varit väldigt passande att jag och barnen följt med Alexander när han rest utomlands för olika inspelningar. Barnen är uppvuxna med att resa mycket och vi, alla fem, älskar äventyr. För oss har det alltid känts självklart att kunna bo utomlands periodvis, har Malin tidigare sagt till allas.se.

Alexander och Malin Karim medverkar i Tillsammans med Strömstedts den 21 mars.

Jonas Björkman och Petra Björkman

Jonas och Petra Björkman fotograferade på röda mattan 2021.
Petra och Jonas Björkman.

Före detta tennisproffset Jonas Björkman, 49, och hans fru Petra Björkman, 48, har varit gifta i över 20 år och har barnen Max och Bianca tillsammans. Familjen bodde i Monaco i 16 år, men är numera bosatta i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

Annons

Jonas har tidigare berättat att när paret träffades och han var mitt uppe i sin karriär som elitidrottare, insåg han att ett distansförhållande aldrig skulle funka. Därför frågade han Petra om hon skulle vara villig att ge upp sin karriär i Sverige för att följa med honom världen runt.

– Jag är väldigt tacksam att hon sa ja och hoppade på. Ända sedan dess har vi jobbat ihop med vårt bolag och gör det fortfarande i dag. Det är Petra som är hjärnan bakom och sköter allt det praktiska, har han sagt till Expressen.

Petra Björkman är grundare av nätverket Pusselfamiljen, som erbjuder stöd till föräldrar, anhöriga och skolpersonal som kommer i kontakt med barn med npf-diagnoser, som adhd och asperger.

Jonas och Petra Björkman medverkar i Tillsammans med Strömstedts den 28 mars.

Jan Björklund och Anette Brifalk

Jan Björklund och hustrun Anette Brifalk.
Anette Brifalk och Jan Björklund.

Den före detta partiledaren Jan Björklund, 60, och hans hustru Anette Brifalk, 60, gifte sig när de båda var i 30-årsåldern. Anette har i många år jobbat med PR och kommunikation och haft chefspositioner inom både offentlig och privat sektor.

Annons

I tv-programmet Min sanning har Jan Björklund tidigare öppet berättat om parets kamp för att få barn. När de hade varit gifta i närmare tio år hade de trots många försök fortfarande inte lyckats få några biologiska barn. Till sist bestämde de sig för att adoptera en pojke från Sydkorea. Jan berättade i programmet att han kände en omedelbar anknytning till sonen Jesper.

– Det kändes direkt. Det här lilla barnet klarar sig inte en sekund utan att jag just nu tar hand om det. Anette och jag kände att det var vår uppgift. Det var en fantastisk känsla, och ett svar på en fråga jag hade funderat på länge.

I dag är paret föräldrar till ytterligare en adopterad son, Gustav.

Jan Björklund och Anette Brifalk medverkar i Tillsammans med Strömstedts den 4 april.

Annons